Karın bölgesi, vücudumuzun kaburga bölgesinde bulunuyor. Bu bölgede ise, bazı nedenlerden dolayı bazı şişkinler meydana gelebilir. Yaygın bir şekilde görülen karın şişliğinin pek çok farklı nedeni vardır. Genellikle de gaz sorunlarından kaynaklanan karın şişliğinin çok daha farklı nedenleri de olabilir. Karın şişkinliğine iyi gelen hareketler nelerdir sizler için derledik.
#Karın ŞişliğiBaharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarHamilelik sürecinde anne adaylarının pek çok detaya dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle hamilelik döneminde kabızlık en büyük sorunların başında gelmektedir. Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Gebelikte kabızlığa iyi gelen bitki çayları, egzersizler ve yiyecekler (Doğal Çözümler) nedir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Muhteşem mavi/mor renkli küçük ama bu çok etkili meyve yaban mersini, değdiği her şeyin tadını güzelleştirmekle kalmıyor aynı zamanda vücudumuza çeşitli yönlerden fayda sağlıyor. Rengi ve değeriyle son zamanların gözdesi olan yaban mersini halk arasında 'mavi altın' olarak adlandırılıyor. Gelin bu mucizevi ve zahmetsiz meyveyi biraz daha yakından tanıyalım.
#Yaban Mersini NedirTatillerde açık büfelere karşı koymanın oldukça zor olduğunun altını çizen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, tatile çıkacaklara beslenme önerilerinde bulundu. Demirci, "Tüm yiyecekleri aynı anda almayın, önce hafif bir şeyler yiyin. Tatlı için acele etmeyin" dedi.
#Tatil ÖnerileriDiyabet, kalp hastalıkları hatta kansere karşı yararlı etkileri olduğu bilinen D vitamini; çocuklarda kemiklerin boyuna uzamasını sağlarken, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Besleme yoluyla D vitamini ihtiyacını karşılamak zor olduğu için en ekonomik kaynak olan güneşten yararlanmak gerekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Muhammet Ali Varkal, D vitamini hakkında bilgi verdi.
#D Vitamini50-60 yıl evvel günde en az 50-60 gram posa tüketiyorduk. Sebze, tahıl, bakliyat tüketimi azalıp, et, süt ürünü ve fast food tüketimi artınca bu rakam “kritik değer” sayılan 20 gramın bile altına indi. Neticede de kabızlık salgını kaçınılmaz bir evrensel sorun olarak hepimizin problemi oldu.
#Osman MüftüoğluDünyanın en büyük mucizelerinden biri kabul edilen anne sütü aynı zamanda emziren anneler ve anne adayları için de hassas bir dönemi işaret ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Dr. Ela Tahmaz ve Dr. Ebru Gözer, anne sütü ve emzirme ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#EmzirmeHem dünyada hem de Türkiye'de çok yaygın bir hastalık. Reflünün yıllardır uzun vadede kanser yaptığı bilim dünyası tarafından konuşuluyor. Ancak Türk doktorlardan iyi haber var, "Türk toplumunun reflüsünün kansere dönüşme olasılığı az."
#ReflüÖlçemediği, matematiksel olarak hesaplayamadığı, neticelerini tam olarak kestiremediği sorunlarla karşılaştığında, ‘güçlü ve güvenli’ modern tıbbın adeta eli ayağı bağlanır. Modern tıp sağlıklı olmayı, sağlığı güçlendirme ve sürdürmeyi de bugün yeteri kadar ciddiye almazsa, ileride ciddiye almak zorunda kalacaktır...