Kabileler haberleri sayfasında Kabileler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 534 Kabileler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nesilleri tükenmek üzere olan ve kuytu köşelerde varlıklarını sürdürmeye çalışan birçok kabile var. Her birinin ise farklı gelenekleri bulunuyor. Himba kabilesinin gelenekleri de diğer kabileler gibi oldukça ilginç… Özellikle kadınların hamile kalmak için kullandığı yöntem ise oldukça şaşırtıcı… İşte Himba Kabilesi’ndeki kadınların ilginç yaşamları...
#Kabilelerin İlginç HayatlarıYaşayışları, dilleri ve kültürleri hakkında çok fazla bilgi bilmediğimiz insanlar: Rabariler, Konyaklar, Huliler ve daha fazlaları… İletişim çağından uzak, kendi başlarına yaşam mücadelesi veren, çöllerde ya da balta girmemiş ormanlarda yaşayan kabileler hepsi. Son yıllarda gezginler ve fotoğrafçılar tarafından kabilelerin hayatları çok ilgi görüyor. Hepsinin ilginç hayatları dışında çok farklı gelenekleri de var. Bu bilgiler sizi çok şaşırtacak…
#Kabilelerin İlginç HayatlarıBu listedeki kabileler modern dünyadan çok uzak, tıpkı yüzyıllar önce olduğu gibi doğayla iç içe yaşayan insanlardan oluşuyor. Her birinin inanması güç gelenekleri var. Kimisi yılın altı ayı sadece inek kanıyla besleniyor, kimiyse de hayvan dışkısıyla yıkanmak zorunda... Tüm bunları yapmalarının ise oldukça ilginç nedenleri var. İşte dünyanın en ilginç kabileleri…
#KabileTurgut Timoçin, optik sektöründe mağazacılık yapıyor. 18 yaşında başladığı dünyayı gezme tutkusu bugün 59 yaşında hâlâ ilk günkü gibi aynı... Bugüne kadar 50 ülke ve 120’den fazla şehir gördü. Turistik yerlere gitmektense şimdilerde kabilelerin izlerini sürüyor. İzlediği bir belgesel ya da gördüğü bir fotoğraf yola çıkması için yeterli... Omo Vadisi’nde artık yok olma eşiğine gelmiş kabileleri de gezdi, kelle avcıları olarak bilinen insanların hayatlarına da tanık oldu.
#GezginDünyanın dört bir yanında ilginç geleneklere sahip birçok kabile var. Bu kabilelerden biri de Daasanach Kabilesi... Etiyopya'nın Omo Vadisi'ndeki yarı göçebe Daasanach kabilesi insanların çöpe attığı şeyleri toplayarak takılara dönüştürüyor. İşte Etiyopya'daki Daasanach Kabilesinin ilginç gelenekleri...
#SeyahatSahra çölünde yaşayan Wodaabe Kabilesi, yaklaşık 50 bin kişiden oluşuyor. Bu kabilenin en ilginç özelliği her yıl düzenlenen geleneksel erkek güzellik yarışması... İşte Wodaabe Kabilesi hakkındaki bilinmeyenler...
#Kabilelerin İlginç HayatlarıKutuplardan ekvatora dünyanın farklı yerlerindeki kabilelerle birlikte yaşıyor, ilkel yaşamda gördüklerini, öğrendiklerini televizyondaki programında anlatıyor. ‘Hazen Audel’le İlkel Yaşam’ bizi binlerce yıl önceki doğal hayatımıza ve atalarımızın unuttuğumuz değerlerine davet ediyor.
#Hazen AudelPolonya’nın Ukrayna üzerindeki hâkimiyeti, aynı şekilde Rusya’nın Küçük Rusya (Malaya Rossiya) diye nitelendirilen Ukrayna üzerindeki hâkimiyeti, Ukrayna ulusunun ortaya çıkışının sureleri, tarihte Ukrayna-Rusya varlığının birbirinden bağımsız olarak gelişmesi gibi konular oldukça çetin cevizdir. Doğu Avrupa devletleri tarihî haritalar ve iddialar ileri sürmeye bayılırlar.
#RusyaCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde “Kültür sanat faaliyetlerini tüm kesimleriyle toplumu kaynaştıran, birleştiren, ortak hisler ve hedefler etrafında bütünleştiren bir çimento olarak görüyoruz. Böyle olduğu için de kendimizi dar bakış açılarıyla sınırlandırmadan, ülkemizin tüm değerlerini kucaklamaya çalışıyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. Ödül alan sanatçılara plaket takdim eden Erdoğan, konuşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kültür sanat alanında büyük yatırımların gerçekleştiğini söyleyen Erdoğan, "Kendini ifade etmek isteyen herkesin önünü açtık" dedi. İsrail'in Gazze'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "2024 zalimlerin hak ettiği cezayı gördüğü bir yıl olacaktır inşallah." ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. Ödül alan sanatçılara plaket takdim eden Erdoğan, konuşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "2024 zalimlerin hak ettiği cezayı gördüğü bir yıl olacaktır inşallah." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde konuştu. Ödül alan sanatçılara plaket takdim eden Erdoğan, konuşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kültür sanat alanında büyük yatırımların gerçekleştiğini söyleyen Erdoğan, "Kendini ifade etmek isteyen herkesin önünü açtık" dedi. İsrail'in Gazze'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "2024 zalimlerin hak ettiği cezayı gördüğü bir yıl olacaktır inşallah." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanHalk arasında genellikle ''meymenetsiz'' şeklinde kullanılan bu sözcüğün kökeni Arapça, kökü ise yum'dur. Arapçada, insanın yüzünü güldüren, şansının yaver gitmesini sağlayan, uğurlu şeylere ve kişilere yum denir. İnsana şans getirilen her nesne de meymenet olarak nitelendirilir. İlkel toplumlarda bu kelimenin karşılığı totemdir. İlkel kabileler totemlerin kendilerini kötü ruhlardan koruduklarına ve uğur getirdiklerine inanılardır. Bu yazımızda meymenet ve meymenetsiz hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
Hayatının ilk 50 yılı kabileleri kendisine yeniden bağlı kılmakla ve savaşla geçti. Kısa zamanda Kore sınırlarından Orta Avrupa bölgelerine kadar uzanan büyük bir imparatorluk kurmuştu. İstilaları çok kanlıydı. Teslim olmayan şehirleri, çocuktan ihtiyara kılıçtan geçiriyordu. Orta Asya’nın Türk kronikleri, İbnü’l-Esîr gibileri ve Rusya’nın letopisleri bunu “Tanrı’nın, insanlığın günahları için gönderdiği bir ceza” olarak tasvir ederler.
#Cengiz HanÇekmeköy'de boynuna ok saplanan leylek, itfaiye erinin yakalamaya çalıştığı sırada kaçtı. Veteriner ve yaban hayatı uzmanı Ahmet Emre Kütükçü, "Türkiye'de vurulma ihtimali yüksek. Leylek bulunmazsa büyük ihtimalle bir haftalık şansı var. Bu şekilde beslenemez ve sıvı alamaz" dedi. Oklu leyleğin çatısına konduğu Birsen Kurtuldu tarafından görüntülendi.
#LeylekHazreti Muhammed'in yaşadığı dönem Cahiliye Devri ve Asrı Saadet olarak ikiye ayrılır. Cahiliye Dönemi Hz Muhammed'in peygamberliğini ilan etmesinden önceki dönemdir. Peygamber Efendimizin yaşadığı ve müminlerin onu gördüğü zamana ise Asrı Saadet denir. Bu terimde "Asır" kelimesi dönem ve çağ anlamında kullanılmıştır Saadet ise mutluluk anlamına gelir. Asrı Saadet kavramı ve dönemi hakkında detayları derledik.
Adwait Singh küratörlüğünde ‘Çimenin Vaadi’ temasıyla düzenlenen 5. Mardin Bienali, tentesi adımlarınızdan bağımsız gölgeler yaratan konforsuz bir çadırı andırıyor. Bu geçici yapı; iklime, turizme karşı dayanıksız çadır, Mardin kentinin tarihi Marangozcular Kahvehanesi’nden Alman Karargâhı’na, Develi Han’dan Cumbalı Konak’ın bir odasına uzanırken izleyiciyi şehirle kesintisiz, kendiyle kavgalı, aralıklı, düşünceli bir ilişkiye sokuyor. Hintli küratör Singh, bienali bir düşsel önerme olarak tasarladı, hepimizi çimene benzetmek istedi. Ve bir söz verdi: Mezopotamya’nın ortasında hepimize tutmak için bir söz, çimen sözü. Sözünü tutmasını bilenlere. İsteyenlere. Özü sözü bir olmayı dileyenlere. Mülkleşmekten çok bunu dert edenlere...
#5. Mardin Bienaliİslam tarihinde devlet teşkilatlanması bakımından çok önemli adımlar atıldı. Özellikle de Hz. Muhammed'in İslamı yaymasında teşkilatlanmanın çok büyük br etkisi oldu. Aynı zamanda yönetime halkın katılması için de uygun çeşitli alanlarda kuruldu. Özellikle de İslam öncesindeki dönemde kabileler arasında yaşanan toplumsal sapkınlıkların ve savaşların önlenmesi için görüşmelerin yapılması, bazı kuralların konularak uygulamaya koyulması gerekiyordu. Darun Nedve nedir sizler için derledik.
#Darun Nedve NedirGünümüzde erkekler ve kadınlar için birbirinden farklı isimler kullanılabilir. Özellikle de Kızılderili kabilelerinde kullanılan isimler merak konusu olmaktadır. Kızılderili isimleri - Erkek & Kız için en anlamlı ve etkileyici kızılderili isimleri ile anlamları nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Tim Mackintosh-Smith’in ‘Araplar’ı, sunduğu içerik bakımından ufuk açıcı ve yol gösterici. Bir milleti övmek, savunmak, propagandasını yapmak için değil anlamak için ortaya konmuş özgün bir çalışma. Yazar, yorum yapmaktan çekinmiyor ama politik ve mezhepsel bir arkaplan yok yazdıklarında.
#Tim Mackintosh-SmithAnatomik olarak modern insanlar Afrika'da yaklaşık 300 bin yıl önce ortaya çıktı. Boyuyla, görünüşüyle hatta beyin büyüklüğüyle bizden çok farklı olan ilk insanlar zamanla evrimleşti, şimdiki halimizi aldı. Peki bundan sonra nasıl olacak? Evrimsel biyoloji alanında uzman isim olan Nicholas Longrish anlatıyor...
#İnsanMuhabir, seyyah, belgesel ve film yapımcısı Coşkun Aral’la ödüllü fotoğraflarını, “Ustam” dediği Ara Güler’i, savaş muhabirliği yaptığı dönemlerde çektiği zorlukları ve o kadim gazetecilik ikilemini konuştuk: “Biz haberciler insan kurtarma amaçlı bir meslek yürütmüyoruz. Bizim işimiz hayatı çekmek olmalı. Ama felaket anlarında bunun kararını sadece akıl değil, vicdan da veriyor.”
#Coşkun AralEski zamanlara baktığımız zaman birçok farklı medeniyetin kurulduğu görülmüştür. Bu eski medeniyetler kuruldukları bölgede oldukça çok ilgi çekmeyi başarmışlardır. Özellikle bu uygarlıklar arasında İnka Medeniyeti oldukça çok ilgi çekmiştir. Sizler için İnka medeniyeti nerede kurulmuştur? Özellikleri nelerdir? İnka uygarlığı ne zaman kuruldu tüm detayları ile derledik.
#İnka Medeniyeti Nerede Kurulmuştur?