Kabak Çekirdeği haberleri sayfasında Kabak Çekirdeği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1165 Kabak Çekirdeği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kabak çekirdeği, demir ve çinko mineralleri açısından zengin olmasının yanı sıra iyi bir omega-3 kaynağı. Kabak çekirdeği çerez olarak tüketilebileceği gibi salatalara ve ekmek çeşitlerine de ilave edilebilir. Ancak tüketiminde aşırıya kaçılmamalı. Peki kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? Kabak çekirdeği kalorisi ve besin değeri...
#Kabak Çekirdeği FaydalarıKavrulmuş kabak çekirdeği bizi her zaman çocukluğumuza götürür. Yaz sonu toplanan balkabaklarının çekirdekleri kış aylarının en besleyici ve sağlıklı atıştırmalıklarından biri haline gelir. Üstelik çekirdekleri klasik tuzlu versiyonunun yanında farklı şekillerde de değerlendirebilirsiniz. Kabak çekirdekleriyle neler yapabileceğimize gelin bir göz atalım.
#Kabak ÇekirdeğiÇinko ve demir mineralleri açısından zengin olan kabak çekirdeği sağlıklı yağlar olarak bilenen omega 3 yağ asitleri açısından da çok iyi bir kaynaktır. Diyetisyen Tuğba Yaprak ve Diyetisyen Funda Tuzgöl konu ile ilgili bilgiler verdi.
#Kabak ÇekirdeğiVerilere göre dünya genelinde erkeklerde en çok tespit edilen ikinci kanser türü prostat kanseri. Yapılan araştırmalar ise prostat kanserine karşı korunmada kabak çekirdeğinin faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca kabak çekirdeğinin bir diğer faydası ise içerdiği triptofan nedeniyle, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini arttırması. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Havva Kılınç, "Kabak çekirdeği mesane ve prostat sağlığı açısından çok önemlidir. Prostat kanseri açısından önermekteyiz. Özellikle menopoz sonrası kadınlarda ve ilerleyen yaşlarda erkeklerde tüketilmesi gereken bir kuruyemiştir" dedi. Buse ÖZEL Hüseyin ÇAKMAK / İSTANBUL (DHA)
#Kabak ÇekirdeğiKABAK çekirdeğinin, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini artırdığı ve antidepresan özelliği taşıdığına değinen Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Havva Kılınç, "Kabak çekirdeği mesane ve prostat sağlığı açısından da çok önemlidir. Özellikle menopoz sonrası kadınlarda ve ilerleyen yaşlarda erkeklerde tüketilmesi gereken bir kuruyemiştir" dedi.
#Havva KılınçBütün gece yatakta dönüp durmaktan ve ertesi sabah sersem gibi hissederek uyanmaktan daha kötüsü yoktur herhalde. Eğer gününüzü alt üst edecek bu durum başınıza çok sık geliyorsa, hem gün içindeki hem de gece saatlerindeki alışkanlıklarınıza yakından bakıp rutininizde bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir.
#Kabak ÇekirdeğiYemekten çorbaya, salatadan tatlıya kadar birçok tarifte kullanılan balkabağının faydaları saymakla bitmiyor. ‘Kışın bolca tüketin’ önerisinde bulunan Diyetisyen Şeyma Yılmaz, bu faydalı besinin yararlarından bahsetti, balkabağı ile hazırlanan birkaç tarif paylaştı.
#SebzeHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriÖzellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#Anti AgingÖzellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#KOLAJENu hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#KolajenÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentte kurulacak Kocasinan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nin 1 milyon 237 bin metrekareden oluşacağını belirterek, "Seralarda üretim yapılacak, her hava koşulunda üretim devam edecek. Kayseri, hem kendi ihtiyacı olan meyve ve sebzeyi üretecek hem de çevre illere ve özellikle de yurt dışına ithal edebilecek." dedi.
#KocasinanMevsin geçişlerinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi çok daha güçlü tutmamız ve hastalıklara açık kapı bırakmamamız gerekiyor. Peki gripten korunmak için ne yiyip içelim? Nelere dikkat edelim? Diyetisyen Gülçin Işık, gripten korunmak için 9 öneri sıraladı.
#GripsavarVejetaryen ya da vegan beslenmeye ilgi duyan, bu işe yeni başlayanlar için buzdolabı ve kilerin dönüşümü, sık kullanılan malzemelerin değişimi zorlu bir süreç. Ben de alışveriş listenize ilham vermesi için kendi vazgeçilmezlerimi kategorilere ayırdım ve iki besleyici tarifimi ekledim.
#BitkiGenç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek, doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekle başlar. Doğru beslenme, vücudunuzun iç yapısını destekler, enerji seviyenizi artırır ve cilt sağlığınızı iyileştirir. Genç bir görünümün sırrı sadece dışarıdan değil, içeriden de gelir. Sağlıklı bir diyet, vücudunuzun genç kalmasına ve yaşlanma sürecini yavaşlatmasına yardımcı olacaktır.
#DiyetKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#Sağlık