Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, sel felaketlerine karşı; Yerebatan Sarnıcı’na benzer, insanlığın 6 bin yıl önce de uyguladığı, günümüzde ‘Kasukabe modeli’ olarak bilinen sistemin, su taşkını riski taşıyan bölgelerde yapılmasını önerdi.
#Erol KesiciYAŞAR Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, kriz dönemlerinde turizm sektörüne katkı verebilecek uygulamaların; iç turizme yoğunlaşma, Japonya'daki gibi bölgesel turizm modeli, stratejik ortaklıklar ve alternatif turizm olduğunu söyledi.
#İzmirTürkiye turizminde yaşanan kayıpları azaltmanın yollarını anlatan Yaşar Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar, kriz dönemlerinde turizm sektörüne katkı verebilecek uygulamaların; iç turizme yoğunlaşma, Japonya’daki gibi bölgesel turizm modeli, stratejik ortaklıklar ve alternatif turizm olduğunu belirtti.
#TurizmAntalya’daki otellerde bu aylarda yüzde 80 olması gereken doluluk oranı bu yıl yüzde 30’larda dolaşıyor. Yabancı turistte son dakika rezervasyonlarına bel bağlayan oteller sadece Rusya değil Alman turistlerin de Türkiye’ye sırtlarını dönmesiyle tarihlerinin en zor günlerini yaşıyor. Marmaris, Fethiye, Bodrum’da da durum farklı değil.
#Selim Türsen* Eğer “deliler ırmağı”ndan bir tas su içmeyi reddetmez ve her türden maskaralığa kendinizi bırakmazsanız haliniz harap! Bütün bir “âlem akışı” boyunca beyninizden sürekli “Bu ne saçmalık? Bu da eğlence mi? Bundan zevk alınır mı?” türünden huysuzluk sorularının geçmesine asla engel olamazsın...
Türklerin kitap okuma alışkanlıklarıyla ilgili bir haber çıktı gazetelerde. Rakamlar abuk sabuktu (gazeteciler istatistikten, hatta rakamdan anlamaz, tüccar olanları hariç), ama bir ucundan tutmaya çalıştım: Japonya’da yılda 4,2 milyar kitap basılıyormuş. Hepsinin satıldığını ve okunduğunu farz edersek, bir Japon, yılda ortalama 34 kitap alıyor / okuyor demektir. Yani yaklaşık 11 günde 1 kitap. Buna karşılık, Türkiye’de ...