ızgara haberleri sayfasında ızgara hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6907 ızgara haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Birçok kişinin farklı yemekleri sevdiği bilinmektedir. Bu farklı yemeklerden biriside bıldırcın eti ile yapılan yemeklerdir. Bıldırcın eti son derece lezzetli olmasının yanında fazlasıyla da sağlıklıdır. Bu yüzden bıldırcın etini mutlaka tüketmeniz gerekmektedir. Bıldırcın nasıl pişirilir? En güzel bıldırcın eti nasıl yapılır, ne kadar süre pişer? İşte, tüm detaylar.
#BıldırcınŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarMis gibi bir sosla marine edilmiş, tam ayarında pişmiş bir tavuk kanat, yaz aylarında mangalın vazgeçilmezlerinden... Köz tadının yeri ayrı olsa da sıvıyağda kızarmışını da çok seviyoruz. Lezzetten hiç ödün vermeden fırında pişirmek de çok pratik. Mürver Restaurant’ın şefi Mevlüt Özkaya farklı pişirme yöntemleriyle yapabileceğimiz üç nefis kanat tarifi veriyor.
#IzgaraYaz demek mangal demek... Et, tavuk ve deniz mahsullerini mangal öncesi neyle marine etmeli, nasıl pişirmeliyiz? Sofrada et yemeyenleri de memnun edecek sebzeli tabaklar neler olabilir? Ateşi birçok farklı teknikle kullanarak fark yaratan Mürver Restaurant’ın şefi Mevlüt Özkaya’ya mangalın inceliklerini sorduk.
#Et MarinasyonuBakla, bezelye, çağla, erik, taze sarımsak, enginar hepsi şahane ama baharın geldiğinin benim için esas habercisi kuşkonmaz. Izgara yapıp zeytinyağı ve limonlu sosla yemek ilk tercihim. Pazar sabahları biraz soteleyip üstüne köy yumurtası kırarak ekmek banmayı da seviyorum. Lokantada bu dönemde bir de limon kabuklu kuşkonmazlı makarna hazırlıyoruz. Gecenin 11’inde, sağlıklı olmadığını bile bile, ayaküzeri de olsa doluyorum çatalımı makarnaya...
#KuşkonmazTavuktan karnıyarık da yapıyorum, bademli köfte de... Hele tarhanalı şnitzel pişirdiğimde çocuklarım “Anneciğim nasıl bu kadar güzel yemek yapabiliyorsun” diyor. Tavuk, kırmızı ete oranla daha az yağlı, uzun süre de tok tutuyor. Gelin sizlerle tavuklu tariflerimi paylaşayım.
#Tavukİtalyan lokantası denince gözümüzde hemen pizza ve makarna beliriyor ama et ve balık çeşitleriyle iddialı bir ana yemek menüsü de onların vazgeçilmezi. Kanyon AVM’deki Ristorante Gina, bu konuda sınıfta kalmıyor. Mekâna öğle saatleri tatlı molası için de uğranır. Mango ve limonotu sosuyla gelen mascarpone terin, hafifliğiyle uçuran, kestane klasiği ‘mont blanc’sa uzun bir süre tatlıya doyuran lezzetli seçenekler...
#Ristorante GinaSizin için de görünüş her şey midir? Bruschetta’yı denemeden kesin bir karar vermeyin derim. Buyurun, İtalyan mutfağının şaşırtıcı derecede basit ve çok sevilen yemeklerinden birinin yani geçmişin yoksul, günümüzün lüks atıştırmalığı bruschetta’nın hikâyesine...
#Bruschettaİstanbul Fatih'te pasaj içinde yürürken cep telefonuna gelen mesajları okuyan 19 yaşındaki Abdullah Mut, mal indirmek için açılan ızgaradan alt kata düştü. Şans eseri alt kattaki dizili kolilerin üzerine düşerek oturur şekilde dengede kalan genç yara almazken, olay anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
#İstanbulBalık sezonunun en verimli aylarına girdik. Lüferi, hamsisi, istavriti derken kasım boyunca lezzetli ve yağlanmış balıklar yiyeceğiz. En taze balıkları usulünce pişiren, kendi spesiyalleriyle fark yaratan ama bir o kadar da rahat hissettiğimiz salaş balıkçıları jürimize sorduk.
#KızartmaHenüz mutfakta acemiyseniz ve becerilerinize pek fazla güvenmiyorsanız, somon pişirmek gözünüzde büyüyebilir. Aslında somon, en kolay pişen balık türlerinden biridir. Sadece kendinize en uygun yöntemi bulmanız gerekir. İşte içlerinden size hitap edeni seçebileceğiniz 4 pişirme önerisi…
#Somonİtiraf edelim ki hepimiz çıtır çıtır patatesleri yemekten büyük keyif alıyoruz. Hatta bazen gözümüz doymuyor ve daha fazlasını kızartıyoruz. Böyle durumlarda patatesleri ertesi gün yeniden afiyetle yemenin birkaç yolu var. İçlerinden birinin işinize yarayacağını düşünüyor ve en etkili 4 yöntemi paylaşıyoruz…
#PatatesMangal deyince hepimiz için akan sular durur. Sebzeler ızgarada közlendiğinde öyle bir şahesere dönüşür ki kimi zaman eti bile gölgede bırakır. Ancak sebzelerin ızgarasını yapmak, sanıldığı kadar kolay bir işlem değil. Bazen dış tarafları pişmeden yanar ve bazen de tatlarını kaybederler. Bu olası durumlara bir çözüm getirmenin iyi bir fikir olacağını düşündük ve ızgarada sebze pişirirken yapılan en yaygın 7 hatayı bir araya getirdik.
#IzgaraTürkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında açıklamalarda bulunuyor. İki SUV modelin ön tarafındaki farklılığın neden olduğunu da açıklayan Karakaş, "Araçlar arasındaki farklılık çeşitlilik göstermek amacıyla yapıldı. İkisi de yapılabilir" dedi.TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş'ın açıklamalarından satır başla
#SUVHavayolu uçuşlarında kokpitte tek pilot olması ve diğer pilotun dinlenme bölümüne geçmesi ne kadar güvenli? En az mürettebatla uçuşları gerçekleştirmek, iş yükünün azaltılması, özellikle pilotların daha az yorulması gibi birçok hedefin yer aldığı eMCO uygulaması ne kadar gerçeğe yakın? Ama uygulama için her geçen gün bu zamansız akla yaklaşım sürüyor.
#Emco UygulamasıHer yıl 14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü, dünyanın dört bir yanında aşıkların birbirlerine olan sevgilerini dile getirdiği özel bir gündür. Bu romantik kutlamanın kökenleri, antik Roma'ya kadar uzanmaktadır. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne değer katmak için en lezzetli tarifinin peşindeyiz. Bu kez Şef Rüzgar Sünbül'den kıvamı zahmet istemeyen pratik tarifiyle her davette yapmak isteyeceğiniz, şimdiden kendine hayran bırakan menüler sizlerle... Afiyet olsun!
#Fırınlanmış Bal Kabağı Çorbası14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, romantizmin dozu da fiyatlarla birlikte artıyor. Bu yıl, İstanbul Boğazı’ndaki ultra lüks Mandarin Oriental otelinde sahne alacak olan Ebru Gündeş’in konseri, kelimenin tam anlamıyla “cep yakıyor”.
#14 Şubat Sevgililer GünüDeniz ürünlerini hazırlamak ustalık ister. İyi yapılanın da tadına doyum olmaz. Fakat bu lezzetleri hazırlamak doğal olarak zaman alıyor. Bu noktada hazır marine edilmiş ürünler kullanmak büyük kolaylık sağlıyor. Hazır ürünleri soğuk meze yapımında da sıcak yemeklerde de kullanabilirsiniz.
#Metro MarketPopüler tatil havayolu Corendon Airlines, kısa vadede Nürnberg merkezli uçuş ağını daha da genişletiyor ve güney destinasyonlarına yönelik rotalardaki kapasitesini artırıyor. Bu genişleme, özellikle haziran ayında Pentekost tatili döneminde Nürnberg Havalimanı’ndan seyahat edecek tatilciler için daha fazla yaz fırsatı sunulacağı anlamına geliyor.
#AlmanyaÇokyönlülüğü, etkileyici derecede uzun raf ömrü ve ekonomik oluşuyla lahana, kış mutfaklarının başkahramanı. Ancak kimilerince sosyal medyada ‘en sevilmeyen sebze’ ilan edilmişliği de var. Yalnız yaşayanlar ve küçük aileler için bitirmek sorun olabiliyor. Bütün bu önyargıları bir kenara bırakın ve bu mütevazı sebzeyle yapılabilecek haşlama, soteleme, ızgara gibi birçok farklı yöntemden birkaçını hafta boyu değerlendirmeyi deneyin.
#LahanaDünyanın en sevilen sebzesi desek abartmış sayılmayız. Soğan tüm yemeklere tat katarken kendi başına yüzlerce farklı tarifte başrole oturabiliyor. Bu kez soğan çeşitleri ve onları nasıl kullanacağımızı yazdım, elbette dünyadan rengârenk soğanlarla yapılan farklı önerilerle beraber.
#Gülay Barbaros AltanYılbaşı menüsü 2025 yılına girmeye sayılı zaman kala, sevdiklerine sofra hazırlamak isteyenler için araştırmalar arasında yer alıyor. İşte sizler için hazırladığımız, hindi tarifi, balkabağı dolması, zencefilli tarçınlı kurabiyesi ve tam anlamıyla mükellef bir yılbaşı menüsü tarifleri...
#Yılbaşı MenüsüGeçen hafta sonu Kapadokya’da konakladığım otel ve hemen döner dönmez gittiğim Tarabya sahildeki restoran, bana bu ülkede güzel şeyler de oluyor dedirten iki yeni mekândı. Farklı bakış açılarıyla tasarlanmış bu mekanların hem ülke turizmine hem de gastronomisine büyük katkısı olacağından, yeni bir anlayış getireceğinden hiç kuşkum yok...
#Müge AkgünBalıkçı Kahraman hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin klasikleşmiş balıkçılarından. Kalkanıyla biliyoruz ama salatası da, ızgara kalamarı da bir o kadar ünlü; lakerdası, kabak tatlısı, ekmeği de bir o kadar lezzetli. “Başka türlü olmaz” diyerek haftanın 7 günü restoranda olan Kahraman Altun’la mutfağına girdik, sonra da birlikte yemeklerini yiyip sohbet ettik.
#Melis YılmazBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem Şenol2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral CharlesÖzellikle yurt dışında bir kente gittiğinizde sizi karşılayan pasaport polisinin tavrından havasına, kaldığınız otelden gittiğiniz restoranlara birçok ayrıntı o seyahatin ruhunu belirler. Özellikle de o kenti daha önce çeşitli nedenlerle dört beş kez ziyaret etmiş, tarihi ve turistik yerlerini dolaşmışsanız farklı beklentileriniz olur.
#Müge AkgünBalık sezonunda İstanbul balık halini dolaştık. Palamut buzhaneye çekilirken sarıkanat ve çinekop tezgâhları doldurmuş. Neredeyse bütün balık tezgâhlarının arkasında ise deniz ile hiç alakası olmayan Erzincanlılar var. Hem balıktaki son durumu hem de en yakın denize 250 kilometre uzaktaki Erzincanlıların sektöre hâkimiyetini konuştuk.
#BalıkSonbahar geldi geliyor derken mevsimi bugün itibarıyla bitiriyoruz. Yarın hepimiz için yeni bir mevsim ve yılın son ayı başlıyor. Daha çok evlerimizde olacak, vaktimizin büyük bir bölümünü yaşadığımız kentlerde geçireceğiz. İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncı versiyonu için neredeyse yılın altı ayını farklı kentlere seyahat ederek geçirdiğim için bu benim için huzur ve sakinlik demek. Umarım hepimiz için kimi zaman sosyalleştiğimiz, kimi zaman yeni yerler keşfettiğimiz, kimi zaman da evlerimizin tadını çıkardığımız sakin ve keyifli bir kış olur.Bugün sizlere İstanbul’dan iki yeni açılmış, bir de artık genç bir İstanbul klasiği olduğunu düşündüğüm ve farklı mutfaklar sunan üç restoranımızdan söz etmek istiyorum...
#Müge AkgünYazın kavurucu sıcağını üzerinden atan Akdeniz’in dingin, Karadeniz’in esintili, Ege’nin gölgeli duraklarında mutlaka mola verdirecek çok lezzetli adresleri derledim. Yollarda bulacak, tadına doyamayacaksınız. Köftecilerden esnaf lokantalarına bu geniş yelpazede her zevke uygun bir seçenek var.
#KaradenizGenç yaşta Spice Girls grubuyla büyük şöhret kazanan, dünyanın en ünlü futbolcularından David Beckham’la yaptığı evlilikle bu ününü perçinleyen yıldız isim hem bu mutlu evliliği hem artık boyunu geçen dört çocuğu hem de moda dünyasının önde gelen isimlerinden biri haline geldiği başarılı iş yaşamıyla adından söz ettirmeyi biliyor.
#Victoria BeckhamHer yıl milyonlarca kişi gidiyor Kapalıçarşı’ya... Bir arı kovanı misali işliyor bu tarihi alışveriş merkezi. Gelip geçeni bırakın bir kenara, tam 4 bin dükkân var burada. Hem esnafı hem de alışveriş yorgunu müşterileri doyuran 41 de irili ufaklı lokanta... Sulu yemek de var, kebap da... Döner de var, geleneksel ev yemeği de. Hatta seyyar tezgâhında supangle, kek satan da... Hepsi ayrı güzel. Esnafı ziyaret ettik, çarşı ahalisinin en çok gittiği esnaf lokantalarını tespit ettik.
#Uygar TAYLANİstanbul Küçükçekmece sahilinde, cadde üzerindeki Yılmaz Balıkçı dükkânı hem balık satışı yapıyor hem de isteyen müşterilere ızgara balık pişiriyordu. Geçen hafta pazartesi günü, Balıkçı Yılmaz’ı gözüne kestiren hırsız, dükkânın etrafında keşif yapıp elinde bulduğu bir demirle içeri girdi. Dolabı kırıp içinde tanesi 150 TL olan 20 palamut ve mısır unu çaldı. İşletme sahibi Uğur Yaşar, zarar az olduğu için bu olayda şikâyette bulunmadı.
#Hırsız