Kırsalda oluşan işgücü açığının hayvancılıkta yol açtığı ‘Afganistan’dan ithal çoban’ dalgası, hizmet sektörüne de sıçradı. Pandemi döneminde yaşanan kapanmalar sonrası nitelikli personelini farklı sektörlere kaptıran restoranlar garson ithal etmeye başladı. TÜRES ve TURYİD başkanlarının anlattığına göre, gençler artık restoranların asgari ücret verdiği ve bahşişlerin de azaldığı garsonluk mesleğine yönelmeyince, oluşan personel açığının önemli bir kısmı Afganistan, Pakistan ya da Suriye uyruklu gençlerle kapatılmaya başlandı.
#Gamze BALRize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, 450 küçükbaş hayvan sürüsü sahibi, aylık 2 bin lira maaşla çoban aradığını duyurdu, ancak talipli bulamadı. Bunun üzerine bir tanıdığı aracılığı ile ulaşılan Azerbaycanlı Kadir Niftaliyev (19) geldiği Türkiye'de teklifi kabul ederek çobanlığa başladı.
#Çamlıhemşin2 hafta önceki yazıda peynir çeşitlerimizi incelemeye başlamıştık. Ancak geçtiğimiz hafta Muharrem Ayı’nın 10. Gününe denk geldiği için aşureyi işlemek daha doğru olur diye düşündüm. Bu hafta peynir konusuna kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sofralarımızda en çok kullandığımız ve neredeyse herkesin tadını bildiği iki kült peynirimiz: Beyaz peynir ve kaşar peyniri.
#BursaMÜSİAD UK geleneksel iftar programını Londra’yı ikiye bölen Thames nehri üzerindeki bir gemide gerçekleştirdi. Program MÜSİAD üyeleri ve konuklarını bir araya getirdi. İftarda konuşan Büyükelçi Ümit Yalçın, “En son salgın öncesindeki Türkiye’ye gelen turist sayısı İngiltere’den 2.6 milyondu. Salgın da bitti. Artık hedefimiz 5 milyon turist” dedi.
#LondraBu hafta İşin Peşinde köşesi için Bursa’da bir büyükbaş hayvan çiftliğinde çalıştım. Balya taşıyıp, yem kardım. Hayvanların bulunduğu alanları temizledim. Bu faaliyetin sürdürülebilmesi için hayvanların günde yaklaşık 1.8 kilogram alması gerekiyor. Ancak girdi maliyetleri ve yem fiyatları hemen her gün artıyor. Bu dengeyi iyi sağlamak ise cambazlık istiyor. Eğer yemi kendi topraklarında yetiştiremiyorsan kâr etmek cidden zor. Yaz aylarında sıcaklar hem hayvanları hem çalışanları zorluyor. Çoğu meslekte olduğu gibi burada da uzun dönemli işçi sıkıntısı var. Bu sorun Afgan işçilerle çözülüyor.
#GazetehaberleriTürkiye'de yetişen pek çok endemik bitki türü vardır. Sevgi çiçeği de o endemik bitkilerden bir tanesidir. Sevgi çiçeği ile ilgili pek çok araştırma yapılmaktadır. Özellikle bu bitkiyi yetiştirmek isteyen kişiler Sevgi çiçeğinin bakımı nasıl yapıldığını merak etmektedirler. Peki Sevgi çiçeği nedir? Sevgi çiçeği özellikleri nelerdir? Sevgi çiçeği nasıl ekilir? Sevgi çiçeği evde yetiştiriciliği yapılabilir mi? Sevgi çiçeği faydaları nelerdir? İşte Sevgi çiçeği ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Sevgi ÇiçeğiEge Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından gerçekleştirilen İhracatın Yıldızları Ödül töreninde konuşan EMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, dünyada şeker mermeri denilince akla Afyonkarahisar’ın geldiğini, Türkiye'nin doğal taş ihracatının 30 milyon dolardan 3 milyar dolara yükseldiğini dile getirdi.
#Ege Maden İhracatçıları BirliğiVitamin C; hava ile temasla kolay okside olur, suda erir, ekşi tattadır, ışıkla temasta rengi koyulaşır, ısıya dayanıksız bir vitamindir. İnsanlar, bazı meyve yarasaları, hint domuzu ve insan benzeri primatlar C vitamini üretemediklerinden bunu besinlerden almak zorundadırlar. Peki, c vitamini eksikliği nelere sebep olur? C vitamini hangi besinlerde vardır?
#C Vitamini EksikliğiTürkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden Doğu Anadolu'daki besiciler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Buzağı Yetiştiriciliğine Destek Projesi" sayesinde hem daha iyi ahır ve ağıllarda buzağı yetiştirmenin hem buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi sebebiyle fazla kazanç sağlamanın hem de ülke ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.
#Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı