İtalyan Mutfağı Haftası haberleri sayfasında İtalyan Mutfağı Haftası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 65 İtalyan Mutfağı Haftası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
13-19 Kasım’da kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası tüm dünyada ve elbette Türkiye’de de harika bir görev üstleniyor. Mutfakla ilgili fikir ve uygulamaların alışverişini teşvik ediyor, uluslararası gastronomik ilişkileri güçlendiriyor. Yemek aracılığıyla karşılıklı anlayışı ve kültürel çeşitliliğe saygıyı destekleyen bir diyalog yaratılıyor. Ben de bu yılın temasına uyacak şahane bir gnocchi tarifi vermek istiyorum.
#GnocchiHer yıl kasım ayının 3’üncü haftası tüm dünyada aynı anda İtalyan Mutfağı Haftası olarak kutlanıyor. Bizde de 13 Kasım’da başlayacak etkinlikler vesilesiyle Eataly’nin baş şefi Claudio Chinali ile buluştuk. Chinali’yle genelde pizza, makarna ve tiramisudan ileri gitmeyen İtalyan mutfağı algımızı ve bunu nasıl değiştirebileceğimizi konuştuk...
#İtalyan Mutfağı Haftasıİtalyan Mutfağı Haftası, İtalyan şair Dante’nin yaşadığı dönemde var olan tariflerin yer aldığı dünyaca ünlü “Libro dello Cocina” adlı tarif kitabından ilham alınmış menü ile kutladı. İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği tarafından Casa d’Italia’da düzenlenen organizasyonda ünlü İtalyan Şef Claudio Chinali ile tanışma fırsatı da buldum.
#İtalyan Mutfağı Haftasıİtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini "Türkiye ve İtalya, pandemi sürecinin başından bu yana ülkeler arası iş birliğine vurgu yaptı. Küresel felaketi geride bırakmak için global anlamda tek sesli bir duruş sergilememiz gerekiyor" dedi.
#İtalyaRestorana gidersiniz, menüye bakarsınız, siparişinizi verirsiniz, biraz bekledikten sonra garson tabağınızı getirir önünüze koyar. Bazen servisi yapan garsonun yanında elinde ufak bir ağaç ölçülerindeki karabiber değirmeniyle bir garson daha olur. “Karabiber alır mısınız efendim?” Kırt-kırt-kırt üç tur döndürür, zaten lezzetli olan yemeğinize daha bir lezzet katar. Peki o kırt-kırt-kırt karabiber değirmenini kimin icat ettiğini biliyor musunuz? Doğru cevap Leonardo da Vinci!
#Leonardo Da Vinciİtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalyan üniversitelerinde farklı programlara kabul alan ancak 5 aya yakın süredir vize bekleyen Türk öğrencilere ilişkin açıklama yaptı. Tajani, yaptığı açıklamada "Türk öğrencilerin İtalya'ya gelip okumak istemeleri konusunda kesinlikle engel yok" ifadelerini kullandı.
#İtalyaGörev yapacağı süre içinde İzmir’e yatırım yapan İtalyan şirket sayısını artıracağını belirten İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi, 4 yıl boyunca İzmir ile İtalya arasında daha güçlü bağlar kurmak için çalışacağını söyledi. Bianchi, vizelerin azalmadığını aksine 2023'te son yıllara göre vize sayısında rekor kırıldığını ifade ederek, “Vizede en az ret İtalya’da” diye konuştu.
#1Seçim dönemlerini yönetmek kolay değildir. Adaylık süreçleri uzadıkça; listeler şekillenmeye başladıkça kulisler de hareketlenir, siyasetin tonu da değişir. O yüzden partilerin bu süreçleri daha şeffaf yapmasında fayda var. Ve tabii siyasi iletişimi iyi kullanması da beklenir
#1İtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#LezzetGastronomide sürdürülebilirlik denince akla hemen atıksız ilkesi gelebilir ama bu aslında aynı kalitede ürün devamlılığının sağlanması anlamına da geliyor. Yani üreticinin ürününe sahip çıkması gerekiyor. Peki, üretici ürününe ne zaman sahip çıkar? Yaptığı işin kıymeti bilindiği, ürününü satıp para kazanabildiği zaman. Tıpkı İtalya örneğinde olduğu gibi...
#Ebru Erke13-19 Kasım’da kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası tüm dünyada ve elbette Türkiye’de de harika bir görev üstleniyor. Mutfakla ilgili fikir ve uygulamaların alışverişini teşvik ediyor, uluslararası gastronomik ilişkileri güçlendiriyor. Yemek aracılığıyla karşılıklı anlayışı ve kültürel çeşitliliğe saygıyı destekleyen bir diyalog yaratılıyor. Ben de bu yılın temasına uyacak şahane bir gnocchi tarifi vermek istiyorum.
#Gnocchi‘Dünyada İtalyan Mutfağı’ haftası kapsamında JW Marriott Otel’de bir tadım organizasyonu düzenlendi. İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Tuba Lüleci Alaçam tarafından düzenlenen gecede otelin Executive Şefi Taner Özkan’ın hazırladığı ve İtalya mutfağının önde gelen lezzetlerinin yer aldığı menü tadıldı.
#İtalyaMasterChef All Star konuğu Elena Clemente İstanbul İtalya Başkonsolosu izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İtalyan Mutfağı Haftası'na özel MasterChef İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente davetli olarak katıldı. Peki, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente kimdir, kaç yaşında? MasterChef konuğu Elena Clemente hakkında bilgiler...
#İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena ClementeHer yıl kasım ayının 3’üncü haftası tüm dünyada aynı anda İtalyan Mutfağı Haftası olarak kutlanıyor. Bizde de 13 Kasım’da başlayacak etkinlikler vesilesiyle Eataly’nin baş şefi Claudio Chinali ile buluştuk. Chinali’yle genelde pizza, makarna ve tiramisudan ileri gitmeyen İtalyan mutfağı algımızı ve bunu nasıl değiştirebileceğimizi konuştuk...
#İtalyan Mutfağı HaftasıVincenzo Candiano Sicilya’nın en tarihi kasabalarından Ragusa Ibla’da Michelin yıldızlı Locanda Don Serafino’nun başında. Sicilya ruhunun inkâr edilemez cömertliğini hazırladığı her lezzette hissettiren şef, İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında Swissôtel Büyük Efes’in mutfağındaydı. Süt bazlı bir sosla verdiği pizzicotti’ler, denizkestanesiyle sunduğu spagetti, füme uskumru ve yosun tozuyla tatlanan risotto menünün yıldızları arasındaydı.
#Vincenzo Candianoİtalyan Mutfağı Haftası, İtalyan şair Dante’nin yaşadığı dönemde var olan tariflerin yer aldığı dünyaca ünlü “Libro dello Cocina” adlı tarif kitabından ilham alınmış menü ile kutladı. İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği tarafından Casa d’Italia’da düzenlenen organizasyonda ünlü İtalyan Şef Claudio Chinali ile tanışma fırsatı da buldum.
#İtalyan Mutfağı HaftasıŞimdiye kadar gastronomiyi uluslararası tanıtımlarda çok etkin kullanamadık. Turizm Bakanlığı bünyesindeki TGA’yı (Turizm Geliştirme Ajansı) bu konuda önemsiyor ve pek çok şeyin öncüsü olarak görüyorum. İtalyanlar tüm turistik ve kültürel değerlerini ‘mutfak’ çatısı altında tanıtabiliyorsa biz neden yapmayalım?
#Yazarİtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini "Türkiye ve İtalya, pandemi sürecinin başından bu yana ülkeler arası iş birliğine vurgu yaptı. Küresel felaketi geride bırakmak için global anlamda tek sesli bir duruş sergilememiz gerekiyor" dedi.
#İtalyaHer ülke mutfağını ve kültünü dünyaya anlatma ve tanıtma konusunda çok ciddi hamleler yapmakta. İtalya bunların başında yer alıyor. Zorlu AVM’de yer alan ITALY başlı başına bir proje. Bu işi çok başarılı bir şekilde yaptıkları kesin. Ülkemize ve şehirlerimize örnek olması açısından paylaşıyorum.
#BursaRestorana gidersiniz, menüye bakarsınız, siparişinizi verirsiniz, biraz bekledikten sonra garson tabağınızı getirir önünüze koyar. Bazen servisi yapan garsonun yanında elinde ufak bir ağaç ölçülerindeki karabiber değirmeniyle bir garson daha olur. “Karabiber alır mısınız efendim?” Kırt-kırt-kırt üç tur döndürür, zaten lezzetli olan yemeğinize daha bir lezzet katar. Peki o kırt-kırt-kırt karabiber değirmenini kimin icat ettiğini biliyor musunuz? Doğru cevap Leonardo da Vinci!
#Leonardo Da Vinci