Gelin ve kayınvalidesi Nermin Hanım katılmıştı. Yarın Gelinim Mutfkata eleme heyecanı yaşanacak. Gelinim Mutfakta'da bugün İtalyan makarnası tarifi yapıldı. Tadım, puan ve yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu merak konusu oldu. Gelinim Mutfakta'da eksi 2 puanlar havada uçuştu. Seren gelin ve Beyzanur eksi 2 ceza puanı aldı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyreği kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 31 Ekim 2024
#Bugün Gelinim MutfaktaDomatesli, kıymalı veya yumurtalı... Adı makarnayla özdeşleşmiş bir milletin kaç çeşit makarna sosu hazırladığını merak ettiniz mi hiç? Bu soruya cevap vermek hiç kolay değil ama ben en klasiklerden üçünü anlatacağım. Nefis sosuyla, gerçek bir İtalyan makarnası için makarnayı çok pişirmemeniz gerektiğini de unutmayın.
#MakarnaTürkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy "Son 3 yılda makarna ihracatımız 400 milyon dolardan 762 milyon dolarlara geldi. 1,4 milyon ton ihracat yapıldı. İki yıl içinde sektörün 1 milyar dolar barajını aşacağına inanıyorum" dedi.
#Makarnaİtalyan mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerden olan İtalyan makarnası MasterChef jürisi Danilo Şef farkıyla yeniden en çok arananlar listesinde! Evde İtalyan makarnası yapma fikri bile mutfağı seven herkesi heyecanlandırmaya yetiyor. Salçalı, ıspanaklı gibi pek çok çeşidi olan İtalyan makarnası nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte size İtalyan makarnası tarifi, yapımı ve çeşitleri…
#İtalyan Makarna ÇeşitleriAraştırmacı şef, seyyah Ömür Akkor, "Son zamanlarda açılmış bir lokantayla pek işim olmuyor ve geleneksel yemek yapmayan hiçbir yerle ilgilenmiyorum. En gelenekselini bulmaya ve onu desteklemeye çalışıyorum." dedi.
#Gastronomi AtlasıOnur Büyüktopçu'nun sunuculuğunu üstlendiği Yemekteyiz yarışmasında 25 Şubat-1 Mart haftasının finali yapıldı. Beş gün boyunca yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarışan yarışmacılar arasında hangi ismin kaç puan aldığı ve haftayı birinci olarak bitiren yarışmacının kim olduğu belli oldu. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu?
#Yemekteyiz'de Bu Hafta Kim Birinciİtalyan mutfağının en özel tatlarını kendine özgü anlayışıyla birer sanat eseri haline getiren Ajjna, lezzet tutkunlarını büyülemeye devam ediyor. Ferah ve estetik bir atmosferde İtalyan sofralarının nadide tatlarını misafirleriyle buluşturan Ajjna, gastronomi avcılarına lezzet konusunda Rönesans’ı yaşatıyor.
#İtalyan Mutfağı23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKTürkiye’de turizme çeşitlendirmek isteyen pek çok turizmci, genel kabul gören deniz, kum, güneş tatili dışına yöneliyor. Turizm bölgesi Antalya’da organik tarımın kaçınılmaz olduğunu savunan öğretmen Gürsel Tonbul... Kaleiçi’nde aldıkları konaklarla fark yaratan Aziz Tankut, Nermin Sümer... Sayıları 18’i bulan, golf sahalarıyla müşterinin isteklerine göre hizmet veren beş yıldızlı oteller... Bu tür girişimler turizmi çeşitlendirme çabalarından sadece birkaçı...
#Turizm18’inci yüzyılda Manhattan’ın kuzeyi varlıklı ve at arabası sahibi kişiler için bir kaçamak yeriydi. Bugünlerdeyse hem ulaşımı kolay hem de görecek daha çok yer var. Harlem’e meşhur A Treni’yle veya şehrin yeni model yeşil taksileriyle gidebilirsiniz. Siyahların başkenti Harlem’deyse kentsel dönüşümün sancıları başladı. Harlem, eski ve yeninin bir sentezi haline geldi. Siyahların rağbet ettiği kilise ayinlerine de rastlarsınız. Her ırktan çalışanların doldurduğu barlara da.
‘Hayatı Uzatmanın Sırları’ Osman Mütfüoğlu’nun 11. kitabı. <br> Ustalık dönemi kitabı olarak adlandırıyor. <br> Artık hekimden çok, filozof gibi konuşuyor. <br> Bu kitabında, sadece bedeni değil, insan ruhunu da iyileştirmenin öneminden söz ediyor: İntegratif-bütüncül sağlık yaklaşımı...
Zorlu maraton geride kaldı. Şimdi sıra üniversiteye adım atmakta. Bunun yolu da doğru tercihten geçiyor. Bu haftanın gündemi "tercih" olacak. Bu konuda uzmanlar, adaylara ipuçları veriyor. Tercihlerinizi yaparken, hangi yolu izlemeniz, nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda onların uyarılarını okuyun.
Günlük 500 ton üretimle Türkiye lideri Nuh’un Ankara Makarnası, başkentin adını 50 yılı aşkın zamandır aynı kaliteyle Türkiye’ye duyuruyor. Japonya’dan Dubai’ye, İngiltere’den Hollanda’ya kendi markasını ihraç eden Nuh’un Ankara’nın ikinci kuşak yöneticilerinden Özcan Yurtbilir, Nuh’un Ankara markasının bakkaliyeyle başlayan ve makarna imparatorluğuna dönüşen hikayesini anlattı.