Bu hafta sizi tamamen kendime ait olan bir lezzet olan tavuk ciğerli arancini tarifi ile Akdeniz mutfağının önemli oyuncularından birisine, İtalya’ya götürüyorum. Adını küçük portakal cinsi olan “arancini”den alan bu lezzet, İtalya’da genellikle risotto pirinci ile kıymalı, domates soslu, bezelyeli ve mozarella peynirli bir iç harçla yapılırken, farklı dolgu malzemeleriyle de hazırlanabiliyor. Aslında İtalyanlar nasıl mantı için “Turkish Ravioli” diyorlarsa biz de arancini için “İtalyan içli köftesi” diyebiliriz sanıyorum.😊
#AranciniHer yıl 8 Mart yaklaştığında cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadına şiddetin ortadan kalktığı, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamanın anlamının kalmadığı, adının ‘Kadın-Erkek Eşitliği Günü’ olarak değiştiği bir dünya hayali kurarım.İlerlemeler tabii ki kaydedildi.
#TürkiyeKurban Bayramı hafta ortasına denk gelince 9 günlük uzun bir tatile dönüştü. Ben de size hep yaptığım gibi gittiğim, beğendiğim, sevdiğim mekanlardan bir liste hazırladım. İstanbul’da kalanlar için de Bodrum, Çeşme- Alaçatı ya da Urla’ya gidenler için de... Mutlulukla, sevgiyle ve huzurla geçireceğimiz bir bayram dileğimle...
#Müge AkgünHürriyet Kampüs’ü bilirsiniz. Siz, değerli öğrenci dostların daima yanındadır. Ne yediniz, ne içtiniz, nerelere gittiniz, üstünüz kalın mı, ince mi, keyfiniz nasıl… Hep bunları düşünüp duruyoruz. Ufaktan yaz sıcakları bunaltmaya başladı. Bir de üstüne Ramazan’da oruç eklenince bizim aklımız yine sizde kaldı. Hal böyle olunca Ramazan ayında iftarlık, pratik, öğrenci evi yemekleri tariflerimizle karşınıza çıkmaya karar verdik! Buyurunuz efendim, tatlısıyla tuzlusuyla pratik öğrenci evi yemek tariflerimiz. Afiyetler olsun!
#Yemek TarifleriYeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarMutfağa girmek onun için bir terapi ama bir yaptığı bir yaptığını tutmuyor. Pişirmeye, yedirmeye bayılıyor ama çocukları onun yemeklerini pek tercih etmiyor. Yemekle sohbeti, işi hatta sporu bile kombinlemeyi seviyor ve başına olmadık işler geliyor. İşte Emine Sabancı Kamışlı’nın eğlenceli gastronomik dünyası.
Aydın’dan Edirne’ye uzanan sahil şeridinde bu yıl yine en fazla Mavi Bayrak, İzmir’de dalgalanıyor. Eğlence mekanlarıyla Bodrum’a meydan okuyan Çeşme’de yeni tesisler açılmasına karşın geceler geçen yıla oranla biraz daha sönük geçiyor. Çeşme, Ayvalık ve Bozcaada’nın lezzet mekanlarına bu yıl yenileri eklendi.
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor