Alışveriş merkezlerindeki en iyi 10 restoran

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş merkezlerindeki en iyi 10 restoran
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 00:00

Büyük şehirlerde yaşayanlar kış geldiğinde kapalı alışveriş merkezlerinde daha çok zaman harcıyor. Türkiye’deki alışveriş merkezleri de, artık mağazalardan çok restoranlarıyla ön plana çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Belli bir alanda toplanmış fast-food restoranların yanı sıra, çok şık ve iddialı restoranlar var AVM’lerde. Aralarında ülke mutfakları sunanlar da, dünyaca ünlü restoran zincirleri de bulunuyor. Bunlar, alışveriş yapmayanları bile alışveriş merkezlerine çekiyor. Jürimiz bu hafta alışveriş merkezlerindeki restoranların en iyilerini seçti. İstanbul Kanyon ve İstinye Park’taki mekanlar öne çıktı.

EN Ä°YÄ°Â10

1-Konyalı - Kanyon - İSTANBUL

2-Wagamama - Kanyon - Ä°STANBUL

3-Masa - Ä°stinye Park - Ä°STANBUL

4-Borsa - Ä°stinye Park - Ä°STANBUL

5-Kitchenette - Capacity - Ä°STANBUL

6-Papermoon - Akmerkez - Ä°STANBUL

7-Hakkasan - Kanyon - Ä°STANBUL

8-It’s a Joke - City’s Nişantaşı - İSTANBUL

9-Le Pain Quotidien - Kanyon - Ä°STANBUL

10-Branca - Panora - ANKARA

KONYALI-KANYON

40 yıldır değişmeyen mönü

Türk mutfağı denince akla gelen ilk isimlerden Konyalı 2006’dan beri Kanyon Alışveriş Merkezi’nde. Akaretler ve Topkapı Sarayı’nda da şubeleri olan Konyalı 1897’de "Konyalı Lezzet Lokantası" adıyla Sirkeci’de kurulmuş. Şimdiye dek Atatürk, Benazir Butto, Richard Nixon gibi isimleri ağırlamış. Kanyon Konyalı’nın özelliği mönüsü ve dekorasyonuna yansıyan nostaljik havası. Mönüsü Sirkeci Konyalı’nın tarihi mönüleriyle aynı ve daktiloyla yazılıyor. Eski telefon, daktilo ve teksir makinesi gibi objeler dekorasyonun önemli parçaları. Vitrindeki mutfağı sayesinde geleneksel bakır tencerelerde pişirilen yemeklerin hazırlanışı dışarıdan izlenebiliyor. Etli Kazayağı kavurması ve Ballı Mahmudiyye gibi spesiyalleri meşhur. Misafirler "Diş Kirası" geleneğine göre tatlı ikramıyla uğurlanıyor. Ayrıca her akşam kanun ve gitar eşliğinde canlı müzik var. Tel: (0212) 353 04 50

WAGAMAMA-KANYON

Noodle uzmanı yaramaz çocuk


"Wagamama" Japonca’da yaramaz çocuk demek. Japonların yüzlerce yıllık noodle geleneğini günümüze taşıyan bu yaramaz çocuğun ilk şubesi 1992’de Londra’da açıldı. Şu anda 13 ülkede 90’ı aşkın restoranı var. Kanyon’daki Wagamama ülkemizdeki ilk şubesi. İkinci şubesi İstiklal Caddesi’nde. İlkesi şık ama sade bir ortamda lezzetli, taze ve besleyici yemeklerle ödenenin karşılığını vermek. Restoran, bir makarna çeşidi olan noodle ile özdeşleşmiş. Dekorasyonu Uzakdoğu motifleriyle oluşturulmuş. Bir de bahçesi var. "Yaramaz çocuk" hiçbir şubesinde sigara içilmesine izin vermiyor. Her gün 12.00-23.00 arası açık olan restoran evlere servis de yapıyor. Tel: (0212) 353 04 74.

MASA-Ä°STÄ°NYE PARK

Bahçesi ve terası var


İstinye Park Alışveriş Merkezi’nin şehir meydanı konseptinde hazırlanan alışveriş caddesinde. Ferre, Dior ve D&G gibi markaların sıralandığı "Park" bölümünün kalbindeki Masa 3 katlı, bahçesi ve terası var. Mönüde salata, makarna ve risottoların yanı sıra özel odun fırınından çıkan pizza ve pideler, balık dahil ızgara çeşitleri mevcut. Türk ve yabancı şarap bolluğu dikkat çekiyor. Yaratıcısı ve işletmecisi Umut Özkanca mutfaktan hiç çıkmıyor. Günde yaklaşık 250 kişiyi ağırlayan mekánda özellikle haftasonları rezervasyon gerekiyor. Semiramis Pekkan, Hülya Avşar, Hande Ataizi, Seray Sever gibi isimlerin uğrak yeri. Tel: (0212) 345 53 23/24/25

BORSA-Ä°STÄ°NYE PARK

1850 şişelik şarap kavı

Adını Eminönü’deki Zahire Borsası Sokağı’ndan alarak 1927’de kuruldu. 80’lerde Özkanca kardeşler tarafından satın alınan Borsa eski İstanbul ve Anadolu mutfağını yaşatıyor. Harbiye, Fenerbahçe ve Kandilli’den sonra Borsa zincirine eklenen son halka İstinye Park’taki şube. Mutfağı Masa’yı da işleten Rasim Özkanca’nın oğlu Umut Özkanca’dan soruluyor. 150 kişilik açık terası, 60 kişilik özel salonu ve barı var. Mönüsü keşkek, kara lahana dolması ve içli köfte gibi klasik Türk mutfağı örneklerinden oluşuyor. Ekmekler kendi fırınlarında pişiriliyor. Akçaabat köftesi ve geleneksel Türk tatlıları meşhur. Ayrıca 1850 şişelik çok büyük bir şarap kavı var. Her gün 12.00’den gece 01.00’e kadar açık. Tel: (0212) 345 53 33/34/35.

KITCHENETTE - CAPACITY

İsteyene kalori hesabı

İlk şubesi 2005’te Addres İstanbul Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Şimdi pek çok alışveriş merkezinde fast-food restoranlarıyla yarışacak kadar şubesi var. Bakırköy Capacity Alışveriş Merkezi’ndeki şubesi kendi müdavimlerini yarattı. Genişliğiyle dikkat çekiyor ve yazları açılan bir terası var. Mönüsü kahvaltı çeşitlerinden ızgaralara kadar uzanıyor. Ancak asıl fark yaratan kendi pastanesinden çıkan ekmekler, pastalar ve bir Paris klasiği olan makaronlar. Nutri Zone Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı tarafından hazırlanan, yiyeceklerin kalori ve kolesterol değerlerinin yer aldığı "Fit For You" mönüsü dikkat çekiyor. Kendi yaptıkları şarapları satıyorlar. Zeytinyağları da özel üretim. Tel: (0212) 661 05 60

PAPERMOON - AKMERKEZ

Hafta içi bile yer bulunmuyor


Enrica ve Pio Rossi tarafından kurulan restoranın ilk şubesi 30 yıl önce Milano’da açıldı. 1989’da New York’taki ikinci restoranla üne kavuştu. Üçüncü şube ise 1996’da Türk-İtalyan ortaklığıyla Akmerkez’de açıldı. 2006’da Ankara’da açılan bir şubesi daha var. Mekanın projesini daha önce New York Papermoon’u tasarlayan Tony Chi üstlenmiş. Akmerkez’deki mekanın 60 kişilik barı ve 160 kişiye servis yapılabilen 3 ayrı salonu var. Mekan, klasik İtalyan pizza ve makarnalarıyla ünlü. İtalyan şeflerin denetiminde 156 personel çalışıyor. Papermoon, iş, siyaset ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini ağırladığı için bu yönüyle meşhur oldu. Her gün açık ama hafta içi bile yer bulabilmek çok zor. Tel: (0212) 282 16 16.

HAKKASAN - KANYON

Michelin yıldızlı Çin lokantası


İlki, Time dergisinin "yemeği sanatla buluşturan dahi" olarak tanımladığı Alan Yau tarafından 2001’de Londra’da açıldı. 2003’te Michelin yıldızı aldı. Kanton mutfağından oluşan mönüsü ve sıra dışı dekorasyonuyla meşhur oldu. Hakkasan Kanyon bu yıl açıldı. Mekánın süs havuzları ve Çin bitkileriyle çevrelenmiş bir terası da var. Toplam alan 1.700 metrekare. Bunun 400 metrekaresi içinde iki dev akvaryum bulunan ve dışarıdan izlenebilen mutfağa ait. Singapur’da yaptırılan özel ördek kızartma fırınları mutfağın demirbaşı. Feng Shui’ye göre yapılan dekorasyonun tamamlanması 1,5 yıl sürmüş. Yemekler ortaya konuyor ve herkes farklı yemeklerden tadabiliyor. Mavi barında özgün kokteyller mevcut. 12.00-16.00 ve 18.00-21.00 arasında hizmet veriyor. Tel: (0212)319 88 88

IT’S A JOKE - CITY’S NİŞANTAŞI

Aşçısı opera söylüyor


Nişantaşı City’s Alışveriş Merkezi’nin beşinci katında. Ünlü mimar Mahmut Anlar tarafından tasarlandı. İşletmeciliğini İzzet Çapa yapıyor, personel kıyafetlerini de Biricik Suden tasarlamış. İsminden de anlaşılacağı gibi sürprizlerle dolu, mesela mekana mutfaktan giriliyor. Erkek garsonlar kısa pantolon, beyaz çorap ve mokasen giyiyor ve örgü kravat, pilot gözlük takıyor. Kadınlarsa siyah okul önlüğünden esinlenen elbiselere bürünmüş. Garsonlar dans gösterisi yapıyor, aşçı opera söylüyor. İsteyen yemeğini Tarkan, Serdar Bilgili, Demet Akbağ, Ece Sükan ve Reha Muhtar’ın tasarladığı tabaklarda yiyebiliyor. Geniş içki mönüsündeki ünlü Petrus şarabı özel koruma sistemi sayesinde kadehte servis edilebiliyor. Tel: (0212) 373 23 00

LE PAIN QUOTIDIEN - KANYON

Modern fırından şık restorana


Dokuz ülkede 63 şubesi bulunan Belçikalı restoran zincirinin Türkiye’deki ilk şubesi 2006’da Kanyon’da açıldı. Burası özel organik ekmekler üreten modern bir fırın. Mönüsüne salata, sandviç ve tatlıları da ekleyerek dünya çapında bir restoran haline geldi. Tam 7 çeşit ekmeğin sunulduğu ekmek sepeti ve yanında servis edilen marmelatları ünlü. Geleneksel Türk kahvaltısının yanı sıra croissant, brioche ve muffin’leri var. Masalardaki organik reçeller ve sürülebilir çikolatalar da özel üretilmiş. Kahveler, reçeller ve organik zeytinyağları ayrıca satılıyor. Tel: (0212) 353 06 77

BRANCA - PANORA

Hafta sonu DJ müziği var


Ankara’nın en büyük alışveriş merkezlerinden Panora’nın içinde yer alıyor. Üç kattan oluşan merkezde 180 mağaza var. Branca, zemin katında 10 restoranın bulunduğu "Restoranlar Sokağı"nda. İtalyan ve Fransız mutfağı ağırlıklı mönüsünde pizza ve makarnalar ön planda. Ayrıca her sabah köy kahvaltısı bulmak mümkün. Akşam yemeklerine Fransız müziği eşlik ediyor. En çok tercih edilen spesiyalleri pizza Branca ve sosyete kebabı. Çikolatalı ılık kek tatlı sevenlerin favorisi. Mekanda Şili şarapları ve Küba usulü Mojito bulunuyor. Gündüz kafe olarak müşterilerini ağırlarken, 22.00’den sonra bara dönüşüyor. Hafta içi 10.00-00.30, haftasonu 10.00-02.00 arası açık. Cuma ve cumartesileri DJ performansları var. Tel: (0312) 490 27 67.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!