Aziz Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. Yıldönümü kutlanıyor. İstiklal Marşı, bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Peki, İstiklal Marşı ne zaman yazıldı ve kabul edildi? İşte İstiklal Marşı 10 kıtası ve kabulü hakkında bilgiler
#İstiklal MarşıTürkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı,'nın tarihi vatandaşlar tarafından zaman zaman araştırılıyor. Anadolu'da Millî Mücadele'nin devam ettiği sırada kaleme alınan İstiklal Marşı toplam 10 kıt'adan oluşmaktadır. 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı'nın bestesi Osman Zeki Üngör'e aittir. İşte, merak konusu olan, "İstiklal Marşı hangi yıl yazıldı? İstiklal Marşı'nı kim yazdı?" sorularının cevabı.
#İstiklal Marşını Kim Yazdıİstiklal Marşı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış ve Osman Zeki Üngör tarafından günüzdeki okunuşu bestelenmiştir. İstiklal Marşı Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletlerinin resmi marşıdır. İstiklal Marşı'nın anlamı ve önemi oldukça büyüktür. İstiklal Marşı'nın ilk 2 kıtası törenlerde milli marş olarak okunmaktadır. Toplamda 10 kıta olan İstiklal marşı'nın tüm 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. kıta sözleri ile detayları..
#İstiklal MarşıBağcılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Böyle Yazıldı…Bir Daha Yazılmayacak” adlı drama belgesel filmin gösterimi yapıldı. Gösterime katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Akif, 1 asır sonra hala fikirleri, eserleri, şiirleri, kişiliğiyle yine birliğimizin tesisine katkı sunmaya devam etmektedir. Mehmet Akif sevgisinin gelecek nesillere aktarılarak devam etmesi için gayret göstermemiz gerektiğini tekrar hatırlatmak isterim” dedi.
#TBMMAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "15 Temmuz, devlet ve milletin bütünleştiği, devletin başındaki Cumhurbaşkanı'nın 'Çıkın meydanlara, bu hainlere dersini verin.' dediği zaman, Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında milletin bütünleştiği bir tarihtir. 15 Temmuz, bu memlekette gaza ruhunun dirildiği gündür. 15 Temmuz, şehadet duygusunun şahlandığı bir gündür." dedi.
#Numan KurtulmuşÇanakkale Zaferi şiirleri 18 Mart'ın erken saatlerinden bu yana araştırılıyor. İtilaf Devletleri'nin bozguna uğratıldığı, Türk tarihinin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü tüm yurtta coşku ile kutlanıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi sözleri ve 18 Mart'ın önemi detayda!
#Çanakkale ZaferCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanan vatandaşlara seslendi. 'Demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz' diyen Erdoğan, "İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAİŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibiliyetinin gereği bu." diye konuştu. Erdoğan, "Kandil'den birileri açıklama yapıyor, şehirlere ineceklermiş. Kırsaldan ineceklermiş. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var, bunu böyle bilin. Bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, PYD, DAEŞ, YPG, topunuz gelin! Allah'ın izniyle bu milleti aşamayacaksınız." diye konuştu.
#FetoBaşbakan Tayyip Erdoğan, büyük sevgi gösterileriyle girdiği TT Arena Stadı’nda Uludere olayının uluslararası bir karalama kampanyasına dönüştüğünü anlattı, BDP’lileri eleştirdi. “(Bu emri hangi hayvan verdi) diyenler nekrofillerdir, yani ölü sevicilerdir” diyen Erdoğan, partisinin TT Arena’daki İl Kongresi’nde özetle şunları söyledi: