Dünyada ve ülkemizde en fazla sevilen hayvanların başında kuşlar geliyor. Kuşlar pek çok türü ile büyük bir hayranlık ve özellikleri hakkında merak uyandıran canlılardır. Son yıllarda kafes kuşu olarak beslenilmeye başlanılan İspinoz kuşu hakkında bilgi edinilmek istenen kuş türlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Boyutlarından ve görünümünden ötürü çoğu zaman serçe ile karıştırılabilen İspinoz kuşu, sesi ve renkleri ile etkileyici bir kuştur. Peki İspinoz kuşu nedir, nerede yaşar ve ne yer? İspinoz özellikleri ve türleri nelerdir detayları ile derledik.
#İspinoz KuşuDoğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu (MAK) tarafından bu yıl avlanması yasaklanan kuş türlerinin sayısı artırıldı. Sürüngenlerin de yer aldığı listede atmaca ve doğangiller familyası için 100'er bin TL tazminat bedeli belirlendi. Bu kuşlar ve sürüngenlere zarar verenlere 2 yıldan 5 yıla kadar da hapis cezası bulunuyor.
#Doğa Koruma Ve Milli ParklarDünyada birçok kuş türü bulunmaktadır. Bu kuş türlerinden bazıları tüyleri ve görünümleri ile dikkat çekerken bazıları da ötüşleri ile dikkat çekmektedir. Bunun yanı sıra dünya üzerinde pek çok güzel ötüşlü kuş türleri oldukça merak edilir. Bu bakımdan ötücü kuş türlerinin neler olduğunu, isimlerini ve daha birçok bilgiye sahip olabilir ve günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizler için Ötücü kuşlar nelerdir? Öten kuşların türleri ve isimleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#KuşDikkat çekici yapısı olan Florya kuşu, Türkiye'de en sık buluna kuş türlerinden biridir. Sevimli görünümüyle insanların dikkatini çeken bu kuş türü, iklimlere göre farklı bölgelerde yaşayabilir. Florya kuşu nedir, ne yer ve nasıl beslenir, ne zaman ve nasıl öttürülür sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
#Florya Kuşu9 Ekim Cuma günü İstanbul'un bazı ilçelerinde meydana gelen kesintilerin ardından elektrikler ne zaman gelecek sorusu gündem konusu oldu. Elektrik kesintisi hakkında bilgi almak isteyen birçok kişi, internet üzerinden araştırmalarına başladı. Peki, İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek? İşte, elektrik kesintisi hakkında bazı bilgiler
#Elektriklerİstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki ilçelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Kesintilerden etkilenen ilçelerde ve mahallelerde yaşayanlar, elektriklerin ne zaman geleceğine yönelik internetten araştırma yapıyor. Peki, İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek?
#Elektrik Kesintisiİstanbul'da yaşayan vatandaşlar elektrikler ne zaman gelecek sorusuna cevap ararken, Avrupa Yakası elektrik dağıtım sorumlusu BEDAŞ bir kaç ilçede olan elektrik kesinti listesini yayınladı. Anadolu Yakası elektrik dağıtım sorumlusu AYEDAŞ ise planlı elektrik kesintisi yapılmadığını resmi adresinden duyurdu. Peki İstanbul'un hangi semtlerindeki elektrik kesintisi var? İşte elektrikler ne zaman gelecek sorusunun cevabı
#Elektrik Kesintisiİstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakası’nda elektrik kesintisi programlarına yer veren BEDAŞ ve AYEDAŞ, 22 Şubat planlı elektrik kesintilerini yayımlandı. Kesintilerin olduğu ilçe ve mahallelerde ikamet eden vatandaşlar, İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek sorusuna İstanbul elektrik kesintisi programından yanıt arıyor. Peki, elektrikler saat kaçta gelir? İşte, AYEDAŞ ve BEDAŞ 22 Şubat elektrik kesintisi bilgileri...
#Elektirik Ne Zaman GelecekDünyada bir yıl içinde göç eden kuş sayısı 50 milyarı buluyor. Bunların 2.1 milyar kadarı yılda iki defa Anadolu’yu kullanarak Avrupa ile Afrika arasında gidip geliyor. İstanbul’un ise göç yolculuğunda çok önemli bir rolü var. “Bize de bu olağanüstü göç yolculuğuna tanıklık etmek düşüyor” dedik ve Türkiye’deki kuşbilimin duayeni Prof. Dr. İlhami Kiziroğlu’nu yanımıza alarak İstanbul’da kuş gözlemine çıktık.
#TrabzonAğaçların rengi, yemekler, kıyafetler, ruh halimiz... Mevsimle birlikte çok şey farklılaştı. Şehirlerin koşuşturmacası ve stresinden çok fark etmesek de yaşadığımız kentleri paylaştığımız canlılar da değişti. Kimi kışı geçirmek için sıcak yerlere gitti, kimi ise yine kışı geçirmek için gidenlerin yerine geldi. İşte yeni gelen misafirlerimizden birkaçı...
#Flamingo- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında "bazı orman ötücü kuşlarının genetik çeşitliliğinin belirlenmesi" amacıyla TÜBİTAK destekli proje çalışması başlatıldı - Ornitolog Doç. Dr. Tamer Albayrak: - "Türkiye'de 474 kuş türü var. Bunların 394'ü düzenli olarak ülkemizde görülüyor ancak bu türlerin birkaçı haricinde genetik çeşitliliklerini bilmiyoruz" - "Çalışmanın sonunda kuşların korunması gereken alanları, genetik çeşitliliğini ve ülkemizin ulusal gen kaynak değerlerini belirleyeceğiz"
Biyologların son araştırmalarına göre, alet kullanımı, yaratıcılık ve basit dil yetisi gibi özellikler saptanan kuşlar, şimdi de ‘Ben’ bilincine ve geçmişle ilgili düşüncelere sahip. Bazı kargaların ve papağanların en az maymunlar ve yunuslar kadar akıllı oldukları laboratuvar deneyleriyle kanıtlandı.
İstanbul’un en önemli su kaynaklarından olan Terkos su havzası ve biyolojik çeşitliliği 10 önemli tehdit altında. Terkos su havzasını çevreleyen ormanlık sahalar, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu çerçevesinde mutlak koruma statüsüne sahip değil, bu nedenle havzanın geleceği tehlikede.