İstanbul Emniyeti, Fatih’teki üç adrese düzenlediği operasyonda 636 parça tarihi eser ele geçirdi. Gözaltına alınan iki şüpheliden biri adli kontrolle serbest bırakılırken, diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
#İstanbul Emniyet MüdürlüğüOsmanlı’dan günümüze koku şişelerinin yer aldığı “Gılaf-ı Reyya” sergisi Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde açıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği koku olan ve üretimi 1969’da durdurulan Bourjois-Soir de Paris (Paris Akşamı), birebir üretilerek mor şişesi ile sergide yer aldı.
#Gılaf-I ReyyaMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İstanbul’da sabah saatlerinde İbn Haldun Üniversitesi akademik yıl başlangıcı için düzenlenen törene katıldıktan sonra öğleden sonra da “Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Eğitimden İzler” sergisinin açılışındaydı.
#Türk İslam Eserleri MüzesiÜniversiteler 2023-2024 akademik yılına yarın başlıyor. Yaklaşık 1 milyona yakın genç ilk kez üniversiteye adım atacak. Gençlerin bir kısmı üniversiteye ailelerinin yaşadığı yerlerde gidecek ama kimileri de başka şehirlerde yeni bir hayata başlayacak. Türkiye’nin dört bir köşesinde öğrenim görecek gençler için bir rehber hazırladık. Nerede ev tutmalı, en güzel yemek hangi restoranda, o şehirde nereleri gezmek gerek? Bütün bunları da o şehirlerde okuyan gençlere sorduk.
#OkulKatar'da İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Twitter'dan yaptığı paylaşıma "İslam sanatının en nadide eserlerinden Kabe’nin Anahtarı, Osmanlı Fermanları gibi nice önemli şaheseri yakından incelemek, heyecan verici bir deneyimdi" notunu düştü
#KatarÇağdaş seramik sanatçılarından, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına armağan... 50 Türk ve 9 yabancı seramik sanatçısının yapıtlarını bir araya getiren Porselene Giden Yolda: Mavi Beyaz başlıklı sergi 18 Mayıs'ta açılıyor. "Türkiye'de seramiğin kalbi" olarak bilinen İznik'te, iki farklı mekanda sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan sergi, 31 Mayıs'a kadar sürecek.
#Porselene Giden Yolda: Mavi BeyazHayatı düşük hızda ve keyfini çıkararak yaşayan ‘Cittaslow'larımız (sakin şehir) keşfedilmeyi bekliyor. Türkiye'nin dört bir yanından kentleri barındıran Cittaslow listesine son olarak Antalya’nın mavi güzeli Finike de eklendi. Böylelikle sakin şehir sayımız 22’ye yükseldi. Biz de bu güzel gelişme sonrası uzmanlarımıza ‘Sakin şehirlerimizde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. Birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaİSTANBUL Emirgân’daki Şerifler Yalısı, Boğaziçi’nde 18. yüzyılda gelişen sivil mimarlığın bugün ayakta kalan en önemli yapılarından biri. İç süslemeleri ile dikkat çeken yalının gündeme gelmesinin nedeni, arsasının bir bölümünün satışa çıkması. Arsanın satış ilanının bulunduğu görsellerde yalının o eşsiz süslemelerinin bulunduğu iç mekân görüntüleri de yer alıyor. Sözlü olarak yalının da ayrıca satılacağı bilgisi veriliyor.
#Boğaziçi MüzesiGeçmiş tarihimizin sanat eserlerini görmek adına gitmemi gereken yerlerden birisi olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, sanat ile görselliği bir arada tutuyor. Türk ve İslam Eserleri Müzesinin nerede olduğu, nasıl gidileceği ve diğer tüm özellikleri hakkında bilgileri inceleyelim.
#Türk Ve İslam Eserleri1945’ten beri gelenekten el alıp geleceğe köklü izler bırakmaya çalışan Beyoğlu’ndaki Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hayata geçirilen, tasavvuf kültürüne sanatsal, siyasal, mimari ve estetik bir zeminde ışık tutan, alanında yetkin isimlerin danışmanlığında hazırlanan ‘İstanbul’da Tasavvufi Hayat’ başlıklı sergi, 27 Aralık 2022 ile 10 Ocak 2023 tarihleri arasında Türk İslam Eserleri Müzesi’nde izleyicilerle buluşacak.
#Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma EnstitüsüŞehirde yaşamanın en büyük artılarından biri kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmek. İyi yemeğin peşinde şehrin sokaklarını turlayanların sayısı da giderek çoğalıyor. Hazır Michelin Rehberi’ne giren 53 restoranımız varken biz de bu iki tutkuyu birleştirdik. Şehrin en iyi restoranlarında güzel bir yemek deneyiminin ardından gidebileceğiniz sanat galerilerinin, müzelerin, tarihi yerlerin izini sürdük.
#Michelin RehberiYASA dışı yollarla çıkarıldığı belirlenen Şile Bozgoca Camii'ne ait tarihi kitabe, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleriyle Hollanda'dan Türkiye'ye geri getirildi. Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde ziyaretçilere açılan esere ilişkin konuşan Türk ve İslam Eserleri Müzesi Ekrem Aytar, Dün akşam saatlerinde ilgili arkadaşlarımız bakanlıklardaki yazışmalarla eseri Hollanda gümrükleri tarafından Türk Hava Yolları'nın desteğiyle ülkemize getirildi. Geçici sergi alanında ziyaretçilerimize açtık dedi. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ise eserin ait olduğu caminin yerinde olmadığını belirterek, Mutluluğumuzu ifade etmekte zorlanıyoruz. Hayırlı olsun. Şu an cami yok, çalışma devam ediyor. Süreç sonrasında basınla paylaşılacak diye konuştu.
#HollandaYasa dışı yollarla çıkarıldığı belirlenen Şile Bozgoca Camii’ne ait tarihi kitabe, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleriyle Hollanda’dan Türkiye’ye geri getirildi. Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde ziyaretçilere açılan esere ilişkin konuşan Türk ve İslam Eserleri Müzesi Ekrem Aytar, "Dün akşam saatlerinde ilgili arkadaşlarımız bakanlıklardaki yazışmalarla eseri Hollanda gümrükleri tarafından Türk Hava Yolları’nın desteğiyle ülkemize getirildi. Geçici sergi alanında ziyaretçilerimize açtık" dedi. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ise eserin ait olduğu caminin yerinde olmadığını belirterek, "Mutluluğumuzu ifade etmekte zorlanıyoruz. Hayırlı olsun. Şu an cami yok, çalışma devam ediyor. Süreç sonrasında basınla paylaşılacak" diye konuştu.
#Şile Bozgoca CamiiGeçen yıl Mısır’dan getirilen bir kargo paketinde ele geçirilen 1 kilit, 1 Kâbe anahtarı, 1 anahtar ve işlemeli 1 çanta Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı tarafından Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde düzenlenen törenle Mısır’a teslim edildi.
#Mısır