İSKİ su faturası sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüzlerce vatandaş tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. İSKİ su faturası sorgulama ve ödeme işlemi online olarak gerçekleşebiliyor. Peki, İSKİ su faturası sorgulama işlemi nasıl yapılır?
#İSKİAbonelik işlemleri için gerekli belgeler bulunmaktadır. Bunun yanında abonelik için belirli bir miktar ödeme yapılmalıdır. Ödeme yöntemleri değişebilmektedir. İSKİ su abonelikleri için gerekli belgelerin toplanması ve abonelik ücretini belirtildiği şekilde ödenmesi gerekmektedir. İSKİ depozito ücretinin ödenmesi nasıl yapılmaktadır? Ödeme peşin olarak mı yoksa faturaya yansıtılarak mı alınmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İstanbul İSKİ Su Abonelik ÜcretiEylül 2009’da İstanbul’da yaşanan sel sonrası çok sayıda kişi yaşamını yitirdi, onlarca işyeri selden zarar gördü. İkitelli’deki eski TIR garajının karşısında bulunan Tuna Tekstil Batik Baskı şirketi de selden zarar gören şirketler arasında yer aldı. Şirket sahipleri zararlarının tazmini için İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme yaşanan olayın doğal afet olduğunu, idarenin sorumlu tutulamayacağı gerekçesi ile davanın reddine karar verdi. Zararı tazmin edilmeyen şirkete bir de yüklü bir avukatlık masrafı çıkarıldı.
İstanbul’da İSKİ’nin sayaç okuma işini verdiği taşeron şirket personelinin ‘yanlış okuma’sıyla kesilen yüksek faturalar vatandaşın kâbusu oldu. İstanbul'da yaşayan Bilal Öylek de bu vatandaşlardan bir tanesi. Öylek, 557 TL’lik su faturasına itiraz edince rakam 13 liraya indi.
OTOMATİK ödeme talimatlarında yaşanan hızlı artış, bazı bankaların kredi kartıyla yapılan fatura ödemelerinde alışveriş işlem bedeli adı altında komisyon almasına neden oldu. Ekstrelerde, alışveriş işlem bedeli olarak yer alan bu ücret, 50 YKr’den başlıyor, fatura bedelinin yüzde 3’üne kadar ulaşıyor.
DOĞALGAZ başta olmak üzere elektrik, telefon, internet gibi düzenli olarak oluşturulan faturalarda son ödeme tarihlerinin, ayın son iki gününe denk gelmesi, aboneleri çileden çıkartıyor. Bu da, zamanında ödenmeyen faturalara anında binde 3-9 oranında değişen günlük gecikme faizlerinin işletilmesinden kaynaklanıyor. Bu uygulamaya sadece, İSKİ katılmıyor.