Bugünlere gelmemizi sağlayan atalarımız Osmanlı Devleti'nin temellerini atan kişilerdir. Özellikle cihana hükmetmiş olan padişahlarımız sayesinde önemli bir coğrafyaya hakim olabilmişiz. Tabi Osmanlı'nın beylikten devlete geçişi kolay olmamıştır. Bunu yaparken uzun bir süreye ihtiyaç vardı. Sizler için Beylikten devlete Osmanlı siyaseti konu anlatımı hakkında merak edilen tüm bilgileri detayları ile derledik.
#EğitimCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 1915 olaylarının tarihsel arka planı, hukuki boyutu ve günümüze yansımalarını ele alma amacıyla düzenlenen "1915 Olayları Uluslararası Konferansı"nda, "Tarihsel Süreçte 1915 Olayları ve Ermeni Meselesi", "Uluslararası Hukuk Açısından 1915 Olayları", "1915 Olaylarının Günümüze Yansımaları ve Gelecek Perspektifi" başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.
#İletişim Başkanlığı29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul'un fethi ile birlikte Osmanlı Devleti, dünyanın en güçlü devleti haline geldi. Bu döneme yükselme ya da olgunluk dönemi denmektedir. Aynı zamanda Osmanlı Devletinin siyasi olarak en güçlü dönemdir. 7. sınıflar için Osmanlı Devletinin siyasi gücünü detaylarıyla anlattık.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler Osmanlı Devleti'nin Siyasi Gücü Konu AnlatımıOsmanlı Devleti, 1299 yılında Osman Gazi tarafından kurulmuştur. 1453 yılında İstanbul'un fethedilmesiyle birlikte dünyanın en güçlü imparatorluğu haline gelmiştir. Osmanlı Devletinin imparatorluğa dönüşmesinde fetih ve iskan politikasının payı büyüktür. 7. sınıflar için Osmanlı Devleti'nin fetih siyasetini detaylarıyla anlattık.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler Osmanlı Devleti’Nin Fetih Siyaseti Konu Anlatımıİskan politikası, Osmanlı Devleti'nde, önemli yer etmiş bir strateji ve nüfus yerleştirme politikasıdır. İskan politikası ile ilgili bilgileri ve Osmanlı Devleti'nin iskan politikası ile ilgili ne amaçladığı hususundaki bilgileri sizler için bu yazıda derledik.
#İskan Politikası26 Eylül 1371’de yapılan Çimen Savaşı, Osmanlı Devleti ile Sırplar arasında yapılmış ve Osmanlı Devleti’nin galibiyeti ile sonuçlanmıştır. En dengesiz kuvvetlerin çarpıştığı savaşta 800 Osmanlı askerine karşı 20.000 Sırp askeri yer almıştır. Meriç Irmağı kıyılarında yapılan savaş sonrası Avrupa’nın kapıları Osmanlı Devleti’ne açılmıştır. İşte Çirmen Savaşı tarihi, özeti, önemi, neden ve sonuçları hakkında tüm merak edilenler.
#Çirmen Savaşı Nedenleri Ve SonuçlarıAYDIN’IN YENİPAZAR İLÇESİ’NDE BU YIL 10.’SU GERÇEKLEŞTİRİLEN GELENEKSEL KARAÇAKAL YÖRÜKLERİ KAYNAŞMA ETKİNLİĞİNDE YÖRÜKLER UNUTULAN GELENEKLER VE KAYBOLAN MANEVİ DEĞERLERDEN DERT YANDI. GELİŞEN TEKNOLOJİ VE SAHİP OLUNAN EKONOMİK İMKANLARIN MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ ZEDELEMEYE BAŞLADIĞINI BELİRTEN AYDIN KARAÇAKAL YÖRÜKLERİ DERNEĞİ BAŞKANI DURAN TEKE, ŞENLİKTE YAPTIĞI KONUŞMADA “BİZLER BURALARDA YAŞARKEN PARAMIZ YOKTU FAKİRDİK AMA GÖNLÜMÜZ ZENGİNDİ. BİR ELİN PARMAKLARI GİBİYDİK. KESEMİZ MÜŞTEREKTİ, MALIMIZ ORTAKTI, ÇOCUKLARIMIZ KARDEŞTİ, KADINLAR HEPİMİZİN ANNESİ, ABLASI, ERKEKLER BABASI, AMCASI GENÇLER DE AĞABEYİ İDİ. DEVİR DEĞİŞTİ, DEVRAN DÖNDÜ PARANIN HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇMESİ İLE FİTNE BAŞ OLDU.” DEDİ.
Şeyh Said isyanından başlayıp, 1930 Ağır isyanıyla devam eden, Dersim katliamıyla iyice derinleşen "devlet terörü"nün; şöyle bir "temel mantığı" vardır: Türkiye'yi "medenileştirmek" ve tek tip bir ulus yaratmak. Bir tür otoriter modernleşme projesi olan bu projenin; ilhamını, Fransız İhtilali'nden aldığı, bilinen bir gerçektir.
Brezilya'da son kırk yılın en büyük doğa felaketi olarak görülen sel ve toprak kaymasında ölü sayısının 500'ü aştığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Rio de Janeiro'nun kuzeyini etkisi altına alan seli Tanrı'ya bağladı. Rousseff açıklamasında buna rağmen yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesini ülkedeki iskan politikasının yetersizliği olarak değerlendirdi.
AK Parti'nin belediye başkan adaylarının bir kısmı bugün Haliç'te gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu. Adaylığı açıklanan Kurum'un geçmişi de merak edildi. İşte eğitim hayatı, mesleki kariyeri ve bakanlık dönemi ile Murat Kurum hakkındaki ayrıntılar.
#Murat KurumBilal Şimşir, bir imparatorluğun emanetiydi. Cumhuriyetçiydi, Atatürkçüydü, Midhat Paşacıydı. Heyecanlı konuşması, tükenmeyen yazı enerjisiyle Dışişleri Bakanlığı’nın unutulmaz simalarındandı. Rumeli Türkiye’sinin çocuğuydu. Bu kimliğini bir otoportre ressamı gibi korumayı bildi öyle de aramızdan ayrıldı.
#Bilal ŞimşirBana göre Bulgaristan, Balkanlar’ın en renkli ve kişilikli yöresidir. Halkı her zaman olduğu gibi çalışkandır. Balkanlarla ilişkimiz Kemalist politikayla belirlidir. Bu ülkelerin bağımsızlığına büyük saygı duyuyoruz, dış politikada da onlarla birlikte olmak istiyoruz.
#BulgaristanAlman Anayasası’nın 23 Mayıs 1949 tarihinde kabulüyle resmen kurulan Almanya Federal Cumhuriyeti, şimdiye kadar hep ‘koalisyon hükümetleri’ ile yönetildi. Almanya’nın CDU’lu ilk Başbakanı Konrad Adenauer döneminde, 1949-1963 yıllarında CDU/CSU zaman zaman FDP ve Alman Partisi (DP), FDP ve Özgür Halk Partisi (FVP) İLE ‘üçlü koalisyonlar’ oluşturulsa da daha sonraki yıllarda hep CDU/CSU-SPD ve CDU/CSU-FDP veya SPD-FDP’nin oluşturduğu ‘ikili koalisyonlar’ iktidarda söz sahibi oldu.
#AVRUPADAN HABERSavunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ, ROKETSAN, ASELSAN, HAVELSAN şirketlerinin deprem bölgesindeki illerde yaklaşık 8 milyar liralık bir yatırım yapacağını ve istihdamda önceliğin afetzedelere verileceğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Kahramanmaraş ve diğer depremin etkilediği yapacağı yatırımların çok önemli olduğunu belirtti.
#İsmail DemirSavunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ, ROKETSAN, ASELSAN, HAVELSAN şirketlerinin deprem bölgesindeki illerde yaklaşık 8 milyar liralık bir yatırım yapacağını ve istihdamda önceliğin afetzedelere verileceğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Kahramanmaraş ve diğer depremin etkilediği yapacağı yatırımların çok önemli olduğunu belirtti
#İsmail DemirEğer 2011’den bu yana sürmekte olan Suriye krizinde hem ülkedeki çatışan aktörleri hem de uluslararası camiayı tatmin edecek bir çözümün menzili içinde olsaydık, önümüzde duran ve tehlikeli istikametlere savrulma potansiyelini taşıyan bu devasa sorunun çözümü yönünde belki bir nebze olsun iyimserlik taşıyabilirdik.
#SuriyeSon günlerde sürekli polemik konusu olan göçmen sorunuyla ilgili konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, devletin elindeki verileri detaylarıyla açıkladı. İşte Suriyelisinden Afganına, ikamet alanından vatandaşlık verilen ve sınır dışı edilenine tüm resmi rakamlar:
#İsmail Çataklı