Ertürk Akşun, ‘İnsan Birikimdir’ kitabında bugüne kadarki okuma ve yazma deneyimlerinden yola çıkarak “Nasıl ve niçin okumalı?” sorunsalını tartışıyor, yazma üzerine düşüncelerini aktarıp öneriler veriyor ve 30 yılı aşkın aktif olarak yer aldığı yayın dünyasında edindiği tecrübe ve birikimleri derleyerek okurla paylaşıyor.
#Ertürk AkşunTürkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Ümit ediyorum ki Türkiye yeni, özgürlükçü, katılımcı, kapsayıcı, çağdaş, milli, yerli bir anayasa yaparak, özellikle insan odaklı hak ve özgürlükleri geliştiren yeni bir anlayışla artık yeni bir anayasaya kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.
#TBMMCHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdarolu, Hatay'da depremde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti. Ardından 'Millet Buluşması' toplantılarının ilkini gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, "Olağanüstü bir dönem var. 50 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Olayı toparlamak ve en azından yaraları sarıp sarmalamak için olağanüstü kararlar almak zorundasınız" dedi.
#HATAYCumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Dokuma Atlası Sergisi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Geleneksel sanatları günümüze adapte edebilirsek yaşamalarını sağlayabiliriz ama bunu yaparken, geleneksel sanatların ruhunu anlamadan onları ticarileştirmeyelim" dedi.
#Emine ErdoğanTBMM Başkanı Mustafa Şentop, Enis Berberoğlu kararının TBMM'ye gönderilmesi hakkında, "Böyle bir durumla karşılaşıldığında ne olacağına dair açık bir hüküm yok. Bunu, genel hukuk kuralları çerçevesinde değerlendireceğiz." dedi. "Vekiller, milletvekili olduğu için değil, milletvekilleri arasında virüsün yaygınlığı nedeniyle aşı olması gerekiyor." diyen Şentop, "Türkiye genelinde yüzde 2,5-3 civarındayken, vekiller arasında yüzde 30’a yakın bir oran var. Kendileri virüsü almakla kalmıyor, temas sebebiyle seçim bölgesinde vatandaşları da risk altına sokuyor bu durum." diye konuştu. Şentop yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de "Samimiyetle konuya yaklaşmak önemli. “Şu olursa ben yokum”, “Şu olmazsa ancak varım” değerlendirmeleri de yeni anayasa yapmama niyetini ortaya koyar. Ortak noktalar üzerinden gitmek lazım." dedi.
#Mustafa ŞentopYıllarca kültür bakanı olarak da görev yapan Fransız yazar Andre Malraux’nun en önemli kitabı ‘Düşsel Müze’, yayımlanışından 70 yıl sonra nihayet Türkçede. ‘Sanat tarihi’ni insanlık tarihi olarak gören Malraux, müze kavramını sorguladığı kitabında farklı sanat ifadeleri ve dönemleri arasında ‘geçişlerin’ oluşturduğu süreçleri ele alıyor. Soyut planda Malraux’nun müze dediği sanat tarihini meydana getiren büyük birikimdir. Kısacası sanat tarihi bir hayali müzedir ve hayali müze bize bir yapıtın kökenleri hakkında bilgiler verir.
#Andre MalrauxMarmara Üniversitesi’nde düzenlenen “İstanbul Mutfağı” konferansında konuşan Prof. Dr. Artun Ünsal, "Gençlere tavsiyem, kuru fasulye, pilav ve çorbayı iyi yapmayı öğrenmeden İtalyan, Japon, Güney Amerika usulü yemeklere fazla ilgi duymayın. Önce milli, yerli, İstanbul ve Anadolu yemeklerimizi, bir Türk mutfağının çatısı altında birleştirelim" dedi. Prof. Dr. Arif Bilgin ise "Kahvaltı kültürü ortaya çıkmadan önce Osmanlılar, kuşluk vakti ve ikindi ile akşam arasında olmak kaydıyla iki öğün yemek yiyorlardı" diye konuştu.
#Artün ÜnsalHayatta en sevdiğim yer hep İstiklal Caddesi oldu. Taksim’den aşağı kaptırdım mı, içimi heyecan kaplar, o hava, o renk cümbüşü kalp atışlarımı hızlandırırdı. Beyoğlu’nun karnavalımsı ortamında, insanlar kaybolur, eşitlenir ve her seferinde yeni bir maceraya atılırdı. Biliyorum, pek çoğunuz için de öyle, Beyoğlu canımızı yakan, kişisel bir mesele. 2000’lerin ortasındaki ‘altın yıllar’da burası Avrupa’nın en gözde semtlerinden biriydi. Newsweek dergisi “Cool İstanbul: Avrupa’nın en havalı kenti” kapağıyla çıktığında, kimsenin umurunda olmamıştı. Bundan şüphemiz yoktu ki... Ve başrolde Beyoğlu vardı. Peki sonra ne oldu? Sert bir düşüşe geçti. Sokaktaki masaların kaldırılması, sembol mekânların kapanması, Gezi olayları ve terör saldırılarından sonra bir süre hayalet şehre dönüştü. Batılı turist kayboldu, boşluğu Arap turist ve mülteciler doldurdu. Meyhaneler kebapçı, barlar nargileci oldu. Sokakta Türkçeden çok Arapça duyulmaya başladı. Ve ayağını kesen kesim, “Beyoğlu bitti, Ortadoğululaştı” noktasına geldi. Bu doğru mu? Yaşanan dönüşüm ne ve arkasında ne var? Açık bir kafayla gittik, haftalarca çalıştık... Esnafla, tarihçilerle, mimarlarla, sanatçılarla konuştuk. Ara Güler’e de kulak verdik, İranlı sokak müzisyenlerine de... Beyoğlu Belediye Başkanı’yla Tarlabaşı’ndaki lüks inşaatları da gezdik, tam dibindeki mültecilerin gecekondularına da konuk olduk...En önemli şey kulak vermek, anlamak ve şehir hakkına sahip çıkmak... Beyoğlu’nun kaderi Türkiye’nin de kaderi. Dört gün sürecek yazı dizimiz hafta içi Hürriyet’te devam edecek. Haydi, hep beraber Taksim’den aşağıya bir süzülelim...
#Beyoğlu‘HALKLA BULUŞMA’ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ABANA’DA VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELEN CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) KASTAMONU MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF. DR. YENİDÜNYA, SİYASETTE HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIĞINI İFADE EDEREK MECLİSTE ELİNİ İNDİREN KALDIRAN BİR VEKİL OLMAYACAĞINI VURGULADI.(MUHAMMED KÖMEÇOĞLU-KASTAMONU/İHA)
“Anılar”, “Hatıram Olsun”, “Aşığım Sana Doyamıyorum”, “Baharı Bekleyen Kumrular Gibi”... Bu şarkılarla ruhumuza işleyen Coşkun Sabah aynı zamanda bir rekortmen. “Aşığım Sana” albümü, 2 milyon 550 binle “en çok satan albüm” rekorunu elinde bulunduruyor. Konser maratonu sürse de eskisi kadar gündemde olmayan Coşkun Sabah, sistemin erkek sanatçıları öğüttüğü, Ajda Pekkan ve Hülya Avşar ile ilgili sözlerininse onları sevmeyenler tarafından kullanıldığı görüşünde. Sabah ile Ulus’taki evinde buluştuk. Müziğinin dünü ve bugününü, evliliğin star kavramına etkisini ve çıkarmaya hazırlandığı best of albümünü konuştuk.
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hamza Aktan, maçlarda 90 dakika aç olarak efor sarfeden futbolcuların oruç tutmayıp, kaza edebileceklerini söyledi. Prof. Aktan, “Futbol oynamayı meslek edinenler, maç ve idmanlar nedeniyle oruçlarını kaza edebilirler” dedi.
İnsan Hakları Eğitimi 10 Yılı Ulusal Komitesi ve İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'nın işbirliği ile hazırlanan "İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları Eğitim Projesi" kapsamında düzenlenen 6. İnsan Hakları Bölge Toplantısı Eskişehir'de başladı. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Sami Güner, insan haklarının, uygarlığın bir ölçüsü olduğunu söyledi.