inanış haberleri sayfasında inanış hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1416 inanış haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hamile olduğunuzu öğrendiniz! Heyecan ve mutlulukla birlikte korku ve anksiyete de sizinle olacak. Özellikle de ilk hamileliğiniz ise! Daha önce tecrübe etmediğiniz 40 haftalık bir yolculuğun başındasınız. Merak duygusuyla beraber internetten, kitaplardan ve çevrenizdeki tecrübeli kişilerden bazı soruların cevaplarını aramaya başladınız. Peki eş dosttan duyduğunuz öneriler gerçekten doğru mu, yoksa sizi yanlışa sürükleyebilen efsaneler mi?
#HamilelikYüzyıllardır süregelen bu inanışta; atlar, kötülüklerden ve günahlardan arınmak için yakılan büyük ateşlerin üstünden atlıyor. "Atlara acı çektirildiği" savunan, hayvan haklarını koruma dernekleri ise bu inanış doğrultusunda her yıl düzenlenen etkinliğin kaldırılmasını istiyor.
#AtlarBatman'da 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf ilçesindeki kazı çalışmalarında Geç Roma Dönemi’ne ait 1600 yıllık gözyaşı şişesi bulundu. Kazı Başkanı ve Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekai Erdal, gözyaşı şişelerinin Hristiyanlık öncesi dönemlere ait bir inanış olduğunu ifade ederek, “Rivayet odur ki: kişi öldüğü zaman arkasında kalan eşi gözyaşlarını bu şişeye biriktirmekte ve eşinin mezarına bırakmaktadır. O yüzden gözyaşı şişesi olarak adlandırılmaktadır" dedi.
#BatmanÇığlık atmalı, ağlamalı, titremeli, portal açmalı, enerji seanslarından biyokimya ile kuantum düşünceye, bilinçaltı temizliğinden üçüncü gözü açmaya kadar “New Age” adı verilen yeni çağın spiritüal arayışları, özellikle seküler gruplar arasında sektör haline gelmiş durumda ve hızla da yayılmakta. Spiritüal bu eğilimler, kaybolduğu ormanda geçirdiği 4 günün sonunda, hastanede hayatını kaybeden Ece Gürel ile yeniden gündemde. Dün “şifacılar” ile konuşmuştum, bu kez söz bilim insanlarında. Ortak kanı şu: “Dinsel kavramlardan çok dünyevi problemlere odaklanması, kuantum, enerji gibi bilimsel terimler kullanması, sürekli sevgiden bahsetmesi sebebiyle bu akımlar, alternatif bir inanç doğurdu. Oysa bu psikiyatrik bir hastalık belirtisi olabilir.”
#Ece GürelDışişleri Bakanı Hakan Fidan AK Parti Niğde İl Başkanlığı 8’inci Olağan Kongresi'nde yaptığı açıklamada "Suriye’nin yeni yönetimine destek olmakla kalmıyor, bir yandan da uluslararası toplumu Suriye'ye destek vermeye davet ediyoruz. Yaptırımlar kalksın, Suriye'nin altyapısı yeniden kurulsun diye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
#Hakan FidanDışişleri Bakanı Hakan Fidan AK Parti Niğde İl Başkanlığı 8’inci Olağan Kongresi'nde yaptığı açıklamada "Suriye’nin yeni yönetimine destek olmakla kalmıyor, bir yandan da uluslararası toplumu Suriye'ye destek vermeye davet ediyoruz. Yaptırımlar kalksın, Suriye'nin altyapısı yeniden kurulsun diye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
#Hakan FidanGeçen ay sahnelenen ‘Oscar’lık Sahneler’deki en etkileyici performanslardan biri Marilyn Monroe’nun ‘Diamonds Are a Girl’s Best Friend’ şarkısını söyleyen Tuana Yılmaz’a aitti. Genç yetenekle buluştuk; hem müzikal macerasını hem de yeni yayımladığı ‘Bi Kere Öpse Bükülür Uzay’ şarkısını konuştuk.
#Hazan Aköz IşıkSafer ayı ne zaman, hangi gün başlayacak? Ağustos ayının sonlarına gelinmesiyle birlikte gözler Hicri Takvim'in ikinci ayı olan Safer Ayı başlangıç ve bitiş tarihine çevrildi. Diğer Hicri Aylar da olduğu gibi önümüzdeki Safer Ayı başlangıç tarihi ve bu ayla ilgili rivayetler merak edilip araştırılıyor. Özellikle Safer Ayı'nın musibet ayı olduğuyla ilgili halk arasında yaygın olan inanış nedeniyle bu ayın başlangıç ve bitiş tarihi merak ediliyor. Peki, Safer Ayı ne zaman başlıyor ve bitiyor? İşte Safer Ayı ile ilgili rivayetler ve başlangıç tarihi...
#Safer AyıSafer ayı ne zaman, hangi gün başlayacak? Ağustos ayına girilmesiyle birlikte gözler Hicri Takvim'in ikinci ayı olan Safer Ayı başlangıç ve bitiş tarihine çevrildi. Diğer Hicri Aylar da olduğu gibi önümüzdeki Safer Ayı başlangıç tarihi ve bu ayla ilgili rivayetler merak edilip araştırılıyor. Özellikle Safer Ayı'nın musibet ayı olduğuyla ilgili halk arasında yaygın olan inanış nedeniyle bu ayın başlangıç ve bitiş tarihi merak ediliyor. Peki, Safer Ayı ne zaman başlayacak? İşte Safer Ayı ile ilgili rivayetler ve başlangıç tarihi...
#Safer AyıSafer ayı ne zaman, hangi gün başlayacak? Muharrem ayının son günlerine yaklaşılmasıyla birlikte gözler Hicri Takvim'in ikinci ayı olan Safer Ayı başlangıç tarihine çevrildi. Diğer Hicri Aylar da olduğu gibi önümüzdeki Safer Ayı başlangıç tarihi ve bu ayla ilgili rivayetler merak edilip araştırılıyor. Özellikle Safer Ayı'nın musibet ayı olduğuyla ilgili halk arasında yaygın olan inanış nedeniyle bu ayın başlangıç tarihi merak ediliyor. Peki, Safer Ayı ne zaman başlayacak? İşte Safer Ayı ile ilgili rivayetler ve başlangıç tarihi...
#Safer AyıMısrı'da birkaç gündür kayıp olan 8 yaşındaki bir çocuğun cansız bedeni elleri kesilmiş halde bulundu. Olay büyük infiale yol açarken cinayetin sahte şeyler tarafından mezar kazıcılığı için işlendiği ortaya çıktı.
#Mısır15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümüne günler kala FETÖ'nün yeni planı ortaya çıktı. Güvenlik kaynaklarına göre, FETÖ içindeki çatlağı gidermek için ABD Başkanı Joe Biden’a Türkiye’yi şikayet eden ve Biden’dan medet umduğunu gösteren bir mektup yazdılar. Detayları CNN TÜRK muhabiri Paşa Alyurt aktardı. Alyurt, "NATO Zirvesi öncesi son hamle. FETÖ, Temmuz 2024’te ABD’de yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı NATO Liderler Zirvesi öncesinde adeta 'son kozunu' oynuyor" diye konuştu.
#FETÖEn sevdiğim eğitim tanımlarından biri J.J. Rousseau ya ait. Rousseau "Eğitim, çocukları yetiştirme ve insan yapma sanatıdır" der bu tanımda. Daha geniş bir pencereden baktığımızda bu tanı her coğrafyada, her çağda, her inanış ve değerler sisteminde farklı farklı karşılıklar bulur.
#Konuk YazarGöz sağlığı hakkında ortalıkta dolanan tavsiye ve uyarıların bazıları bilimsel geçerliliği olan şeyler ancak bazıları düpedüz hurafe. Üstelik bu bilgi kirliliği, zaman zaman görme kaybına kadar giden sorunlara yol açabiliyor. İşte 9 başlıkta efsaneler ve gerçekler...
#Göz Sağlığı11 yıldır ekranda. Karşımıza hep nitelikli işlerde ve karakterlerde çıktı. ‘Kurak Günler’, ‘Okul Tıraşı’ gibi rol aldığı filmler çok konuşuldu. Şimdilerde Kanal D’de yayımlanan ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’ dizisinde başrolde. Oyuncu Ekin Koç’la buluşuyoruz; mesleğe nasıl başladığını, hayata bakışını, aşkı ve yıllar geçmesine rağmen hep genç görünmesine ilişkin son günlerde sosyal medyada viral olan “Vampir mi” esprisini konuşuyoruz: “Vampir değilim, ne yazık ki ölümlüyüm.”
#Ekin Koç17 yaşındaki Münevver Karabulut’u vahşice katleden Cem Garipoğlu’nun, 2014’te tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ettiğinin açıklanmasının üzerinden tam 10 yıl geçti. Ve 10 yıldır, Garipoğlu’nun aslında ölmediği ve ailesinin yardımı ile yurtdışına kaçırıldığına yönelik hâkim ve güçlü bir inanış var kamuoyunda. Öyle ki bu sis perdesi aralansın diye baba Garipoğlu’nun başvurusu ile mezarın açılması ve DNA eşleştirmesi için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan, Cem Garipoğlu’na otopsi sırasında yapılan işlemlere ait fotoğraflar ve video kayıtları istendi. Şimdi sorum şu; bu belgeler kamuoyundaki hâkim görüşü kırmaya yeter mi? Bundan sonra sırada mezarın açılması mı var?
#Cem Garipoğlu’Ukrayna savaşının ikinci yıldönümünde barış ümitleri hala yeşermedi. Rusya Avdiivka zaferi ile moral bulurken, cephane sıkıntısı çeken Ukrayna, Rus birliklerinin ülkeden çıkarılması konusunda kararlı olduğunu vurguluyor. Son anketler Avrupalıların sadece yüzde 10'unun Ukrayna zaferine inandığını ortaya koyarken, Ukraynalı çelik patronu Yuriy Ryzhenkov Putin'in zafer ilan etmesi durumunda 3. Dünya Savaşı'nın başlayacağını iddia ediyor.
#RusyaSarıyer’deki Santa Maria Katolik Kilisesine düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan, Kağıthane Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Katolik Kilisesi İstanbul Episkoposu‘nunda katıldığı cenazede, Cihan’ın annesi tabutuna sarılıp gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.
#Tuncer Murat CihanEn değerli kaynaklarımızdan enerji ve suyu en çok kullanıldığımız alanlardan biri de mutfaklar. Mutfakta bulaşık yıkarken yapılan seçimler hem aile bütçesi hem de çevresel sürdürülebilik için büyük önem taşıyor. Bulaşıkları yıkarken tüketicilerin üstünde durduğu en önemli nokta, diledikleri temizliği elde etmek. Tasarruf da bir o kadar önemli. Peki acaba temizlikten ödün vermeden, daha az enerji kullanarak tasarruf yapmak mümkün mü? Bu konuda tüm merak ettiklerimizi P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak ile konuştuk.
#Sponsorlu İçerikEn değerli kaynaklarımızdan enerji ve suyu en çok kullanıldığımız alanlardan biri de mutfaklar. Mutfakta bulaşık yıkarken yapılan seçimler hem aile bütçesi hem de çevresel sürdürülebilik için büyük önem taşıyor. Bulaşıkları yıkarken tüketicilerin üstünde durduğu en önemli nokta, diledikleri temizliği elde etmek. Tasarruf da bir o kadar önemli. Peki acaba temizlikten ödün vermeden, daha az enerji kullanarak tasarruf yapmak mümkün mü? Bu konuda tüm merak ettiklerimizi P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Onur Yaprak ile konuştuk.
#P&G TürkiyeYüzyıllardır soğuk havada ıslak saçla dışarı çıkmanın bizi hasta edeceği inancı hâkim ancak uzmanlar soğuk algınlığına ıslak saçın değil virüslerin neden olduğunu söylüyor. Fakat bu demek değil ki ıslak saçla soğuğa dışarı çıkmak bize bir şey yapmaz. Islak saçla kalmak ya da soğuya çıkmak migren, sinüzit hatta yüz felcine bile zemin hazırlayabilir
#SağlıkVücudumuzda B12 vitamini seviyesi çok azaldığında yorgunluk, halsizlik, hafıza sorunları ya da nörolojik sorunlar meydana gelebilir ancak bu demek değil ki kendini her yorgun hisseden ya da hafızasını kuvvetlendirmek isteyen B12 vitamini almalı? Uzmanlar B12 seviyelerine baktırmadan takviye almamanızı öneriyor ve gereksi kulanımı konusunda uyarıyor
#B12Ekolojik ama şık kabinlerden oluşan kimisi orta halli kimisi hayli pahalı oteller, cennet gibi bir sahil şeridinin hemen arka planındaki büyüleyici orman ve onun içine saklanmış Maya harabelerinin dayanılmaz spiritüel cazibesi, vegan tatlı ve glutensiz kokteyllerin çeşit çeşit sıralandığı sağlıklı menüler, sabahları yoga seansıyla güne başlayıp akşamları plajdaki dolunay partisinde günü bitirmeler, “lüks-neo hippi” ya da kısaca “Tulum stili” olarak dünyaya yayılmış Mad Max’vari etnik-bohem kıyafetlerle gün ve gece boyu salınan fiziği düzgün, kişisel gelişime kendini adamış insan topluluğu...
#TulumBüyükleri tarafından ‘Islak saçla dışarı çıkma, hasta olursun’ diye uyarılmayan yoktur herhalde. Halbuki nezle, grip ve Covid-19 gibi solunum yolu hastalıklarına soğuk değil, virüsler ya da bakteriler neden olur. Dolayısıyla saçlarımız ıslakken dışarı çıkıp hasta olacağımız fikri kulağa pek mantıklı gelmiyor. Ancak uzmanlar bu uyarıların bir haklılık payı olduğunu söylüyor. Peki nasıl? İşte cevabı...
#SağlıkVitamin takviyelerinin popülaritesi oldukça arttı ama uzmanlar her fırsatta gereksiz kullanım konusunda uyarıyor. B12 de son yılların parlayan yıldızlarından biri. Özellikle yorgunluk ve hafıza sorunları için pek çok kişi B12 seviyelerine baktırmadan takviye alıyor. Peki bu takviyeler gerçekten işe yarıyor mu? Gereksiz kullanımı nelere sebep olur? İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Koçoğlu ve Diyetisyen Gamze Çakaloğlu ile konuştuk.
#B12