Bartın’da elektrik dağıtım şirketi tarafından hat bakımı için yapılan kazı çalışması sırasında, 1 metre uzunluğunda mermer sütun bulundu. Amasra Müze Müdürlüğü yetkilileri, sütunun, Bizans döneminde kilisede kullanıldığını düşündüklerini söyledi.
#Celal GöçmenFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatBir önceki filmi “Niyazi Gül Dörtnala”da üç senaristle birlikte çalışan ancak gişede beklediği başarıyı bulamayan Ata Demirer, bu hafta vizyona giren “Olanlar Oldu”da ise bildiği en iyi şeyi yaptı; yine kendi yazıp kendi oynadı. Üstelik bu sefer iki karakteri aynı anda canlandırdı, hem Zafer hem de Döndü olarak seyirci karşısına çıktı.
#Cengiz SemercioğluGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle “Coğrafi Tescil Belgesi” alınmak üzere başvurusu yapılan Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden “Antep Beyranı” ve “Antep Yuvalaması”nın coğrafi işaret tescili Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı.
#GaziantepTemizlikler yapılmaya, camlar kapılar silinmeye başlandı. Ramazan Bayramı yani nam-ı diğer Şeker Bayramı hazırlıkları başladı. Zili çalan çocuklara şekerlerin dağıtıltığı, akraba eş ve dost ziyaretlerinin yapıldığı, birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşanan anlardan biri olan Ramazan Bayramı 17 Temmuz Cuma günü başlıyor. Peki bayramda ne gibi hazırlıklar yapılır?
#Ramazan BayramıYEDİDEN YETMİŞ YEDİYE BİRÇOK YAŞ GURUBUNU EKRANLARA BAĞLAYAN PARAMPARÇA DİZİSİNİN GAZİANTEPLİ YÖNETMENİ CEVDET MERCAN’I FİLM SETİNDE ZİYARET EDEN GAZİANTEP’İN KÜLTÜR ELÇİSİ YAZAR AHMET ÜMİT VE ANADOLU MUTFAĞINI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE KORUMA DERNEĞİ BAKMANI ŞEF TAHİR TEKİN ÖZTAN FİLİM SETİNDE OYUNCULARLA UZUN UZUN SOHBET ETTİ.
Babalar Günü için kiminle röportaj yapılır diye düşününce aklıma gelen ilk gelen isim Müjdat Gezen oldu. Yıllardır cebinden para harcayarak binlerce gence babalık yapan, ücretsiz eğitim imkanı sağlayarak sektöre birbirinden yetenekli oyuncular kazandıran bu cesur ve özverili adamla hayatın içinden bir sohbet gerçekleştirdik.
Bahar Türkiye’nin dört bir yanında sofralara bereket getirdi. Ege’de yabani otlardan yapılan, nadir rastlanan yemekler mutfakları şenlendirirken, İç Anadolu’da meşhur keme mantarı kebaplara lezzet taşıyor. Güneydoğu Anadolu’da bahar çiçeklerinin rayihasını taşıyan koyun kaymağından özel tatlılar üretilirken, Akdeniz’in doğu ucunda sakız ağacının mutluluk veren filizlerinden salatalar, kavurmalar hazırlanıyor. Hürriyet Seyahat yazarı Mehmet Yaşin, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Ahmet Örs, Mutfak Kültürü dergisinin kurucularından aşçı Musa Dağdeviren ve yemek araştırmacısı Nevin Halıcı dört bölgeden nadide bahar lezzetlerini anlattı.