Paramparça Ekibine Mevsim Kebabı Ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Paramparça Ekibine Mevsim Kebabı Ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 11:01

YEDİDEN YETMİŞ YEDİYE BİRÇOK YAŞ GURUBUNU EKRANLARA BAĞLAYAN PARAMPARÇA DİZİSİNİN GAZİANTEPLİ YÖNETMENİ CEVDET MERCAN’I FİLM SETİNDE ZİYARET EDEN GAZİANTEP’İN KÜLTÜR ELÇİSİ YAZAR AHMET ÜMİT VE ANADOLU MUTFAĞINI ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE KORUMA DERNEĞİ BAKMANI ŞEF TAHİR TEKİN ÖZTAN FİLİM SETİNDE OYUNCULARLA UZUN UZUN SOHBET ETTİ.

Yediden yetmiş yediye birçok yaş gurubunu ekranlara bağlayan Paramparça dizisinin Gaziantepli yönetmeni Cevdet Mercan’ı film setinde ziyaret eden Gaziantep’in kültür elçisi yazar Ahmet Ümit ve Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Bakmanı Şef Tahir Tekin Öztan, filim setinde oyuncularla uzun uzun sohbet etti.
Sahan Vega’nın ünlü şefleri boğaz manzaralı sette görev yapanlara mevsim kebabı olarak bilinen yenidünya kebabıyla patlıcan kebabı ve közde pişmiş kadayıf ikram edince set görevlileri, “Üç Gaziantepli bir araya gelince kebap kaçınılmaz oluyor” yorumunu yaptı.
Paramparça’nın yönetmeni Cevdet Mercan, dizinin her bölümünü soluksuz izlediğini söyleyen yakın arkadaşı Ahmet Ümit ve Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan’a seti gezdirdi. Ahmet Ümit, Cevdet Mercan gibi kendisinin de Gaziantepli olduğunu ve arkadaşlıklarının uzun yıllara dayandığını söyleyerek ünlü yönetmeni kutladı. Şef Tahir Tekin Öztan’da Cevdet Mercan’ı kutlayarak elde edilen başarının gurur verici olduğunu ifade etti. Paramparça filim setinin boğaza nazır yalıda Sahan Vefa’nın ünlü şefleri tarafından filim ekibi için Gaziantep’in ünlü mevsim kebaplarından olan yenidünya kebabı ve patlıcan kebabı pişirilerek ikram edilirken, Gaziantep yöresine has közde pişirilmiş kadayıfta tatlı olarak ikram edildi. Sette görev yapanlar, "üç Antepli bir araya gelince kebap partisi kaçınılmaz" yorumunu yaparken, Gaziantep mutfak kültürünün en önemli ögelerinden birisi olan kebap çeşitlerinin İstanbul’da farklı bir versiyonla tanıtımı da yapılmış oldu.
Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep’in her platformda tanıtımını yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Bugün gerçekten bir Gaziantepli olarak hemşerimizin başarılarıyla gurur duyduk. Paramparça dizisinin bazı bölümleri Alaşehir’de bulunan Sahan Vega’da da çekildi. Gazianteplilerin başarı odaklı çalışmaları ve alanlarında daima zirveye çıkması bir tesadüf değildir. Gerek Türk mutfak kültürünü gerekse Gaziantep mutfak kültürünü ve özellikle kebap kültürünü yurt içi ve yurt dışında her platformda tanıtmaya devam edeceğiz. Gastoromi ülkesi ve gastronomi kenti olmanın tek yolu tanıtımdan geçer” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!