Ihlamur haberleri sayfasında Ihlamur hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3432 Ihlamur haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bitki çayları, binlerce yıldır sağlık için tüketilir. Birçok sağlık sorununun tedavisinde ve önlenmesinde etkili olmuştur. Tabii doğru miktarlarda ve uzman tavsiyelerine uyarak tüketildiği sürece.
#Bitki ÇayıHavaların iyice soğuduğu ve gribal hastalıkların yaygın olarak görüldüğü bugünlerde pek çok kişi kış çaylarına sarılıyor. Hem içimizi ısıtması hem de bağışıklık sistemimizi güçlendireceği düşüncesiyle sıkça tüketilen kış çaylarına yönelik tarifler ve tavsiyeler gerek internette gerekse sosyal medyada adeta havada uçuşuyor. Ancak dikkat! “İçerisinde meyve, baharatlar, bitkiler ve doğal tatlandırıcılar var; ne zararı olabilir ki?” denilerek gerek içeriğine gerekse ölçüsüne dikkat edilmeden tüketilen masum görünümlü bu karışımlar bilinçsiz tüketildiğinde sağlığa faydalı olmak yerine ciddi zararlara yol açabiliyor.
#Kış ÇayıKış aylarında kol gezen hastalıklara karşı mücadelede herkesin bir numaralı çayı bitki çayları. Aktarlarda ve marketlerde satılan çeşit çeşit çaylar arasında en tanıdık ve en yaygın olanı da muhtemelen ıhlamur. Poşet halinde de satılan ıhlamur çayı, yaprakları ve çiçekleriyle demlendiğinde çok daha sağlıklı oluyor. Peki ıhlamur nasıl yapılır? İşte ıhlamur çayı demlemenin en pratik, lezzetli ve sağlıklı yöntemi…
#IhlamurIhlamur, özellikle kış aylarında grip ve soğuk algınlığa karşı en çok tercih edilen bitkilerden. Kış aylarının olmazsa olmazı olan ıhlamurun ne zaman toplandığı da merak ediliyor. Ayrıca ıhlamur toplanıp kurutulduktan sonra da uzun süre kullanılabilir. Peki ıhlamur ne zaman toplanır? İşte Ihlamur kurutmanın yolları
#Ihlamur Ne Zaman ToplanırAktarlarda ve e-ticaret sitelerinde bağışıklığı kuvvetlendirmek, gripten korunmak, zayıflamak hatta kanser tedavisi için bile bitki çayı karışımları mevcut. Peki bu çayların içinde ne olduğunu ve bunun vücudunuzu nasıl etkilediğini gerçekten biliyor musunuz? Karışımlarda en fazla kaç bitki olmalı? Uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkOrman Genel Müdürlüğü (OGM), Ihlamurun 2021 yılı itibariyle orman köylüsüne yaklaşık 6 milyon TL, ülke ekonomisine ise yaklaşık 35 milyon TL’lik katkı sunduğu, geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon dolarlık döviz girdisi sağlayan ıhlamurdan, Türkiye ormanlarında 2021 yılı sonu itibariyle 24 bin hektar alanda 441 ton yararlanıldığı belirtildi.
#IhlamurMevsimin rengârenk çiçeklerini ocaktaki tencerenin içine katmak ya da salataya eklemek çoğumuzun gündelik mutfak alışkanlıkları arasında değil. Oysa Osmanlı’dan bu yana sofralarımızda olan bu zarif ve incelikli malzemelerin geçmişteki kullanım şekilleri bugüne de ilham olacak çeşit ve zenginlikte. Üstelik son yıllarda gastronomi dünyasının da popüler konu başlıklarından.
#ÇiçekBahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte ıhlamurlar ne zaman çiçek açacağı ile merak konusu olmaya başladı. Haziran ayı itibariyle tam anlamıyla çiçek açmaya başlayan ıhlamurlar, belirli periyodlarla toplanır. Soğuk algınlığı gibi pek çok hususta destekleyici besin olan ıhlamur, sağlık sorunlarının üstesinden gelmek için önerilen bitki çaylarındandır. Peki, ıhlamur ne zaman toplanır? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#IhlamurKış aylarının gelmesiyle birlikte, şifalı bitkilerden yapılan çaylara ilgi arttı. Birçok bitkinin satışlarında artış yaşanırken, bu bitkiler arasında ıhlamurun kilo fiyatı dikkat çekti. Rahatlatıcı ve nefes açıcı etkisi olan ıhlamurun yapraklı halinin kilo fiyatı 150 TL olurken, sadece çiçeklerinin kilo fiyatı 250 TL’ye çıktı.
#IhlamurKış aylarında koronavirüs ve gribal enfeksiyonlardan korunmak isteyenler soluğu aktarlarda aldı. Bu dönemin en çok tercih edilen bitki çaylarının başında ıhlamur geliyor. Ihlamurun bağışıklığı kuvvetlendirdiğini belirten Aile Hekimi ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, ıhlamuru tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#IhlamurTekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Mehmet Garip, miras nedeniyle husumetli olduğu yengesi Melike Garip ile yeğenleri Ferdi Garip ve Emine Bahar Tunalı'yı tabancayla vurarak öldürdü. Katil zanlısı Mehmet Garip, daha sonra da alt kattaki Emine Bahar Tunalı'nın dairesine gidip içeridekilerden kapıyı açmasını istedi. Kapıyı açmayan Tunalı'nın eşi Buğra Tunalı, oğlu Sarp ve annesi Şükran Tunalı ile birlikte birinci katın balkonundan atlayıp kaçtı.
#TekirdağTekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Mehmet Garip, miras nedeniyle husumetli olduğu yengesi Melike Garip ile yeğenleri Ferdi Garip ve Emine Bahar Tunalı'yı tabancayla vurarak öldürdü. Katil zanlısı Mehmet Garip, daha sonra da alt kattaki Emine Bahar Tunalı'nın dairesine gidip içeridekilerden kapıyı açmasını istedi. Kapıyı açmayan Tunalı'nın eşi Buğra Tunalı, oğlu Sarp ve annesi Şükran Tunalı ile birlikte birinci katın balkonundan atlayıp kaçtı.
#TekirdağBayramda beslenme alışkanlıklarını düzene sokmak için öneriler veren Uzman Diyetisyen Deniz Pirçek, “30 gün boyunca midenin alışmış olduğu beslenme düzeni sonrasında, bir anda çok fazla yemek içeren öğünler tüketmek hazımsızlık, mide ağrıları, iç bulantısı, halsizlik gibi sorunlara yol açmaktadır. Bu sebeple mide yeni düzene alışana kadar az ve sık beslenmek önemlidir” dedi.
#RamazanBahar ayları kimileri için doğayla buluşmak demek. Fakat alerjisi olanlarla astım ve KOAH hastaları için durum farklı. Çünkü polenler, nem artışı ve hava değişimiyle artan solunum yolu enfeksiyonlarıyla yaşamak pek kolay değil. Uzmanlardan alerjikler için bahar tavsiyeleri aldık: “Polen ve çöl tozları yoğunsa maske takın, bağışıklığınızı güçlendirin.”
#Hazan Aköz IşıkAlerjik rinit sezonu bu yıl beklenenden erken başladı. Uzmanlar, sosyal medyada vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerken, kullanıcılar Ekşi Sözlük’te alerjik rinitin hayatlarını nasıl zorlaştırdığını ‘Hayatımı zindan etti’, ‘Perişan oldum’, ‘Yoruldum’, ‘Bıktım’ gibi ifadelerle paylaşıyor. Dahası, daha önce alerjik rinit yaşamamış olanlar bile bu yıl hastalığın etkilerini hissediyor. Bazı besinler ise hastalığı tetikliyor. Konuyu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Irmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkŞişli Kaymakamlığı, bazı marjinal grupların sosyal medya üzerinden organize olarak izinsiz gösteri yapma hazırlığında olduğunun tespit edildiğini ve bu tür izinsiz toplantı, eylem ve basın açıklamalarının yasaklandığını duyurdu.
#Eylem YasağıTürk Hava Kurumu yeniden yapılanıyor. Hem kâr eden hem de yüksek eğitim veren bir kurum haline dönüştürülüyor. Önümüzdeki hafta 100. yılını kutlayacak kurumun hedefleri belirlendi. Ankara merkezli kurumun yönetimi tam kadro hedefe kilitlendi. Yakın gelecekte kurum sorunlarından tamamen arınarak yüksekten uçmaya başlayacak.
#Türk Hava KurumuBitki çayları, binlerce yıldır sağlık için tüketilir. Birçok sağlık sorununun tedavisinde ve önlenmesinde etkili olmuştur. Tabii doğru miktarlarda ve uzman tavsiyelerine uyarak tüketildiği sürece.
#Bitki ÇayıSon günlerde çocukların kapısını en çok çalan hastalıklar arasında; üst solunum yolu enfeksiyonları, grip, bronşiolit, zatürre ve mide-bağırsak enfeksiyonları yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Serap Sapmaz Deniz, çocukların bağışıklığını güçlendirmek için bazı basit ama etkili önlemler alınabileceğini söyledi ve önemli bilgiler verdi.
#Çocuk SağlığıKış mevsimi bağışıklığımızı düşürüyor. Bu da grip, nezle gibi hastalıkları beraberinde getiriyor. Bu kez sağlık profesyonellerine hastalıklarla nasıl başa çıktıklarını, bağışıklıklarını nasıl güçlü tuttuklarını sorduk. Uzmanlar şifa niyetine içtikleri çorbalardan stres attıran oyunlara uygulaması kolay öneriler verdi.
#SağlıkYoğun okul temposu, çocukların yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel sağlıklarını da etkiler. Gün boyu dikkat, odaklanma ve öğrenme kapasitesini etkileyen birçok faktör arasında zihinsel ve bedensel rahatlama en kritik olanlardan biridir. Ancak çocuklar, günün yorgunluğu ve stresinden kolayca etkilenir. Bu durum onların dinlenme süreçlerini ve ertesi günkü performanslarını olumsuz etkileyebilir.
#Sponsorlu İçerikDeli bal, Doğu Karadeniz'de üretilen doğanın ilginç ve tehlikeli bir hediyesi. Mor orman güllerinden elde edilen bu özel bal, grayanotoksin içeriği sayesinde sağlığa faydalı olduğu kadar riskli de. CNN Travel editörü Maureen O’Hare, bu benzersiz lezzetin hikayesini keşfetmek için bölgeye giderek, arıcılık geleneğini ve deli balın etkilerini gün yüzüne çıkardı. İşte detaylar…
#SeyahatYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanHavaların iyice soğuduğu ve gribal hastalıkların yaygın olarak görüldüğü bugünlerde pek çok kişi kış çaylarına sarılıyor. Hem içimizi ısıtması hem de bağışıklık sistemimizi güçlendireceği düşüncesiyle sıkça tüketilen kış çaylarına yönelik tarifler ve tavsiyeler gerek internette gerekse sosyal medyada adeta havada uçuşuyor. Ancak dikkat! “İçerisinde meyve, baharatlar, bitkiler ve doğal tatlandırıcılar var; ne zararı olabilir ki?” denilerek gerek içeriğine gerekse ölçüsüne dikkat edilmeden tüketilen masum görünümlü bu karışımlar bilinçsiz tüketildiğinde sağlığa faydalı olmak yerine ciddi zararlara yol açabiliyor.
#Kış ÇayıSon 10 yılda aşırı popülerleşen Bozcaada’yı ve anakaraya uzaklığıyla biraz daha ulaşılmaz, büyüklüğüyle vakur duran Gökçeada’yı bir de sonbaharda keşfetmek isteyenlere önerilerimiz var. Her ikisinde de sarı yaz büyük bir sükûnetle yaşanıyor, bir adadan beklenen huzuru fazlasıyla veriyor ve deniz suyu ekimde yaz ortasından daha sıcak oluyor.
#AdaÜlkemiz, zengin doğası ve kültürel mirasıyla dikkat çekerken, milli park sayısı da her geçen gün artıyor. Son olarak Sivas’ın Divriği ilçesi, tarihî ve doğal zenginlikleriyle birlikte milli park ilan edilerek Türkiye’nin 50'nci milli parkı oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü verilerine göre, Divriği’nin bu yeni statüsü, bölgenin doğa ve tarih tutkunları için cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak. Biz de bu güzel gelişme sonrası, güz mevsiminin en çok yakıştığı 8 milli parkı derledik. İşte tam da şu sıralar büyüleyici bir atmosfer sunan milli parklar…
#SeyahatGülhane Parkı’nın ağaç envanteri çıkarıldı. Parkta çeşitli türlerde 1173 ağaç var. Nazım Hikmet’in şiiriyle meşhur olan ceviz ağacından ise o dönemden sadece bir tane kalmış. Yüz yaşına yaklaşan ağaç, bütün heybetiyle yaşamaya devam ediyor.
#Nazım HikmetOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık Bakanlığı