MasterChef iç pilav tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Esnaf lokantalarının akla gelen ilk lezzetlerinden iç pilavı etli veya kuzu ciğeri ile hazırlanabiliyor. Bu nefis tarif içerisine eklenen baharatları, kuş üzümü ve fıstıklarla lezzetini katlıyor. Eğer denemek isterseniz, iç pilavı tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Masterchef İç Pilav TarifiYeni yıl sofralarında yılbaşı menülerinin vazgeçilmezi kestaneli pilav bu yıl da aranan tarifler arasında yer alıyor. Hindiyle birlikte servis edevileceğiniz enfes bir kestaneli iç pilav hazırlamak istiyorsanız, işte tam kıvamında kestaneli pilav tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Kestaneli Pilav TarifiYılbaşı sofralarının yıldızı bu yıl da her zaman olduğu gibi nar gibi kızarmış, çıtır çıtır yılbaşı hindisi olacak. Yılbaşı yemeği için içi de dışı da güzelce pişmiş, lezzetli bir hindi hazırlamak ve sevdiklerinizin övgülerini toplamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. İşte çabalarınızı boşa çıkarmayacak, sizi misafirlerinizin önünde mahcup etmeyecek yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları…
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirYılbaşına 10 gün kala, yılbaşı sofrası hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor. Özellikle yılbaşı hindisi pişirmek isteyenler kolay ve lezzetli bir yılbaşı hindisi tarifi arıyor. Ancak elbette hindi tek başına olmaz. Yılbaşı hindisinin en güzel eşlikçisi kestaneli iç pilavdır. Zaman zaman hindinin içine doldurularak da pişirilen kestaneli iç pilav nasıl yapılır biliyor musunuz? Eğer yılbaşı hindisinin yanına nefis bir eşlikçi arıyorsanız, nefis kestaneli iç pilav tarifi sizin için hemen aşağıda…
#Yılbaşı HindisiDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiKaradeniz deyince akla ilk gelen yemeklerden olan hamsili pilav tarifi için şimdi tam mevsimi! İster porsiyonluk isterseniz de geniş bir fırın kabında servis edebileceğiniz Karadeniz usulü hamsili pilav nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte hamsili pilav tarifi püf noktaları...
#Hamsili PilavYılbaşına artık günler değil saatler kaldı desek yeridir ve hazırlıklar son hızla sürüyor. Özellikle yılbaşı gecesini evde geçirecekler için hoş bir yılbaşı sofrası kurmak ve lezzetli bir yılbaşı menüsü hazırlamak her şeyden önde geliyor. Bu menünün yıldızı elbette ki fırında nar gibi kızarmış, çıtır çıtır hindi olacak. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Dikkat etmeniz gereken püf noktalarını aşağıda tüm ayrıntılarıyla sıralıyoruz. O halde fırında hindi pişirmenin ipuçlarını arayanları böyle alalım…
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirMasterChef iç pilavı tarifi izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Osmanlı'dan günümüze dayanan iç pilavı esnaf lokantalarımızın hala aranan lezzetlerinden biridir. İç pilavı etli, tavuklu ve kuzu ciğeri ile hazırlanabiliyor. Peki, iç pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, iç pilav tarifi detayları...
#İç PilavYılbaşı hindi dolması yılbaşı akşamlarının klasikleşen yemeklerinden biridir. Ancak yılbaşı hindisi lokum gibi olması için bazı püf noktaların uygulanması gerekmektedir. Peki, lokum gibi yılbaşı hindisi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kestaneli pilav ile nar gibi kızarmış yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiYılbaşı menüsü evde yeni yılı kutlayacak olanlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşı menüsü örnekleri ailesine ve sevdiklerine birbirinden leziz tarifler sunmak isteyen milyonlarca kişinin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Yeni yıl sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız yılbaşı yemekleri, yılbaşı mezeleri, yılbaşı tatlıları ve görkemli yılbaşı masası ile yılbaşı menüsü 2023 seçenekleri...
#Yılbaşı Menüsü 2023Sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolması MasterChef ekranlarıyla birlikte sofralarımıza geliyor. Midye dolması, midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Evde yalancı midye dolması tarifi için izleyiciler araştırmalara hız kazandırdı. Peki, midye dolması nasıl yapılır? İşte, MasterChef midye dolması tarifi ve malzemeleri...
#Midye Dolma TarifiKavurma, Kurban Bayramı'nda sofraların bir numaralı yemeğidir. Kurban kesildikten sonra ilk olarak kavurma yapılır. Bu yüzden lezzetli, yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Chef Rüzgar SÜNBÜL tavsiyeleriyle pratik kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Kavurma TarifiYılbaşı menüsü içerisinde yer alan olmazsa olmaz lezzetlerden yılbaşı hindisi tarifi 2023 yılına girerken de en çok merak edilenlerden oldu. Yılbaşı dolması yaparken iç pilavı ve etin yumuşaklığı oldukça önemlidir. Aynı zamanda ete zarar vermeden iç pilavı doldurmak da ayrıca maharet gerektirir. Peki, yılbaşı hindisi nasıl pişirilir, nasıl yapılır? İşte, 2023 yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiHamsili pilav, Karadeniz yöresinin en bilindik yemeklerinden biridir. Trabzon usulü hamsili pilav tam zamanı olan balık mevsiminde hem doyurucu hem vitaminli bir yemek olarak sofralarınıza geliyor. hamsili pilavı, püf noktalarına dikkat ederek ister ısıya dayanıklı fırın kaplarında, isterseniz porsiyonluk kaplarda hazırlayabilirsiniz. Peki, hamsili pilav nasıl yapılır? İşte, Trabzon usulü hamsili pilav tarifi ve malzemeleri...
#Hamsili Pilav TarifiKaburga dolması, hem görününüyle hem de lezzetiyle öne çıkan bir tarif. Lokum gibi yumuşacık et ile baharatlı iç pilavı sofranızı şölene dönüştürecek. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı buna değiyor. Peki kaburga dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kaburga dolması tarifi ve püf noktaları
#Kaburga Dolması TarifiKökeni Osmanlı saraylarına dayanan bıldırcın dolması yapımızor gibi görünse de evde de kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir yemek. Özel günlerde de rahatlıkla menünüzde yer verebileceğiniz bıldırcın dolması nasıl yapılır merak edenlere, işte bıldırcın dolması tarifi malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Bıldırcın DolmasıGelinim Mutfakta perde dolması günün aranan tariflerinden biri oldu. Akşam yemeği hazırlığı yapan izleyiciler perde pilavı nasıl yapılır merak ediliyor. Yumuşacık kuşbaşı etiyle perde pilavının buluşması olan perde pilavı malzemeleri ve tarifi haberimizde...
#Gelinim Mutfakta Perde DolmasıEge mutfağının lezzetleri arasında yer alan sura yemeği Balıkesir ile özdeşleşmiş yöresel yemeklerden biridir. Kaburgayla yapılan ve kendi pilavıyla birlikte servis edilen suranın görüntüsü de lezzeti de denemeye değer. Peki, Balıkesir sura yemeği nasıl yapılır? İşte, sura tarifi ve malzemeleri...
#Sura YemeğiMevsimin rengârenk çiçeklerini ocaktaki tencerenin içine katmak ya da salataya eklemek çoğumuzun gündelik mutfak alışkanlıkları arasında değil. Oysa Osmanlı’dan bu yana sofralarımızda olan bu zarif ve incelikli malzemelerin geçmişteki kullanım şekilleri bugüne de ilham olacak çeşit ve zenginlikte. Üstelik son yıllarda gastronomi dünyasının da popüler konu başlıklarından.
#ÇiçekBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#Ramazan21 Mart gündönümüyle resmi olarak bahar başladı yarım küremizde... Her ne kadar karla tam olarak vedalaşmamış bölgelerimiz olsa da mutfağa taze bakla, enginar, kuşkonmaz girdiyse cemreler düşmüşçesine bir bahar havası yaşanır mutfağımda... Baharın tazeliğini tabaklarımıza taşıyacak pratik önerilerim var.
#EnginarOnlar son dönemin adeta ‘pop star’ları... Ekranda parlıyor, mutfaklarında döktürüyorlar. 2021’de Hürriyet’in Lezzetli Hayat ekinde köşe yazarlığına da başladılar. Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’yla buluştuk, geçen yılın muhasebesini yaptık. Somer Sivrioğlu “Bu bölümü geçtik, mühim olan o” derken konu yeni yıl anılarına geldi. Danilo Zanna bir yılbaşı gecesi Türkiye’de nar kırmış, sonrası mı? “Nar bir patladı, bütün apartmanı boyatmak zorunda kaldık.”
#Somer SivrioğluMidye dolma kara veya mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. En sevilen sokak lezzetlerimizden olan midye dolma Türkiye'nin özellikle Ege ve Marmara Bölgelerinin bazı illerinde yapılır. En çok da İzmir ilinde meşhursa da midye dolmayı çoğunlukla Mardinliler yapmaktadır. Peki, midye dolma evde nasıl yapılır? İşte evde midye dolma tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Midye DolmaYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 21 Nisan Çarşamba günü 'Lezizz' iftar menüsü...
#Ramazan