Balıkesir Sura yemeği nasıl yapılır? Yöresel lezzetlerden sura tarifi ve malzemeleri
Ege mutfağının lezzetleri arasında yer alan sura yemeği Balıkesir ile özdeşleşmiş yöresel yemeklerden biridir. Kaburgayla yapılan ve kendi pilavıyla birlikte servis edilen suranın görüntüsü de lezzeti de denemeye değer. Peki, Balıkesir sura yemeği nasıl yapılır? İşte, sura tarifi ve malzemeleri...
Hem Manisa, hem de Balıkesir ile özdeşleştirilen sura yemeği, kuzu eti ve pilav ile hazırlanır. Sura yapımında ise genellikle büyük kaburga eti kullanılır. Merak edenlere, sura yemeği tarifi detayları haberimizde...
SURA YEMEĞİ MALZEMELERİ
4-5 kilogram kuzu eti (sağ ön kolu veya kaburga bölümü)
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz
SURA YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
Etin her tarafını 1 tatlı kaşığı tuz ile ovun.
Kaburga kısmını doldurabilecek şekilde, ayırmadan kol altına kadar açın.
Ilık suda yıkadığınız pirinci karabiber, kimyon ve tuz ile karıştırarak iç harcınızı hazırlayın.
Bu harcı kaburga boşluğuna doldurun ve üzerine 12 su bardağı ılık su dökün.
Açık kalan kısmı iğne iplikle dikin ve sura tepsisine yerleştirin.
Tüm etin üzerine karabiber ve kimyon bastırıp tepsiye de 2 su bardağı su koyun.
Ardından 200 dereceye kadar ısınan fırına tepsiyi yerleştirin.
Piştikten sonra dikilen bölümü açıp pilavı alarak servis edin ve yanına da kızartmış kuzu etini parçalar halinde koyun. Afiyet olsun!