Birden fazla ilaç alıyorsanız muhtemelen doktorunuz tarafından ilaçların birbiriyle etkileşimi konusunda uyarılmışsınızdır. Peki bazı gıdaların da bazı ilaçlarla etkileşime girebildiğini biliyor musunuz? İşte herkesin dikkat etmesi gereken kombinasyonlar...
#İlaç EtkileşimleriHavaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkDang virüsü için tehlike çanları çalmaya başladı. Dünya genelinde vaka sayılarındaki artışa dikkat çeken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bulaş riskini önlemek için ülkelere uyarıda bulundu. Peki, Dang virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte, Dang virüsü belirtileri ve tedavisi hakkında detaylı bilgiler
#Dang VirüsüDünya genelinde hızla yayılan ve ABD ve Avrupa'yı alarma geçiren Maymun Çiçeği hastalığına yakalanan hastalar yaşadıkları süreci anlattı. Hastalığa İngiltere'de yakalanan Türk hasta Harun Tolunay ağlayarak acil servisten yardım istediğini belirtti ve "Kendi tükürüğümü bile yutamıyordum, o kadar yorgundum ki sadece yatıyordum" ifadelerini kullandı..
#Maymun ÇiçeğiOysa ne hayallerim vardı... Türkiye açısından önemli Madrid’de yapılacak zirvede NATO akreditasyonlarımız da yapıldığı için ABD Başkanı Biden’ı görüp: “Bisiklet yarışı yapalım mı?”, Miçotakis’i sıkıştırıp “Adalara gelmeyeceğiz” derim diye kendi kendime hayal kurup eğleniyordum.
#KoronavirüsSadece kramp, şişkinlik ve tabii ki kanama gibi semptomlardan bahsediyor olsak bile, regl dönemleri yeterince can sıkıcı olabilir. Ancak bunun da ötesinde, birçok kadın ayın bu zamanında da baş ağrısı yaşadıklarını fark ediyor. Peki, adetliyken baş ağrısı neden olur detayları ile derledik.
Herkesin adetleri farklıdır, ancak ortalama olarak 2 ila 7 gün arasında sürer ve her 21 ila 35 günde bir ortaya çıkar. Bu dönem bazen sizin için uygun olmayan bir zamana denk gelebilir. Doğal olarak adeti engelleme ya da kesmeye çalışma yöntemleri hakkında tüm detayları derledik.
Tenisçi dirseği, ön kol kaslarının aşırı bir şekilde kullanılması ve çok zorlayıcı hareketler yapılması sonucunda meydana gelir. Duruma göre ise, dinlenmeden cerrahi tedavilere kadar pek çok tedavi yöntemi bulunur. Tenisçi dirseği, tıbbi ismi ile lateral epikondilit, dirseğe aşırı yüklenmek nedeni ile dirseklerde oluşan kasları kemiğe bağlayan bağlarda ortaya çıkan çok ağrılı bir durumdur. Tenisçi dirseği kendiliğinden geçer ve iyileşir mi sizler için derledik.
Nüfusun tamamına yakınının aşılanmadığı ve antiviral ilaçlara erişimin olmadığı Kuzey Kore'de koronavirüs vakaları artıyor. Dışarıdan tıbbi yardım almayı reddeden ülke sıcak içecekler ve tuzlu su ile hastalıkla mücadele etmeye çalışıyor.
#Kuzey KoreHer gün milyonlarca insan baş ağrısı çekiyor. Kimi stresten, kimi migrenden kimi de nedenini hiç bilmediği bir sebepten dolayı… Araştırmalar dünya genelinde her 6 kişiden 1’inin dünya genelinde baş ağrısı çektiğini söylüyor. Bu ağrılarının bazısı birkaç saatte geçecek kadar sıradan olabilirken bazıları hayatı tehdit edebilecek kadar ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Tıpkı 20 yaşındaki Xavier Ortiz'in başına gelen olayda olduğu gibi...
#SağlıkHazımsızlık genellikle kendi başına bir durumdan ziyade gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) , ülser veya safra kesesi hastalığı gibi altta yatan bir sorunun işaretidir. Tüm bunlar dispepsi olarak da adlandırılır, üst karın bölgesinde kalıcı veya tekrarlayan ağrı veya rahatsızlık olarak tanımlanır. Peki dispepsi nedir, tehlikeli mi? İşte dispepsi belirtileri ve tedavisi...
#DispepsiAkrep sokması çok tehlikeli bir durumdur. Akrep sokması yaşayan kişiler bir an önce ilk yardıma başvurmaları gerekmektedir. Akrep sokmasına iyi gelen birçok durum bulunmaktadır. Özellikle akrep sokması yaşayanlar bu tedavi yöntemlerini bilmesi gerekmektedir. Son günlerde akrep sokması ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, akrep sokmasına ne iyi gelir? Akrep sokmasına ne yapmak gerekir? Akrep sokmasında ilk yardım nasıl olur? İşte, akrep sokması ile ilgili tüm detayları derledik.
#Akrep Sokmasına Ne İyi Gelir?Bilim insanlarının Samoa Adası'nda yetişen bir bitki üzerinde yaptığı çalışmalar tıp dünyasında sevinçle karşılandı. Zira adanın neredeyse her yerinde yetişen bu bitki birçok hastalığın tedavisi için büyük bir potansiyel taşıyor.
#Samoa AdasıGRİBİN 21’inci Yüzyıl’a girdiğimiz halde tıptaki bunca ilerlemeye rağmen halen tüm dünyada önlenemeyen salgınlara neden olan tek hastalık olduğunu belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Yılmaz Bay, her mevsim görülmekle birlikte özellikle sonbaharın son ayları ile kışın ilk aylarında arttığını söyledi.
#İzmirABD’de ortalama 50 milyon kişi kronik ağrı çekiyor. Bunların yaklaşık yüzde 7’sinde ağrı psikolojik baskıya sebep olurken günlük hareketleri de zorlaştırıyor. Kronik ağrıya bağlı olarak yıllık neredeyse 300 milyar dolar verimlilik, ayrıca sağlık ve mutluluk kaybı da yaşanıyor. Peki, kronik ağrıların sebebi ne? Bununla nasıl mücadele edilir, farklı tedavi yöntemleri nelerdir?
#YazarSağlık Bakanlığı, Pfizer/BiNTech ile 120 milyon dozluk aşıya imza attı, bir başka deyişle 'tünelin sonundaki ışık göründü.' Sonbahara kadar toplumsal bağışıklığın kazanılacağı öngörülüyor. Tabii yeterince insan aşı olmak isterse...
#Aşı SorularıÇocuklarda ateşin her zaman dikkate alınması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Aslı Yalçınkaya “1 yaş altı bebekler her ne olursa olsun ateşlendiklerinde bir çocuk hekimi tarafından değerlendirilmelidir. Ateşe ishal, kusma eşlik ediyorsa sıvı kaybını arttırarak daha riskli hale gelebilir” dedi.
#Çocuk