Müzik en iyi ağrı kesici

Güncelleme Tarihi:

Müzik en iyi ağrı kesici
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2023 07:00

Ağrılarınızı ‘en sevdiğiniz şarkıları dinleyerek’ azaltabilirsiniz. Yeni bir araştırma, müzik dinlemenin ağrı kesiciler gibi çalıştığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Kanada’daki McGill Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre “en sevdiğimiz müziği” dinlemek fiziksel ağrıyı azaltmada ağrı kesiciler kadar işe yarıyor. Araştırmada katılımcıların sol kollarında küçük bir bölgeye ısı uygulandı ve bu sırada en sevdikleri iki parçayı dinlemelerine izin verildi. Her katılımcı yaklaşık yedi dakika boyunca sekiz kere ağrıya maruz bırakıldı. Müzik devam ederken katılımcılardan ağrının yoğunluğunu ve rahatsız ediciliğini derecelendirmeleri istendi.

HAREKETLİ MÜZİK ÇOK DAHA ETKİLİ

Sonuçlar, katılımcıların ağrıyı 100 puanlık bir ölçekte yaklaşık dört puan daha az yoğun olarak derecelendirdiğini ortaya koydu. Bu da müziğin ibuprofen gibi reçetesiz satılan bir ağrı kesici kadar güçlü olduğunu gösterdi. Çalışmada, katılımcıların “tüylerini diken diken edecek kadar etkilendikleri” müziklerin ağrı yoğunluğunu daha az hissetmesini sağladığı da tespit edildi. Araştırmaya katılan Dr. Darius Valevicius, “hareketli” müziğin ağrıyı azaltmada özellikle daha etkili olabileceğini fark ettiklerini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!