Tarihi çağlar ilk çağ, orta çağ, yeni çağ ve yakın çağ olarak dörde ayrılır. Yazının bulunması ile başlayan ilk çağ, MS. 350 yılına kadar sürer. Kavimler göçü ile başlayan Orta Çağ ise yaklaşık 1100 yıl sürmüştür. Fatih Sultan Mehmet'in, İstanbul'u fethetmesi ile başlayan Yeni Çağ'ın bitiş tarihi ise 1789'dur. Orta çağ nedir ve özellikleri nelerdir? Orta çağ ne zaman, nasıl başladı ve ne zaman nasıl kapandı tüm detayları ile derledik.
#Orta Çağ Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?Galaksi veya gök ada, kütle çekimi kuvvetiyle birbirine bağlı yıldızlar, yıldızlararası gaz, toz ve plazmanın meydana getirdiği yıldızlararası madde ve şimdilik pek anlaşılamamış karanlık maddeden oluşan sistemdir. Galaksi adının kökeni, eski Yunancadan gelmektedir. Alman astronomlar tarafından galaksimizin haritası yayınlanmıştır. Peki, galaksimizin adı nedir?
#Galaksi Ne DemekGörme, optik ve ışık alanında bilime büyük katkılar sağlayan İbn-i Heysem, tarihin en önemli bilim insanlarından biriydi. İbn-i Heysem, baş yapıtı kabul edilen Optikler Kitabı’nın yanı sıra astronomi, felsefe, sayı teorisi ve geometri üzerine eserler yazdı. İşte, İbn-i Heysem'in hayatına ilişkin bilgiler...
#İbn-İ Heysemİslam dünyası bilim adamları El Hazini, El Cezeri, El-Kindi’nin bilimsel çalışmaları fizikte anlatılacak. ‘Modern Fizik’ ünitesinde Einstein’ın Özel İzafiyet Teorisi’nin temel varsayımları ve El-Kindi’nin ‘zamanın göreli olduğuna’ ilişkin görüşleri aktarılacak.
#GazetehaberleriBaşlık karışık mı geldi? Hiç değil aslında. Şarkıcı İbrahim Tatlıses’in, “Urfa’da Oxford vardı da gitmedik mi” sözünü bilirsiniz. Her yıl olduğu gibi üniversiteler açılınca, Türkiye’nin malum sorunu türban tartışılmaya başlandığından da haberdarsınız. Peki, Kılıçdaroğlu’nun “Başı açık öğrencilerin de özgürlük sorunu var” dediğini duydunuz mu? İşte meselenin bamteli burası. Tüm bunlar bana, bakın İslam tarihindeki hangi olayları anımsattı? Gelin bin yıl öncesine gidelim...
BİR okuyucumuz soruyor; yüce dinimiz, Müslümanların maddi ve manevi kalkınmalarını, yükselmelerini sağlayacak esasları getirdiği halde, neden Müslümanlar bugün perişan, zelil, güçsüz ve geri kalmışlar; buna mukabil niçin gayrimüslimler, Batılılar kalkınmış ve gelişmişlerdir?
TEKNOFEST’i birkaç yüz yıldır teknolojide akamete uğramış toplumun yeniden doğuş hikâyesinin yazıldığı bir devrim olarak niteleyen Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST bizim yaptığımız SİHA’lardan İHA’lardan çok daha büyük bir iş. Selçuk Bayraktar, Aziz Sancar, Uğur Şahin hikâyesi nasıl büyük bir etki yapıyor değil mi? TEKNOFEST’ten bunun gibi, böyle yüzlerce ama yüzlerce hikâye çıkacak” dedi.
#Selçuk Bayraktarİslam felsefesi, Müslüman düşünürler tarafından ''kainat, yaratıcı, var oluş, düşünce, ruh'' gibi konuların ele alındığı felsefeye verilen genel addır. İlk Müslüman filozoflar, 8. yüzyılda ortaya çıkmış ve sadece İslam dünyasını değil Avrupa’yı da etkilemiştir. İslam felsefesinin temsilcileri kimdir, bu felsefenin temel kavramları nelerdir? Sizin için detaylı bir şekilde araştırdık.
#İslam Felsefesi Nedir?Sağlık ve tıp alanında okumayı düşünenler çoğunlukla hangi konu üzerine uzmanlaşacaklarına karar verememektedirler. Oftalmoloji ise çok bilinen bölümler arasında değildir. Bu bölümü tanımak ve ne işe yaradığını öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Oftalmoloji nedir ve neyi inceler konularını sizler için derledik.
#Oftalmoloji NedirYeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında müzelerin geçici bir süreliğine kapılarını kapatması üzerine Anadolu Üniversitesi (AÜ) Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi hayata geçirdiği 360 derece sanal gezi imkanıyla öğrenciler ve veliler için yeni öğrenme deneyimi sundu.
#Bilim