Kocaeli'de evine giren hırsızla yaşadığı arbede esnasında onu bıçaklayarak ölümüne sebep olan ev sahibinin tutuklanması, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Hukukçular arasında da 'meşru müdafaa' tartışmalarını alevlendiren olay, halk arasındaki 'hukuk efsanelerini' de yeniden gündeme getirdi. Umarız hiç kimsenin ihtiyacı olmaz ancak işte 'eve giren hırsıza ancak yatak odanda müdahale edebilirsin'den 'boksörün yumruğu silah sayılır'a kadar hukuk efsanelerinin perde arkası ve bilmemiz gerekenler...
#Hukuk EfsaneleriBeşiktaş’ta 3 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi Başkan Adayı Hasan Arat, Wolkswagen Arena’da projelerini anlattığı Beşiktaşlıların Yolu ismiyle bir lansman düzenledi. Lansmana siyah-beyazlı taraftarlar da katıldı.
#BeşiktaşTanınmış film yapımcısı Harvey Weinstein, taciz ve tecavüz suçlamalarıyla 2020'de New York'ta yargılanmış ve 23 yıl hapse mahkûm edilmişti. Weinstein benzer suçlamalarla bir kez daha yargılanıyor ama bu kez yer Hollywood'un beşiği California. Birkaç hafta öncesine kadar sembolik kabul edilen ikinci dava şu an çok önemli görülüyor. Peki neden?
#Harvey WeinsteinEski Türk-Amerikan Dernekler Kurulu (ATAA) Başkanı Ergün Kırlıkovalı, Ermenilerin propaganda için kullandıkları kaynakların gerçeklikten uzak olduğunu belirterek, "Bunlardan ilki ve en meşhuru Hitler’in, İkinci Dünya Savaşı sırasında Polonya’ya saldırmadan önce komutanlarıyla yaptığı toplantıda sözde Ermeni soykırımıyla ilgili söylediği yine Ermeniler tarafından iddia edilen sözler." dedi
#Ergün KırlıkovalıMaalesef tarih eğitiminde de bütün öbür dallarda olduğu gibi iyileştirme değil gittikçe gerileme içindeyiz. Çareyi seçimli derste bulmak iş değil. Matematik, müzik, fen bilimleri, tarih ve edebiyat gibi dalların seçimlik olmaya ve gençlerin eğitim hayatında birkaç yıl bile olsa programdan çıkarılmaya tahammülü yoktur. Düpedüz yarım yamalak insanlar ortaya çıkar.
#YazarOrhan Pamuk yeni romanı ‘Kırmızı Saçlı Kadın’da büyük efsanelerin, destanların kaderimizi nasıl etkilediğini yazmış. Binlerce yıldır yeryüzünde yaşamış tüm insanların suçluluk duyguları, korkuları nasıl oluyor da hayatımızı etkiliyor? İnsanlığın ortak bilinçaltı, aşklarımızdan ülkemizdeki siyasete kaderimizi nasıl belirliyor? Ve Doğu’yla Batı’yı ayıran ne? Pamuk son romanını ve akademisyenlerden günlük tartışma programlarına Türkiye’deki gelişmeleri nasıl gördüğünü anlattı.
#Orhan PamukBaşak Dizdar, özel bir bankada avukat olarak çalışıyor. Lisede eğitim için Londra’ya gittiğinde gökyüzüne bakıp “Ben dünyayı görmek istiyorum” dedi. Sonra çalışmaya başladı, evlendi ve çocuk sahibi oldu. Bunlar dünyayı dolaşmasına engel olamadı. Bugüne kadar Alaska’dan Endonezya’ya tam 77 ülke gezdi.
#Dünya TuruBukağılı Dede İsa’nın havarisi mi? Şehzadebaşı’ndaki tahtın sırrı ne? Alman gazeteci Friedrich Schrader tarafından 1917’de kaleme alınan ‘İstanbul’ kitabı 100 yıl sonra ilk kez Türkçe olarak yayınlandı. Gazeteci-yazar Kerem Çalışkan tarafından ‘keşfedilen’ ve Remzi Kitabevi tarafından yayınlanan ‘İstanbul’ kitabında ilginç kent efsaneleri, İstanbul evliyaları, büyüler ve çok renkli 100 yıllık insan öyküleri yer alıyor.
#Friedrich SchraderDiploma önemli ama o üniversitede geçirdiğiniz yıllar boyunca ne kadar popüler olduğunuz ve ne kadar özgürleşebildiğiniz de hayatınızın geri kalanı için çok belirleyici. Akademisyen ve gazeteci Tuğrul Eryılmaz öğrenci ve hoca için üniversitede ‘rahat yaşam’ın ipuçlarını verdi.
Fenerbahçe Kulübü, gündemdeki konulara ilişkin olarak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşma yapan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Trabzonspor Beşiktaş'a kupada yenildi, Beşiktaş devam ediyor. Ne tesadüftür ki Beşiktaş da lig de Trabzonspor'a yenildi. Biz de bundan mı bir şeyler çıkartmalıyız" diyerek şike imasında bulundu.
O, bana hep başka bir dünyanın insanıymış gibi gelirdi… Uzak, snob, varlıklı ve bakımlı… Ultra şık bir “sosyete” ya da “cemiyet” siması… “Yarım Kalan Hayatlar 3” sırasında, Feryal Gülman’la insanların önünde canlı röportaj yaptık ve tanışma fırsatını buldum, hiç de öyle olmadığını anladım…
Onat Kutlar, “Tuncel’in suratına insan saatlerce bakabilir” demiş. Ben de baktım yüzüne ve o çizgileri derinleştiren yılları mutlu geçirmiş bir sanatçı gördüm. Her ne kadar insanlar, onu son dönemde Asi dizisindeki Cemal Ağa olarak tanıyorlarsa da o Yılmaz Güney’in Umut, Sürü, Duvar’ı ve diğer filmleri ile tanınmayı yeğliyor. Yaşı 73 olsa da o hayallerini, yaşam zevkini kaybetmemiş.