Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu RestaurantYazın en güzel yanlarından biri şehir hayatına renk katan açık hava sinemaları... Oteller, belediyeler sezonda izleyemediğimiz filmleri gösteriyor. Kimi terasta, kimi bahçede, kimi bedava, kiminde fiyatlara patlamış mısır, içecek dahil. Hepsi püfür püfür ve eğlenceli, kaçırmayalım.
#Melis YılmazCUMHURBAŞKANI Erdoğan bugün İzmir’de ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak. Büyükşehir başkan adayı beklendiği gibi Hamza Dağ oldu. Asıl sürpriz adı Büyükşehir için de geçen Ceyda Bölünmez Çankırı oldu. Çankırı, Konak adayı olarak açıklanacak. Yani AK Parti iki güçlü ismiyle yerel seçimlere girecek. Çankırı’nın merkezde etkili olması bekleniyor. O yüzden bu stratejik bir hamle olarak görülüyor. Kulislere sızan bilgileri dün de yazdım.
#1Bazen bizi sevdiğimiz besinlere götüren şey aslında ‘midemiz’ değil, ‘duygularımız’dır. Özellikle de kaygılı, sinirli ve huzursuz hissettiğimizde duygusal açlığımızdan dolayı kendimizi birden mutfakta buzdolabının başında ya da televizyon karşısında çikolata yerken buluruz. Peki acaba bizi bu duruma getiren nedir? İşte bu haftaki yazımızda hepimizin zaman zaman yaşadığı duygusal açlık konusunda yapılacaklara değindik.
#YEMEMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞPalamut, lüfer, barbun, kılıç, sardalya ve çipura sonbaharla birlikte bol bol göreceğimiz çeşitlerden. Nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’taki Aqua Restoran’ın şefi Görkem Özkan’dan işin sırlarını öğrendik. Özkan “Az yağlı balıkları kızartarak, iyice yağlanmışları da ızgara yaparak değerlendirin. Sardalyayı ekmek kırıntıları ve kıyılmış taze otlarla doldurup fırınlamak da iyi bir seçenek” diyor.
#BalıkŞef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKEGayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nin 23. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleştirildi. Başkanlığa oy birliği ile yeniden Mehmet Kalyoncu seçildi. Kalyoncu, “Maraş merkezli depremler acı bir gerçek olarak bizlere bir kez daha gösterdi ki; ana vizyonumuz olarak belirlediğimiz 4T; Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum prensiplerimiz şehirleşme sürecinde büyük önem arz etmekte. Hepimiz bu prensiplere sıkıca sarılmalı ve tüm çalışmalarımızı bu yaklaşımların ışığında, ortak akılla şekillendirmeliyiz, çünkü şehirlerimiz varsa biz varız” dedi.
#GYODERTürkiye’de konuta talebin canlı olduğunu söyleyen Özen Kuzu, “Konutta balon var deniliyordu. Balon yok ama ihtiyaç var. Son yıllarda azalan üretim nedeniyle arz-talep dengesi bozuldu. Kamu, yeni yatırımlar için desteğini açıkladı. Şimdi konut üreticileri cesaretli olup üretime geçmeli. Raftan inen projelerle bu yıl sektör hareketlenecek. 2023 gayrimenkulde üretim yılı olacak” dedi.
#Sponsorlu İçerikEskiden beri Türk mutfağını ve Osmanlı mutfağını en iyi temsil eden restoranlardandır Feriye Lokantası. İsminin ve lokasyonun tarihçesini sizlere söyle aktarayım; Feriye Sarayı ya da Feriye Sarayları İstanbul Boğazı kıyılarında günümüzdeki Beşiktaş semti ile Ortaköy semti arasında Çırağan Sarayı boyunca uzanan Osmanlı saraylarının eski adıdır. Hanedan üyelerinin zaman zaman kaldığı saraylardandır.
#Ramazan BaşanTürkiye’de konuta talebin canlı olduğunu söyleyen Özen Kuzu, “Konutta balon var deniliyordu. Balon yok ama ihtiyaç var. Son yıllarda azalan üretim nedeniyle arz-talep dengesi bozuldu. Kamu, yeni yatırımlar için desteğini açıkladı. Şimdi konut üreticileri cesaretli olup üretime geçmeli. Raftan inen projelerle bu yıl sektör hareketlenecek. 2023 gayrimenkulde üretim yılı olacak” dedi.
#Kuzu GrupKültür-sanat etkinlikleriyle dolu dolu geçen bir yıla veda etmeye hazırlanıyoruz. Bu hafta Sertab Erener, Zorlu PSM’de; Mark Eliyahu, İzmir’deki Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser verecek. Klavsen sanatçısı Pierre Hantai, Deniz Müzesi’nde Bach’ın eserlerini seslendirecek. Şehrin pek çok farklı noktasında kurulan renkli yılbaşı pazarlarında yaklaşan yeni yılın heyecanını yaşayabilirsiniz.
#Sertab ErenerŞehirde yaşamanın en büyük artılarından biri kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmek. İyi yemeğin peşinde şehrin sokaklarını turlayanların sayısı da giderek çoğalıyor. Hazır Michelin Rehberi’ne giren 53 restoranımız varken biz de bu iki tutkuyu birleştirdik. Şehrin en iyi restoranlarında güzel bir yemek deneyiminin ardından gidebileceğiniz sanat galerilerinin, müzelerin, tarihi yerlerin izini sürdük.
#Michelin Rehberi