Yeni yerler keşfetmek isteyen kişiler sık sık seyahatlere çıkmak isteyebilirler. Gezilecek yerdeki konaklama imkanları da çok merak edilebilir. Özellikle hosteller pek çok kişi için merak uyandırıyor. Hostel nedir? Hostelde kalacaklara tavsiyeler ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hostel Nedir?Seyahatlerde en ucuz konaklama hostellerdir. Temel fıkrası gibi olurlar. Bir odada bir Fransız bir İtalyan bir de Türk derken liste uzar gider. Hostellerde birçok gezginle aynı odada kalıp seyahatlerde anıları paylaşmak da çok güzeldir. İşte ucuz ve eğlenceli konaklamanın yolu A'dan Z'ye hosteller...
#Hostellerİran’a yolu düşen her gezgin gibi ön yargılar arasında sınırdan biraz da çekinerek geçtim. Bize anlatılan İran ile gördüğüm İran arasında büyük farklılıklar var. Hemen yanımızda olan bir ülke hakkında bu kadar az ve yanlış bilgiye sahip olmak beni çok üzdü. Önyargılarımızı ve yanlış bildiklerimizi bir kenara bırakıp, İran’ın en büyük Türk şehrine birlikte göz atalım...
#Tebriz GezisiRönesansın beşiği ve İtalya’ya ayak basan gezginlerin uğrak noktalarından biri olan Floransa’dayım… Adeta sizi içinde olduğunuz zamandan koparıp, başka başka yerlere götüren büyüleyici şehir. Unutmayın İtalya yalnızca Roma’dan ibaret değil… Kesinlikle tatil planlarınıza Floransa’yı da dahil etmelisiniz. İşte size Floransa gezi rehberi…
#FloransaAlp Zekeriya Saraç, İngilizce öğretmeni. İstanbul’daki trafik nedeniyle motosiklet kullanmaya başladı. Zamanla motosiklet bir hobi haline geldi. Gözünü Japonya’ya dikti. Önce Türkiye’de 2 bin 700 km. yol yaptı. İşinden ayrıldı. Trabzon’a, ailesinin yanına taşındı. Hazırlıklarını tamamladı ve 15 bin 573 km’lik maceraya atıldı.
#Motorsiklet Üzerinde Japonyaİlker Ender (31) bilgisayar mühendisi, Lale Çizmeci ise (33) finans uzmanı. İki arkadaş neredeyse 2 yıl sürecek dünya seyahatlerini yarıladı. Asya ülkelerini gezdiler. Şu anda Amerika’dalar. Orta ve Güney Amerika’yı keşfetmeye hazırlanıyorlar. Seyahat deneyimlerini ‘facebook.com/birdunyaturu’nda paylaşıyorlar. Hayallerinin peşinden koştuklarını ve bu uzun soluklu seyahatin kendilerini tanımaları için çok büyük bir adım olduğunu söylüyorlar.
Kerimcan Akduman (29) ödüllü blog yazarı bir reklamcı. Binlerce takipçisi olan ‘I can travel’ blog sitesinde seyahat yazılarını paylaşıyor. Blogunun ilgi görmesini ‘samimi ve sıradışı bir üslup’ kullanmasına bağlıyor. 30’a yakın ülkeyi gezdi. Şehirlerde asla belli bir rota izlemedi. Yüreğinin götürdüğü yerlere gitti.
#BlogBeyoğlu'nda iki ayrı sanat galerisi, resim ve fotoğraf sergisi açılışı sırasında yaklaşık 30 kişilik bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğradı. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı. Baskına uğrayan sanatçılar yaptıkları açıklamada 50 kişilik grubun, bıçak, gaz sprey ve demir çubuklarla saldırdığını söylediler.
Hürriyet Seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç, ünlü seyahat yazarlarından Pat Yale ile birlikte tam üç sene boyunca İstanbul sokaklarını karış karış gezdi, 15 bin kilometreden fazla yol kat etti ve ortaya “İstanbul Hakkında Her şey” ismini verdiği süper kullanışlı, kapsamlı bir rehber çıkardı.
Bu, Osman Bülent Demirağ (56) ile ikinci röportajım. 2005 Aralık’ında konuştuğumuzda, deli gibi bir tempoyla çalıştığı işini bırakmış, beş senedir Asya senin Afrika benim şeklinde dünyayı geziyordu. Geçen sürede bağımız kopmadı, beni gittiği yerlerden haberdar etti, dönüşlerinde fotoğraflarını yolladı.
Bir bilet alıp trene atlamak ve soluğu Avrupa’da almak, sırtta bir çanta, cepte haritayla o ülkeden bu ülkeye dolaşıp durmak. Bazen maceraya doyamayıp bir park köşesinde uyku tulumuna kıvrılmak, bazen üç gün kalmaya niyetlenilen bir şehre aşık olup haftaları karış karış şehrin sokaklarında harcamak...