İftar ve sahur sofraları hoşafsız olur mu? Hem sıvı hem de enerji ihtiyacımızı karşılayan bu geleneksel tat, aynı zamanda tatlı isteğimizi de bastırıyor. Hele bir de yanında pilav varsa kaşıklamaya doyum olmuyor. Yazarlarımız Sahrap Soysal ile beslenme ve diyet uzmanı Berrin Yiğit birbirinden leziz hoşaf tarifleri veriyor.
#Hoşaf TarifiHoşaflar ve kompostolar her mevsim sofralarımıza renk ve lezzet katıyor. Ancak özellikle sıcak yaz günlerinde bu içeceklerin değerini her zamankinden daha fazla anlıyoruz. Sizin için çeşitli meyveleri kullanarak sıcak günlerde soğuk soğuk içebileceğiniz hoşaflar ve kompostolar hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...
#Hoşaf TarifleriSoğuk çorbalar Türk mutfağında yüzyıllardır var. Ama bu yıl son zamanların en parlak dönemini yaşıyorlar. Çünkü çorba ramazan sofralarının vazgeçilmezi ve bu yıl ramazan yazın en sıcak günlerine denk geldi. Lüks restoranlarda başlayan soğuk çorba servisi, mahalle lokantalarına kadar indi. Market raflarında bile hazır çorba firmalarının ürünlerine rastlıyoruz.
Türk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetTürk mutfak kültürünün dünyanın en zengin mutfaklarından biri olmasının başlıca sebeplerinden biri Osmanlı İmparatorluğu’nun çok uluslu bir yapıya sahip olmasıdır. Osmanlı döneminde pek çok yabancı devlet adamı aşçılarını yetiştirmeleri için Türk aşçıların yanına yollamışlardır. Çeşitli kültürlerin birikimi ile gelişen Türk mutfağı bugün dünyanın en önemli üç mutfağından birisi olmuştur.
#Osmanlı Saray Mutfağı