Federal Sağlık Bakanlığı, Almanya’da pratisyen hekim muayenehanelerinin çalışma düzenine yönelik yeni bir reform hazırladı. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın planlarına göre, bekleme sürelerini ve finansal sıkıntıları önlemek için pratisyen hekimlere daha fazla mali hareket alanı tanınacak.
#AlmanyaHastalıklarla, rahatsızlıklarla mücadele ederken kişiyi bütüncül bir zihniyetle ele alan homeopatinin ülkemizde ve hatta yurt dışında hatırı sayılır ismi Levent Buda ile %100 İlham Veren Sohbetler’de bir araya geldik. Homeopati alanında ülkemizde öncü isim olan ve bir çok kişiyi homeopati ile tanıştıran Levent Buda, herkesin kendine has iyileşme koşulları olduğunu, sağlıklı kalmanın ve hastalıklarla baş etmenin yollarını anlattı. Sağlıklı günleriniz olsun!
#Sponsorlu İçerikSon zamanlarda en çok gözlemlenen sorunlardan biri olan kulak çınlaması, Kahramanmaraş ve 11 ili etkileyen deprem bölgesi illerinde sıklıkla rastlanıyor. Başlangıçta pek fazla üzerine düşülmese de uzmanlar kulak çınlaması şikayetlerinin ileri dönemlerde tehlikeli hale gelebileceğini vurguluyor. KBB Bölümü Uzman Dr. Dastan Temirbekov, kulak çınlaması (tinnitus) şikayeti olan hastaların en az yarısında beraberinde depresyon, anksiyete, panik atak ve benzeri duygu durum bozuklukları görüldüğünün altını çizerek, eşzamanlı olarak bu hastaların psikiyatri hekimleri tarafından da gözlemlenmesi gerekebileceğini belirtiyor. Peki, deprem sonrası kulak çınlaması nasıl olur, belirtileri nelerdir? Uzman Dr. Dastan Temirbekov 8 soru 8 yanıtta kulak çınlaması şikayetleri ile ilgili bilgiler verdi.
#Kulak ÇınlamasıMenopoz, kadınlar için doğal bir süreçtir. Ancak son yıllarda artış gösteren ve 40 yaşından önce gerçekleşen erken menopoz, çocuk sahibi olmak isteyen birçok çiftin de kâbusu haline gelmiş durumda. Özellikle geç evlenmeyi tercih eden ve ileri yaşlarda çocuk yapmaya karar veren birçok kadın, erken menopoz tanısıyla karşı karşıya kalıyor. Ancak iyi haber şu ki, doğal yöntemlerle de erken menopoza karşı savaşmak mümkün.
#Erken MenopozHürriyet Gazetesi’nin İzmir’de düzenlediği ‘Sağlık Turizmi Zirvesi’nde konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “İzmir’in çok büyük bir potansiyeli var. İzmir’in sağlık sektöründen alacağı çok ciddi bir pay olduğuna inanıyorum. Bütün sektörleri birbiriyle uyum içerisinde, çelişmeden çalıştırabilirsek gidilebilecek çok mesafe, alınabilecek çok yol var. Sektörün buna istekli ve hazır olması lazım” diye konuştu.
#Sağlık Turizmi ZirvesiTwitter’da bir haftadır bir video dolanıyor. Videoda ilk görüşte hekim oldukları düşünülen beyaz önlüklü öğrenciler laboratuvarda Anzakların karşılama törenlerine benzer el, kol hareketleri ile ilaç hazırlıyorlar. Sonradan anlaşılıyor ki bu aslında bir Homeopati eğitimi. Türkiye’de 7 yıldır ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’ kapsamında uygulanan bir yan tedavi homeopati. Üniversitelerdeyse sertifika programı ile öğrenci yetiştiriliyor. Zaten tartışmanın fitilini ateşleyen de bu. Alternatif tıp eğitiminin yeri üniversiteler mi? Tıbbın alternatifi olur mu?
#Alternatif TıpVücudun kendini doğal olarak iyileştirmesine yardım eden bir tedavi sistemi olan ‘homeopati’, batıda oldukça yaygın kullanılan alternatif tıp seçeneklerinden biridir. Homeopatinin çalışma prensibi, hastalığa neden olan unsurların aynı zamanda hastalığı iyileştirebileceği fikrine dayanır. Peki, homeopati nedir ve hastalıkların tedavisinde etkili bir yöntem midir? Homeopati hakkında merak edilenleri Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Sevil Özkan’a sordum...
#Şenol KALYONCUDoktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
#Alternatif TıpKoronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında gelen ve uzun süredir binlerce yeni vaka ve ölüm haberleriyle dünya gündeminde yerini koruyan Hindistan'da ünlü 'guru' Baba Ramdev eleştiri oklarının hedefi oldu. Baba Ramdev, Kovid-19 tedavisi hakkındaki alaycı yorumları yüzünden ülkedeki doktorların sert tepkisine uğradı.
#HindistanProfesyonel yaşam koçu Bedia Kahya Kılıç, elimizde ve yüzümüzdeki çizgilerin, parmak ve yüz şekillerimizin bize hayatımız hakkında ipuçları verdiğini belirtiyor. Bedia Kahya Kılıç, 2020’de aldığı eğitimlerden kendisi için en değerlisinin rahmetli Dr. Habib Demirel’den aldığı fizyonomi eğitimi olduğunu belirtirken, bu eğitimin içeriğinden bazı bilgileri paylaştı ve “Elimizdeki ve yüzümüzdeki çizgilerin, parmak ve yüz şekillerimizin kişiliğimiz, yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımız hakkında ne kadar çok bilgi sakladığını öğrenmek beni hayrete düşürdü” dedi.
#İzmirBir çok anne adayının doğum ile ilgili en korktukları şeylerden biri yapılacak vajinal muayenelerdir. O kadar çok bu konuda negatif söylem dolaşıyor ki daha önce doğum yapanlar tarafından, insanın korkmaması mümkün değil sanırım. O zaman vajinal muayeneyi inceleyelim...
#DoğumAğız, Diş ve Çene Cerrahı Dr. Selin Gaş, halk arasında diş gıcırdatma olarak bilinen bruksizm rahatsızlığının neden kaynaklandığının hala tam olarak bilinemediğini söyledi. Gaş, bruksizmin birçok farklı tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekerek, ”Çoğu hasta farkında bile olmaz. Tanısını koymak da oldukça zordur. Tanıdan sonra, tedavi yöntemlerinden biri yetmez, birkaçını uygulamak gerekebilir” dedi.
#DişBaşka bir ifade ile her iki kadının birinde fibrokistik meme durumu vardır. Bu nedenle, kadınların fibrokistik hastalık durumu ile ilgili farkındalıkları önemlidir. Tıbbi Farmakoloji ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Iraz, fibrokistik meme tanısı konan kadınlar için bilgi verdi. Fibrokistik meme tanısı konan kadınlar ne yapmalı? Fibrokistik meme kansere dönüşür mü? Fibrokistik değişikliğin tedavisi var mıdır?
#FibrokistikGündemdeki haberler ardından artemisia bitkisi merak konusu oldu. Artemisia bitkisi yaygın olarak bilinen adıyla pelin otu, bir yavşan türüdür. Yavşansa, papatyagiller familyasından 200-400 arasında türü bulunan, genellikle Kuzey ve Güney her iki yarımkürede kuru ya da yarı kurak habitatlarda yetişen, sert otsu ya da çalımsı bir bitki cinsidir. Oldukça acı bir ot olan pelin otu, dağlarda yetişmektedir. Peki, pelin otunun faydaları neler? Pelin otu ne için kullanılır?
#Artemisia BitkisiDoğal Tıp Uzmanı Şaduman Karaca ile 4 yıl önce Kars’ta Peynir Sempozyumu sırasında tanışmıştım. O dönemde bölgenin endemik bitkilerini araştırıyor, özel bir üniversitenin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümünde fitoterapi dersleri veriyordu. Bitkilere ilişkin bilgisinden çok etkilenmiştim.
#Müge AkgünHomeopati alternatif tıp kategorisine giren bir tedavi çeşididir ve kullanılmadan önce mutlaka uzman bir hekime başvurulması gerekir. Homeopatide amaç vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçirmek ve böylece vücudu iyileşme sürecine sokmaktır. Peki, homeopati nedir?
#Homeopati NedirÜnlü diyetisyen Ender Saraç ve eşi Benan Saraç sosyal medya gönderilerinin yanı sıra katıldığı programlarla da gündeme gelmeye devam ediyor. Dr. Ender Saraç- Benan Saraç çifti beraber organize ettiği sağlık, meditasyon ve şifa kampları yanı sıra ayrıca kendisi dünyaca ünlü şifacılar ve alanında uzman doktorlarla workshop seminer ve eğitimler organize ediyor. Peki, Ender Saraç kimdir? İşte Ender Saraç’ın eşi Benan Saraç hakkında bilgiler
#Ender Saraç Kimdir?Limbik sistem; duygu, hafıza, yaratıcılık, motivasyon, nefes, kalp atışı, hazım ve otonomik sinir sistemini yönetmektir. Dolayısıyla da tüm bu sistemler kokulardan doğrudan etkilenmektedir. Kokuların duygu, hafıza ve yaratıcılığı doğrudan etkilediğini belirten, Homeopati Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Serhat Koran, aromaterapiyi ve kokuları anlattı.
#Koku