Hepimiz işe giderken daha özenli gitmeye çalışıyoruz ama bazı firmaların özellikle kadın çalışanlara yönelik kuralları, gereksiz bir baskı yaratıyor. Şirket kuralı olmasa bile kadınlar kendilerini makyaj yapma konusunda mecbur hissediyor. Biz de Bir Soruda Fazlası'nda bu konuda üzerinde baskı hisseden ya da kadınların makyaj yapmasının gerekli olduğunu düşünen kadınlarla konuştuk…
#MakyajHollanda’da 1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek olan burka ve peçe yasağı nedeniyle suçlu bulunan kadınlara verilecek para cezasını, Türkiye ve Fas kökenli politikacıların kurduğu Nida Partisi ödeyecek.
#Hollanda Peçe CezasıDiplomasi bir dış politika aracıdır, uluslararası sistemdeki aktörler arasında, uzlaşı temelli ve barışçıl bir bakış açısına sahip yöntemler ve görüşmeler yolu ile yürütülür. Kavram olarak ilk kez 1796’da İngiltere’de kullanıldığı bildiriliyor. 21’nci yüzyıl klasik diplomatik kanallara yeni ilaveler getiriyor…
#Konuk YazarTedavisi olmayan bir hastalığın pençesinde kıvranmaktansa ötenazi yoluyla hayatına son vermeyi seçti. Öleceği tarih belirlenince tüm hazırlıkları yaptı, telefon hattını bile iptal etti. Ancak bir sağlık kurulu son dakikada planları değiştirdi. Bu Martha Sepulveda'nın filmleri aratmayan hikayesi...
#ÖtenaziAvusturya’nın başkenti Viyana’da bir grup Uygur Türkü, otomobil üreticisi Volkswagen firmasının Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki fabrikasında, ‘yeniden eğitim merkezi’ adı altında faaliyet gösteren kamplarda tutulan Uygurların ‘zorla çalıştırıldığı’ yönündeki iddialara tepki gösterdi.
#Uygur Özerk BölgesiBerlin Duvarı’nın yıkılışının 30’uncu yılı Almanya'da coşkuyla kutlanırken, AB üyesi ülkelerin mültecileri engellemek için ördüğü duvarlar ve tel örgüler, kıtada özgürlük yerine kısıtlamaların ve bölünmüşlüğün galip geldiğini ortaya koyuyor. Farklı Avrupa ülkelerinde 20’ye yakın tel örgü ve duvar bulunuyor. Duvar ve tel örgülerde 2015’te patlak veren sığınmacı krizinin ardından ciddi bir artış olduğu görülüyor.
#SığınmacıStockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün (SIPRI) Kıdemli Araştırmacısı Pieter D. Wezeman artan kamuoyu baskısının batılı hükümetleri dünyanın en büyük ikinci en büyük silah ithalatçısı konumunda olan Suudi Arabistan’a silah satışını kısıtlamaya ya da durdurmaya zorlayacağını söyledi.
#SIPRIHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiOHAL kapsamındaki 686 Sayılı KHK ile toplam 4 bin 464 kişi kamu görevinden çıkarıldı, 17 kişi ise göreve iade edildi. KHK ile Milli Eğitim Bakanlığından 2 bin 585, İçişleri Bakanlığından 49, Emniyet Genel Müdürlüğünden 417, Jandarma Genel Komutanlığından 893 kişi kamu görevinden çıkarıldı. KHK ile 330 akademisyen de ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Marmara Üniversitesi’nde görevli Profesör İbrahim Kaboğlu ve öğrencilerinin ‘efsane’ olarak nitelendirdiği 82 yaşındaki Prof. Öget Öktem Tanör de var. Kaboğlu, Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyordu.
#KhkTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
16. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali, 17 Mart'ta start alacak. 11 gün sürecek festivalin ana bölümünü oluşturan uzun metrajlı film yarışmasına Türkiye ve Almanya dörder filmle katılacak. Değişik ülkelerden 50 filmin gösterileceği festivalde, iki de panel düzenlenecek.
Erkeklerin sevgisi her gün, 3 kadını öldürüyor!Aung San Suu Kyi, Rabiya Kadeer, Rachel Corrie, Pınar Selek aynı salonda buluşuyor! DOCUMENTARIST'in 8-11 Aralık'ta düzenlediği 'Hangi İnsan Hakları?' etkinliği kadın hakları ağırlıklı esaslı bir belgesel seçkisi sunuyor.