36 yaşındaki vücut geliştirici Naghmeh Shelton uyguladığı sıkı diyet programı ve kullandığı performans artırıcı ilaçlar nedeni ile komaya girdi. Ailesi sağlık durumu her gün daha kötüye giden kadın için yardım kampanyası başlatırken eleştirilerin odağındaki eğitmen kendine yönelik suçlamaları kabul etmiyor.
#Naghmeh SheltonHipoglisemi, kan şekeri düzeyinin normal seviyesinden düşük olmasına verilen isimdir. Glikoz insan vücudunda ihtiyaç olarak bulunan ve enerjinin kaynağı olarak bilinen maddedir. Bu hastalık, genel olarak diyabet ile ilgili tedavi gören kişilerdir ortaya çıkar. Bunun haricinde bazı tıbbi hastalık ve ilaca bağlı olarak da meydana gelir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hipoglisemi Nedir Ve Belirtileri Nelerdir?İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Öksüz, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte birçok kişiyi diyet telaşının sardığını belirterek, “Bilinçsizce yapılan diyetler vücuda zarar verir. Uzun süre aç kalındığında yeterli gıda alınmadığından vücut dirençten düşer. Hipoglisemi adı verilen düşük kan şekeri rahatsızlığı ortaya çıkabilir. Diyet yapayım derken hipoglisemi olmayın” uyarısında bulundu.
#Diyet Ve HipoglisemiHipoglisemi nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilen ve sorgulanan hastalıklar arasında yer almaya başladı. Son yıllarda daha çok bilinmeye başlanan bu hastalığın nedenleri ve tedavi yöntemi merak ediliyor. Peki, Hipoglisemi nedir? Neden olur?
#HipoglisemiGeleneksel tıbbın o ünlü ‘Hastalık yok, hasta vardır’ deyiminin en geçerli olduğu sağlık sorunlarından biri hipoglisemidir... Aslında, ‘Herkesin hipoglisemisi, hipoglisemik seviyesi ve hipoglisemi ile ilişkili sorunları, şikâyetleri o kişiye özgüdür’. Peki hipoglisemi hastası mıyız? Bunu nasıl anlarız? Tedavisi ne? Buyrun...
Amerikan Diyabet Birliği kriterlerine göre 45 yaşını geçmiş herkes mutlaka açlık kan şekerine baktırmalı. Herhangi bir sorun yaşamasa bile bunu en az 3 yılda bir tekrar ettirmeli. Ama eğer ailesinde şeker hastalığı, kilo fazlalığı, yağ fazlalığı, damar sertliği gibi risk faktörleri varsa kan şekeri kontrolünü erken yaşlarda her sene yaptırmalı.
Kanser son yıllarda ‘salgın’ gibi gücünü artırdı. Özellikle pankreas kanserinin genç yaşlarda görülme sıklığındaki artış endişe yaratıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada 1990 yılından beri 25 yaşın altındaki kadınlarda pankreas kanserine yakalananların oranı yüzde 200 arttı. Hastalığın bu kadar artmasındaki etkenler neler? Neden genç kadınları hedef alıyor? Türkiye’de görülme sıklığı nedir? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkKarbonhidratlar, yağlar ve proteinler diyetimizin temelini oluşturan üç ana besin grubudur. Glikoz, karbonhidratların yapı taşıdır. Bu kelime Yunanca tatlı anlamına gelir ve vücudumuzun ana enerji kaynağıdır. Sizler için glukoz hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Glukoz Nedir<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerikYıl 2022 ama hâlâ ani bebek ölümüne bir çare bulunamadı. Son araştırmalara göre bazı bebekler daha savunmasız. Ebeveynlere riski azaltmak için gerekli önlemler on yıllar boyu anlatıldı. Ancak yaklaşık 20 yıldır ölüm oranlarında düşüş gerçekleşmiyor. Peki neden? ABÖS'ü yani ani bebek ölümü sendromunu mercek altına aldık...
#Bebek SağlığıMide küçültme operasyonundan sonra zor günler yaşayan Seren Serengil, 43.5 kiloya kadar düşmüş, organları iflas etme noktasına gelmişti. Bir süredir serumla beslenen 50 yaşındaki sunucu, cuma günü ameliyat masasına yattı. İlk mide küçültme operasyonundaki hatalar nedeniyle ölümden döndüğünü söyleyen Serengil " Bu bir skandal, midemi almışlar" dedi. Seren Serengil'in suçladığı eski doktoru Op. Dr. Ersin Aksu, avukatı aracılığıyla bir açıklama yaparak ünlü sunucu hakkında hukuki süreç başlattığını duyurdu.
#Seren SerengilSeren Serengil geçtiğimiz günlerde damardan beslendiğini açıklamış ve riskli bir ameliyat olacağını duyurmuştu. Cuma günü ameliyat masasına yatan Seren Serengil’in son halini sevgilisi Mustafa Rahman Tohma, sosyal medya sayfasından paylaştı. Serengil ise "Uçurumun kenarından döndüm" dedi.
#Seren SerengilAdrenal yetmezlik olarak da adlandırılan Addison hastalığı, vücudunuz belirli hormonları yeterince üretmediğinde ortaya çıkan nadir bir hastalıktır. Tüm yaş gruplarında ve her iki cinsiyette de görülebilen addison hastalığı tedavi edilmediğinde yaşamı tehdit edebilir. Peki addison hastalığı nedir, neden olur? İşte addison hastalığı belirtileri ve tedavisi...
#Addison HastalığıSunucu Seren Serengil, geçen yıl zayıflama uğruna geçirdiği ameliyat sonrası sağlık sorunları yaşamaya başladı. 43,5 kiloya düşen boyu 4 santim kısalan, karaciğer, pankreas ve böbrek sorunları yaşayan Serengil, "Safra kesem gitti, karaciğer enzimlerim korkunç yüksek. Doktor ’geri dönüşüm ameliyatı olmazsan siroza çevirecek’ diyor. Ameliyatını yapan doktordan ve hastaneden şikayetçi olacağım" dedi.
#Seren SerengilSon dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren dumping sendromu mide ameliyatı geçirmiş olan kişilerde ortaya çıkıyor. Kişinin günlük yaşantısını olumsuz etkileyen ve kötü sonuçlar doğurabilen dumping sendromu nedir, nasıl geçer, nedenleri nelerdir? İşte dumping sendromu belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#Dumping SendromuUzun zamandır hastalıklarla mücadele eden Seren Serengil son durumunu canlı yayında açıkladı. Yapılan kontrollerin ardından değerlerinin iyi gitmediğini belirten Serengil, 'Ameliyat olmazsam 1 yıl içinde resmen yok olacağım.' dedi.
#Seren Serengil