Ameliyat olan Seren Serengil'in son halini sevgilisi Mustafa Rahman Tohma paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Ameliyat olan Seren Serengilin son halini sevgilisi Mustafa Rahman Tohma paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2021 12:26

Seren Serengil geçtiğimiz günlerde damardan beslendiğini açıklamış ve riskli bir ameliyat olacağını duyurmuştu. Cuma günü ameliyat masasına yatan Seren Serengil’in son halini sevgilisi Mustafa Rahman Tohma, sosyal medya sayfasından paylaştı. Serengil ise "Uçurumun kenarından döndüm" dedi.

Haberin Devamı

Sunucu Seren Serengil mide ameliyatı olmuş ve zayıflığı kendisine yeterli gelmeyince hayatını riske atarak 70 kilo iken bir ameliyat daha olmuştu. 

O ameliyatın ardından 'Dumping sendromu'yla mücadele eden şarkıcı; karaciğer, pankreas ve böbreklerinin iflas etmek üzere olduğunu söylemişti.

Ameliyat olan Seren Serengilin son halini sevgilisi Mustafa Rahman Tohma paylaştı

Cuma günü riskli bir ameliyat olan Seren Serengil'in sevgilisi Mustafa Rahman Tohma, Serengil'in ameliyatının iyi geçtiğini duyurdu. 
UÇURUMUN KENARINA GELDİĞİM SIRADA...
Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Seren Serengil, sağlık durumunu anlattı:

Bugün daha iyiyim... Kan torbam ve direnlerim yarın çıkacak. Bir saatte bir yürüyorum...Sağ olsun Tohma bakıyor, yürütüyor, yediriyor, tuvalet yaptırıyor:-) Ameliyatım dualarınızla iyi geçmiş, doktorum söyledi. Ağrılarım var, bağırsağımdaki dikişlerimden dolayı.. Yanlış bir ameliyatın kurbanı olmak üzereyken beni uçurumun kenarına geldiğim sırada hayata döndüren Prof, Dr. Alper Çelik hocama ve ekibine teşekkür ederim... 🙏 Şükür hayattayım, zorlu bir yolculuk beni bekliyor olsa da buna da şükür.
En azından hayattayım doktorum yarın açıklama yapacak. Beni merak etmişsiniz diye size toplu bir mesaj yazmak istedim hepinizi çok seviyorum...

Haberin Devamı

Ameliyat olan Seren Serengilin son halini sevgilisi Mustafa Rahman Tohma paylaştı

Çiftin yakın bir dostu bu görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı...

Dumping sendromu nedir?

Dumping sendromu, mide baypas ameliyatı geçirmiş hastalarda ortaya çıkabilen bir metabolik komplikasyondur. Bu ameliyat sonucunda mide çok küçülmüş ve bağırsağın ortasına doğrudan bağlanmış olduğu için yüksek ve basit şeker içeren besinlerin tüketilmesi durumunda (meyve suları, kola gibi) rahatsız edici belirtiler ortaya çıkabilir. Yemeklerden yarım saat sonra karında şişlik, çarpıntı, halsizlik ve bulantı biçiminde veya yemeklerden iki üç saat sonra terleme, titreme ve hipoglisemi gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Bu sendromu önlemek için yüksek lif ve proteinli ve kompleks karbonhidratlı besinler tercih edilmelidir. Özellikle vitamin ve mineral eksiklikleri, hipoglisemi ve ‘dumping sendromu’ sanıldığından daha yaygındır.

BAKMADAN GEÇME!