Hipertiroidi haberleri sayfasında Hipertiroidi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 303 Hipertiroidi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tiroid bezlerinin fonksiyonları vücuttaki birçok metabolik aktivitede önemli rol oynuyor. Eksik veya fazla çalışması hayat kalitesini olumsuz anlamda etkiliyor. Hipertiroidi de tiroid bezlerinin aşırı çalışması sonucu kana normalden fazla tiroid hormonu vermesiyle meydana gelir. Peki hipertiroidi nedir, belirtileri nelerdir? İşte hipertiroidi tedavisi hakkında merak edilenler...
#HipertiroidiGösteri dünyasında isim yapmak hiç kolay bir iş değil. Ama bunun daha zoru da var... Elde edilen şöhreti korumak... İşte işin bu ayrıntısı şöhreti bulmaktan bile daha zor.
#Wendy WilliamsSon zamanlarda Hollywood’un efsane aktörü Bruce Willis’le gündemde olan demans ve afazi hastalıkları yıllarca milyonları ekran başına toplayan, gündüz kuşağının gelmiş geçmiş en ünlü sunucularından birini de pençesine aldı.
#Wendy WilliamsEkranda sabah kuşağının yıldızlarından biriydi... Kısa sürede öyle büyük bir şöhret kazanmıştı ki artık sokakta tanınmadan rahatça yürümesi imkansızdı... Bu durumla bağlantılı olarak da birçok kişinin hayal bile edemeyeceği kadar çok para kazanıyordu.
#Wendy Williams"Hayatta her şey insanlar için" diyen bunu boşuna söylemedi görünüşe göre... İnsan ister sadece yakınları ve arkadaşları tarafından tanınan biri olsun ister milyonların karşısına çıkan, onların hayranlığını kazanmış bir ünlü bu durum değişmiyor.
#Wendy WilliamsAşırı aktif mesane, altta yatan bir neden olmaksızın kişinin gündüz ve gece sık idrara çıkması, ani sıkışma ile birlikte gelen acil idrar yapma isteği ve bazen bunlara eşlik eden idrar kaçırma problemi seyreden bir rahatsızlıktır.
#Aşırı Aktif MesaneT3 ve T4 hormonları vücudun metabolizması açısından çok önemlidirler. Tiroid tarafından salgılanırlar ve metabolizmanın kontrolünden sorumludurlar. Bu hormonların ne olduklarını ve işlevlerini öğrenip buna göre yaşam şeklinizi düzenleyebilirsiniz. T3 ve T4 hormonları hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#T3 - T4 Tiroid NedirÖzellikle karaciğerde üretimi yapılan ve hayati derecede önem taşıyan bir enzim olarak ALP karşımıza çıkar. Doktorların karaciğer enzimleri dediklerinde belirtilen enzimlerden biri ALP’ dir. ALP yani alkalen fosfataz nedir? Alkalen fosfataz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Alkalen fosfataz ile ilgili soruların yanıtlarını hazırladık.
#ALP Değeriİnsan vücudunda birçok mineral bulunur. Bu minerallerden birisi de fosfordur. Fosforun düşüklüğü veya yüksekliği yapılan kan testlerinde belirlenir. Bu değerlerin normal değerlerden yüksek veya düşük çıkması birçok hastalığı doğurmaktadır. Peki Fosfor nedir? Fosfor değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Fosfor hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca inceledik.
#Fosfor Nedirİnsan vücudu kendini onarma potansiyeline sahip olsa da zamanla diriliğini ve gücünü yitiriyor; ilerleyen yaşla birlikte birtakım sağlık problemleriyle zorlu bir mücadelelere girebiliyor. Tamamlayıcı tıp alanında olumlu sonuçlar veren ozon terapi, ozon gazının uyarıcı etkisiyle vücudun kendini yenilemesine ve metabolizmanın desteklenmesine katkıda bulunuyor.
#Dr. Servet TerzilerHavalar iyice ısındı. Özellikle koltuk altı terleme sorunu olanlar için sıkıntılı günler başladı. El terlemesi sosyal hayatı zorlaştırırken, ayak terleme sorunu olanlar açık ayakkabı ve terlik giymekte zorlanır. Koltuk altı terlemesi olanlar ise ter kokusundan ve renkli gömlek giyememekten yakınırlar. Sizler için terlememek ve kokmamak için yapılması gerekenlerle ilgili bir yazı derledim.
#BotoksTıpta "tinnitus" adı verilen kulak çınlaması deprem sonrası şikayetleri arasında yer alıyor. Uzmanlar kulak çınlaması şikayetlerinin hafife alınmaması gerektiğini vurgularken, teşhisin kulak çınlaması tehlikesinin büyümesini engellemede önemli bir adım olduğunu belirtiyorlar. Çünkü, halk arasında farklı şeylerin habercisi olarak tanımlansa da kulak çınlaması çeşitlerine göre zararlı olabiliyor. Peki, kulak çınlaması (Tinnitus) nedir, neden olur, nasıl geçer? Deprem sonrası kulak çınlaması normal mı, ne kadar sürer? Odyolog Ülkü Hilal Gedikli, duygu durum bozukluğu, anksiyetesi olan hastalarda var olan durumun artmasıyla birlikte kulak çınlaması şikayetlerinin meydana gelebileceğinin altını çizerek, kulak çınlaması nedenleri, çeşitleri, teşhisi, yaş aralığı ile ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.
#Kulak ÇınlamasıHer ne kadar son yıllarda gri saç moda olsa da saçlarımızda beyazları görmeye başladığımız zaman hepimiz ‘Yaşlanmaya başladım’ diye panik yapıyoruz. Kimine 20’li yaşlarında aklar düşüyor, kimi 50 yaşında hâlâ üzüm gibi kapkara saçlarını savuruyor. Saçların beyazlaması yaşlanma sürecinin normal bir parçası… Genetik, beslenme, belirli sağlık koşulları ve yaşam tarzı da bu sürece katkıda bulunabiliyor. Peki saçların beyazlamasını yavaşlatabilir miyiz? Neden bazılarının saçı daha erken beyazlıyor? Stres gerçekten önemli bir faktör mü? Uzmanlarla konuştuk...
#Saç BeyazlamasıGünümüzde kanser insanlar arasında en çok korkulan hastalıkların başında geliyor. Hastalığın bilinen pek çok belirtisinin yanında ise çoğu kişinin daha önce duymadığı, yaşasa bile dikkatini çekmeyen pek çok belirtisi var. Peki bunlar neler? İşte detaylar…
#SağlıkEGE Üniversitesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Ömür, radyoaktif iyot tedavisinin tiroid kanserinde operasyon sonrası normal ya da kanserli hiçbir tiroid hücresi bırakmayarak hastalığın tekrar etmesini önlemek, lenf nodulü ya da organ yayılımı var ise tedavisini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.
#1Kilo almanın veya vermenin altında birçok sağlık sorunu da bulunuyor olabilir. Yaşadığınız bir sağlık sorununun kilonuz üzerinde bir etkiye sahip olup olmadığını anlamak isteyebilirsiniz. Guatr da bu rahatsızlıklardan birisi olarak ifade edilebilir. Guatr kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? Guatr kilo almayı ve vermeyi engeller mi tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamBaşlıktaki soruya çoğu kedisever “Bizim bundan niye haberimiz yok?” şeklinde tepki gösterebilirler. Haklı oldukları bir yan var. Çünkü kedilerin uyumadıkları zaman diliminin bizim uyuduğumuz döneme denk gelmesi işleri tersine döndürüyor. Ama tüm bunların hepsi aslında çok eskilere dayanan, nesilden nesile aktarılan davranış biçimi yüzünden oluyor.
#KedilerÖfke, önüne geçilmesi son derece zor olan bir duygu birikimi ya da duygu patlaması şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Çoğu zaman kontrol edilebilir olan öfke durumu, kimi zaman kontrol edilememektedir. Öfke, kontrol edilemediği zamanlarda kişi hem kendisine hem de çevresine ciddi zararlar verebilir. Peki, Öfke nedir, neden olur? Öfke kontrolü nasıl yapılır? Öfkenin tanımı nedir tüm detayları ile derledik.
Daha çok kadınlarda görülen sorunlardan biri ateş basmasıdır. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlar ile beraber gebelik döneminde ortaya çıkan problemler arasında yer alır. Peki, ateş basması neden olur? Ani terleme sebepleri nelerdir? Ateş basmasına ne iyi gelir tüm detayları ile derledik.
#Neden OlurTerleme sorunu, genel olarak kişinin vücudunun kendini rahatlatma ve serinletme yoludur. Özellikle de aşırı bir ısı ya da hareketten kaynaklı olarak da kişiler ani bir terleme ile karşı karşıya kalabilir. Bu gibi durumlarda yaşanan bu terlemeler bazı önemli hastalıkların da habercisi olabilir. Soğuk terleme neden olur, neyin belirtisidir sizler için derledik.
#Soğuk TerlemeKahve tüketmeyi seviyor musunuz diye sorsam, kahvesiz olur mu hiç diye cevap vereceğinize eminim. En son verilere göre kişi başına kahve tüketimi Türkiye ‘de yıllık 400 gr’dır. Dünyada ise her gün 1,5-2 milyar fincana yakın kahve tüketilmekte ve bu rakam giderek artmaktadır.
#KahveSalgınla ilgili rakamların tamamı ürkütücü ama isterseniz gelin biz rakamlardan önce, yazımıza durumu özetleyen çok daha net, çok daha açık, çok daha acı ve çok daha ürkütücü bir cümleyle başlayalım: TÜRKİYE -maalesef- SALGININ EN AĞIR DÖNEMLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYOR.
#PandemiSaçların beyazlamaya başlaması doğal yaşlanma sürecinin bir parçası ama ne kadar doğal olursa olsun beyaz saçlar bizi mutsuz edebiliyor. Yapılan yeni bir araştırma ise beyazlayan saçlarından mustarip olanların yüzünü güldürecek. Araştırmaya göre beyazlayan saçların eski rengine dönebilmesi mümkün!
#Beyaz SaçTiroid bezlerinin fonksiyonları vücuttaki birçok metabolik aktivitede önemli rol oynuyor. Eksik veya fazla çalışması hayat kalitesini olumsuz anlamda etkiliyor. Hipertiroidi de tiroid bezlerinin aşırı çalışması sonucu kana normalden fazla tiroid hormonu vermesiyle meydana gelir. Peki hipertiroidi nedir, belirtileri nelerdir? İşte hipertiroidi tedavisi hakkında merak edilenler...
#HipertiroidiWilma Elles uyurgezer hastası olduğunu açıkladı. Elles, koronavirus salgını nedeniyle stres ve gerginlik yaşadığını ve eski hastalığı uyurgezerliğin nüksettiğini söyledi. Açıklama ardından uyurgezer hastalığı ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, uyurgezer ne demek, belirtileri neler?
#Wilma Elles Uyurgezer Hastası O