MasterChef eleme adayları, dün gece belli oldu. Haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu ile seyirci karşısına çıkan MasterChef Türkiye'nin son bölümünde, kırmızı takım ve mavi takım Hint yemeklerini yapmak için mücadele verdi. Dünya mutfağından özel menünün yapıldığı gecede takım dokunulmazlığını mavi takım kazanırken, kırmızı takımda oynanan bireysel dokunulmazlığın ardından iki isim eleme potasına girdi. Öte yandan, Barış ve Burak'la tartışma yaşayan Fatma Nur'un tüm takımın kendi ismini yazacağını söylemesi dikkat çekti. Peki, MasterChef'te eleme adayı kimler oldu, kim kazandı? İşte, dün gece potaya giren yarışmacılar.
#MasterchefPunjabi Samosa, Hindistan mutfağında karşımıza çıkan tanınmış bir lezzet. Patates, bezelye veya et ile hazırlanan iç harcıyla ve çıtır çıtır tadıyla favorilerinizden biri olacak. Eğer farklı bir lezzet denemek isterseniz, samosa güzel bir alternatif. Peki Punjabi Samosa nasıl yapılır? İşte adım adım Punjabi Samosa tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Punjabi Samosa Nasıl YapılırDünya mutfağı, kendimizi şımartabileceğimiz enfes lezzetlerle dolu. Her ülkenin kültüründen de izler taşır. Hindistan mutfağı denince akla çeşit çeşit baharatlar gelirken İtalyan lezzetleri denince de aklımıza doğrudan pizza gelir. Kısaca, her damağa hitap eden pek çok yiyecek var. Peki sizin farklı lezzetler ile aranız nasıl, gelin birlikte test edelim...
#AnketThe Ritz-Carlton İstanbul’un bu yıl dördüncü kez düzenlediği Hint Yemekleri Festivali’nin yıldızı Hintli şef Rajneesh Gandhi. Gandhi’nin ekibiyle hazırladığı yemekler 19 Kasım’a kadar Çintemani Restaurant’da sunulacak. "Hint mutfağının pilav ve köriden ibaret olduğunu sananlar, çeşitlilik ve renkliliği görünce çok şaşırıyor" diyen ünlü şef, bölgesel ve dinsel farklılıklara karşın Hint mutfağının bir bütün olduğunu savunuyor.
Bu senenin ‘MasterChef Türkiye’sinde maraton geçen hafta sona erdi. Kupayı kucaklayan isim Onur Üresin oldu. Onunla finalin hemen ertesinde buluştuk. “Çok mücadele içerisinde büyüdüm” dediği hayatını, yarışma boyunca yaşadıklarını, yemek tutkusunu ve bilinmeyenlerini konuştuk: “Bütün hayallerim gerçekleşti.”
#Onur ÜresinDünyanın her yerinde yeni yılın trendleri konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor. Gastronomi dünyası için de bu geçerli. Bana göre bu konuya iki açıdan bakmak gerek; global ve yerel. Zira ABD’de açıklanan trendlerin yarısından çoğunun bize uygun olmadığını düşünüyorum. Globaldeki öngörülerin ülkemizin yeme-içme sektörüne nasıl yansıyacağını yazdım, sektöre hâkim 3 uzmandan da görüş aldım.
#Ebru ErkeMadem sonbahar geldi, son bir deniz tatili için yola çıkmanın tam vakti. Yıllar önce sadece Güney Ege ile sınırlı bir mevsimsel dönüşümken artık tüm Ege ve Akdeniz’de ‘sarı yaz’ yaşanıyor. Şimdilik küresel ısınmanın tek iyi tarafı bu olsa gerek. Bu fırsatı kullanıp yüksek sezonu bitiren deniz kenarı otellerinde hem daha uygun fiyatlı hem de sessiz ve sakin tatil yapmanın tam sırası. Yaz boyunca en güzel sahillerimizi gezdim ve deneyimlediğim otellerden sizin için güzel bir liste hazırladım. Kimi butik, kimi tatil köyü ama ortak noktaları beni etkilemiş olmaları.
#TatilGösteri dünyasının bazı ünlüleri kelimenin tam anlamıyla milyon dolarlarla oynuyor... Bunu da genellikle rol aldıkları filmlerden, çıkardıkları albümlerden elde ediyor. Reklam yüzü oldukları firmalar aracılığıyla elde ettikleri kazanç da cabası... Özellikle müzik dünyasında tanınmış isimler, sahneye çıktıkları özel gecelerle de milyonlarına milyonlar katıyor.
#Katy PerryBunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep “Gerçek balı nasıl ayırt ederiz, sahtesini nasıl anlarız” gibi şeyleri konuşmaktan balın lezzetine odaklanamadık. Oysaki Anadolu topraklarının florası ve endemik bitkisinin eşi dünyada yok. Buradan hareketle, Anavarza Bal Türkiye’nin polen haritasını çıkarıyor. Tadına, aromasına inanamayacağınız öyle ballar var ki...
#BalBu sene 30’uncu yılını kutlayan Sunset’i 27 yaşında kuran Barış Tansever ile Türkiye’nin geçirdiği gastronomik değişimi ve sektörü konuştuk. İşte 1994’ten bu yana İstanbul’un gastronomi hafızasını taşıyan restoranın kurucusu ile sohbetimizden anekdotlar...
#Barış TanseverAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasŞimdi bugüne kadar izlediğiniz bütün kraliyet ya da sosyete düğünlerini bir kenara bırakın. Çünkü, dün gece başlayan, ikinci günü bugün gerçekleşen ve yarın akşama kadar sürecek olan bambaşka bir "tören" var.
#Radhika Merchant