GeriMutfak Tüyoları Punjabi Samosa nasıl yapılır? Çeşitli baharatları ve çıtır çıtır lezzetiyle Punjabi Samosa tarifi, malzemeleri ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Punjabi Samosa nasıl yapılır? Çeşitli baharatları ve çıtır çıtır lezzetiyle Punjabi Samosa tarifi, malzemeleri ve yapımı

Punjabi Samosa nasıl yapılır? Çeşitli baharatları ve çıtır çıtır lezzetiyle Punjabi Samosa tarifi, malzemeleri ve yapımı

Punjabi Samosa, Hindistan mutfağında karşımıza çıkan tanınmış bir lezzet. Patates, bezelye veya et ile hazırlanan iç harcıyla ve çıtır çıtır tadıyla favorilerinizden biri olacak. Eğer farklı bir lezzet denemek isterseniz, samosa güzel bir alternatif. Peki Punjabi Samosa nasıl yapılır? İşte adım adım Punjabi Samosa tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

Punjabi Samosa yağda kızartılarak hazırlanıyor. Naneli yoğurtla eşliğinde de tadına doyum olmuyor. Çeşit çeşit baharatları ve çıtır çıtır lezzetiyle bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

PUNJABİ SAMOSA TARİFİ

MALZEMELER:

Hamuru için:

500 gram un
1 yemek kaşığı hardal tohumu
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 adet patates
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
3 dal taze kişniş

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ

Punjabi Samosa nasıl yapılır Çeşitli baharatları ve çıtır çıtır lezzetiyle Punjabi Samosa tarifi, malzemeleri ve yapımı


PUNJABİ SAMOSA NASIL YAPILIR?

Un, hardal tohumu ve tuzu karıştırın.

Suyu da ilave edip elinizle yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

Bezelyeleri ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın.

Patatesleri soyup püre haline getirin.

Sıvı yağı tavada kızdırıp içine baharatları ilave edin ve kokusu çıkana kadar yoğurun.

Patates püresi, ince doğranmış kişniş ve tuzu ilave edip karıştırın.

Son olarak bezelyeleri de ekleyin ve yeniden karıştırın.

Hamuru ince yufka halinde açıp 3 parmak kalınlığında şeritler kesin.

Şeritlerin bir ucuna bezelyeli püreden koyup muska şeklinde sarın.

Kızartmalık yağı iyice kızdırıp börekleri yağda kızartın ve kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Kuru naneyi yoğurtla karıştırıp samosanın yanında servis edin.

Afiyet olsun…

False