Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen hindiler satışa sunulmaya başladı. Hindi üreticileri iyi hindiyi anlamak için kanadının altına bakılması gerektiğini vurgulayarak çeşitli tavsiyelerde bulundu.
#HindiYıllardır sucuk ve pastırma üreticisi olarak vatandaşların damaklarına dokunan Bayram Bayrak, sucuk üretiminin nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Vatandaşların evlik sucuklarını kıyma makinesinden geçirmemeleri gerektiğini belirten Bayrak, “Sucuk kendi yağında pişmeli” dedi
#Sucuk-Türkiye'de kişi başı yıllık hindi eti tüketimi 0,49 kilogram düzeyinde bulunurken, yaklaşık 40 bin tonluk hindi etinin neredeyse yüzde 20'si yılbaşında tüketiliyor -Yılbaşı nedeniyle Türkiye'de 500 bin hindinin kesileceği belirtiliyor -Hindi üreticisi Bahar: - "Türkiye'de hindi yılbaşı yemeği gibi görünüyor, en fazla satışı da bu dönemde yapıyoruz. Kırmızı etten daha yüksek protein, beyaz etten daha düşük kalori değeri içeren hindi daha fazlasını hak ediyor"
Yaşar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar, "Karadeniz son 30 yılda 18 Avrupa ülkesinin atıklarını boşalttığı dev bir çukura dönüşmüş. Karadeniz'e zehir boşaltan nehirler onunla özdeş hale gelmiş, hamsi neslinin kökünü kurutuyor da kimse aldırmıyor" dedi.