Pınar, ördek üretimine hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Pınar, ördek üretimine hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Yaşar Holding Gıda Grubu Başkanı Ahmet Arsan, yetiştirici ve tüketici tarafından büyük ilgi gören beyaz hindiden sonra, Türkiye'deki protein açığının kapatılmasına katkı sağlayacak, kısa sürede yetişen, damak lezzetine uygun ördek üretimi için hazırlık yapıldığını bildirdi.

Ahmet Arsan, ‘‘ördek projesi’’ üzerindeki çalışmaların 1 yıldır sürdüğünü, 10 çeşit üzerinde başlayanaraştırmaların 4-5 çeşide indirildiğini söyledi. Gelecek 3-4 ay içindeen verimli ve başarılı tür ile ilgili kararın verileceğini ve bu türün kamuoyuna tanıtılacağını anlatan Arsan, ''Ördek eti Türk halkının damak tadına uygun bir ürün. Üzerinde çalıştığımız türler özel ve doğadaki yaban hayattan alınmıştır. Tıpkı beyaz hindi de olduğu gibi bu özelliğine dikkat edildi'' dedi.

Beyaz hindi eti üretiminde büyük başarı elde edildiğini, aynı başarının ördek projesinden de beklendiğini kaydeden Arsan, hindi yumurtası üretimine de başlanacağını bildirdi. Hindi yumurtasının iri boyda ve besleyici değerinin çok yüksek olduğunu anlatan Arsan, üretimin, tüketicinin taleplerine göre yönlendirileceğini söyledi.

Hindi eti üretiminde bir yıl sonra bölgenin en büyük üreticisi olmayı hedeflediklerini anlatan Arsan, şöyle konuştu: ‘‘Hindi üretiminde Avrupa dahil bölgenin en büyük üreticisiyiz. Ancak hindi eti tüketiminde henüz yılda kişi başına 1 kilograma bile ulaşılamadı. Tüketim rakamları tavukta yılda kişi başına 9, kırmızı ette ise 15-16 kilogram dolaylarında. 100 yıl önce Kanada ormanlarındauçan bir kuş türü olan beyaz hindi bugün kısa sürede üretilmesi, verimliliği, kırmızı et lezzetinde oluşu nedeniyle tüketicinin sofralarında yerini aldı. Canlı ağırlığı 20-21 kg. olan beyaz hindininbeslenmesi 110 günde oluyor ve her bölgede yaşayabiliyor. İhracat potansiyeli de var ama şu anda iç piyasaya ancak yetebiliyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!