Hidrojen sülfür gazı etkileri gündemde yer alan konulardan oldu. Renksiz, çürük yumurta kokusunda olan hidrojen sülfür gazı, etkisi nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir gaz türüdür. Çürük yumurta kokusuna benzer bir etkiye sahip olan Hidrojen Sülfür yüksek derecede toksik bir gazdır. Peki, Hidrojen sülfür gazı nedir, ne demek? Hidrojen sülfür gazı zararlı mı? İşte sülfür gazı etkileri hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Hidrojen Sülfür GazıDenizli'nin Sarayköy ilçesinde 10 gün önce jeotermal santrali sondaj çalışması sırasında yerin 850 metre altında meydana gelen patlamanın ardından hidrojen sülfür gazı çevreye yayılmaya devam ediyor. Tedirgin olan ilçe halkı, bir an önce kuyunun kapatılmasını istiyor. İlçede oturan Şener Güldal, "Yayılan kokunun zararlı olmadığı söylendi ancak biz yine de korkuyoruz. Bu şekilde ne zamana kadar devam edecek. Herkes tedirgin, bir an önce yapılması gerekenler yerine getirilsin. Akşamları koku daha fazla oluyor" ifadelerini kullandı.
#DenizliDenizli'nin Sarayköy ilçesinde 10 gün önce jeotermal santrali sondaj çalışması sırasında yerin 850 metre altında meydana gelen patlamanın ardından hidrojen sülfür gazı çevreye yayılmaya devam ediyor. Tedirgin olan ilçe halkı, bir an önce kuyunun kapatılmasını istiyor. İlçede oturan Şener Güldal, "Yayılan kokunun zararlı olmadığı söylendi ancak biz yine de korkuyoruz. Bu şekilde ne zamana kadar devam edecek. Herkes tedirgin, bir an önce yapılması gerekenler yerine getirilsin. Akşamları koku daha fazla oluyor" ifadelerini kullandı.
#Denizliİstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden araştırmacılar tarafından Şemdinli-Yüksekova fay hattı incelendi ve bölgede aktif bir fay hattı tespit edildi. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, "Yaklaşık 100 kilometre boyunda bir fay. Büyük kırıldığı zaman 7'lik deprem üretme potansiyeli olan bir fay. Yalnız Şemdinli'de zemin yapısı daha iyiydi. Şemdinli sağlam zemine kurulmuş ama Yüksekova'da zemini daha sıvı. Olası bir depremde Yüksekova'nın Şemdinli'den daha fazla etkilenmesi yüksek olacak" ifadelerini kullandı.
#HakkariMuğla Milas’a bağlı Güllük beldesinde, atık su tesisinde çalışan 7 işçinin zehirlenerek yaşamını yitirdiği olayla ilgili bilirkişi raporu tamamlandı. İş güvenliği tedbirlerinin alınmadığı olayda 7 işçi, 4 yıldan beri çalışmayan bir makinenin kurbanı oldu. Makine çalışmayınca kuyudaki ızgarada biriken pislikler elle toplandı. Toplanan atıklar plastik bir kova ile kuyudan çıkarıldı. Raporda asli ve tali kusurlu kişi ve kurumlar da tek tek sıralandı. Rapor göre, olaydan sonra tesiste uyarıcı levhaların asıldı gaz maskesi bulunduruldu.
Uygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderEvimizde gözle görülmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti köşe bucak temizliyoruz ama ne kadar detaylı temizlik yaparsak yapalım bazı alanları gözden kaçırıyoruz. İşte bu alanlardan biri de mutfak ve banyo giderleri…Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Ev TemizliğiDenizli'nin Sarayköy ilçesinde, 16 gün önce jeotermal santralinin sondaj çalışması sırasında; yerin 850 metre derinliğinde meydana gelen patlamanın ardından çevreye yayılan hidrojen sülfür gazının yayıldığı kuyu, basıncın düşmesiyle kapatıldı.
#DenizliEnerji Bakanı Dönmez, Amasra’daki maden faciasında tehlike sinyalinden patlama anına kadar olan sürede karanlık bir bölüm olduğunu söyledi ve “Sinyalden sonra işçiler orayı neden terk etmedi, alarm sisteminde mi sorun vardı? Araştırıyoruz. O 15 dakikalık süreç aydınlatılacak” dedi.
#Fatih DönmezEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin bilgilendirme yaptı. Bakan Dönmez, "En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak. Sorumlu kimse çıkartılacak ortaya. Kara kutudaki konuşmalar incelenecek, ihmal varsa gereği yapılacak" dedi.
#Enerji Ve Tabii Kaynaklar BakanıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin bilgilendirme yaptı. Bakan Dönmez, "İşletmemizde aynı uçaklarda olduğu gibi kara kutumuz var. O ana kadar gerçekleşen tüm ölçümler, aşağı ve yukarıdaki görevlilerin arasındaki her türlü telsiz ve telefon konuşması kayıt altında. Bunların hepsi de incelemeye ve denetime tabi olacak. Hiçbir endişeniz olmasın, en ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak.” ifadelerini kullandı.
#BartınHava kirliliğinin beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten uzmanlar, son zamanlarda atmosferdeki karbondioksit oranlarının artışını ve bu durumun nörolojik sistem ile ilişkisini değerlendirdi. Havadaki zararlı bileşenlerin özellikle migren hasta grubunda çok ciddi etkisi olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, “Beyin, oksijenle beslenen bir organdır ve bu organın besinsiz kalması, tüm sistemde hasara yol açmaktadır” dedi.
#Beyin Sağlığı