Kokusu kötü ama...

Güncelleme Tarihi:

Kokusu kötü ama...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 13:07

Biber gazı yerine bunu kullan, tüm hastalar dua etsin...

Haberin Devamı

İngiltere’deki Exeter Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları, eklemlere enjekte edildiğinde düzenli aralıklarla az miktarda hidrojen sülfür gazı salgılayan bir ilacı, hayvanlar üzerinde denedi. Deney sonucunda ilacın eklemlerdeki şişlikleri azalttığı görüldü.

Uzmanlar bunun üzerine söz konusu ilacın; romatizma hastalarının diz, dirsek, kalça ve bilek eklemlerinde kullanabileceklerini düşündüklerini belirtti.

Romatizma hastalarının hayat kalitesini büyük oranda artıracağı düşünülen ilacın iki yıl içinde insanlar üzerinde denenmeye başlanacağı, ardından da piyasaya sürüleceği belirtili.

Biber gazı ve göz yaşartıcı bombaya göre daha az tehlikeli olan koku bombası, başta ABD ve İsrail olmak üzere bazı ülkelerdeki güvenlik güçleri tarafından kullanılıyor.

Haberin Devamı

BAŞKA HASTALIKLAR İÇİN DE ARAŞTIRILIYOR

Araştırmalar hidrojen sülfürün kalp rahatsızlığı, diyabet ve astım gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koymuştu.

Uzmanlar sarımsağın tansiyonu düzenlemesinde de içinde bulunan az miktardaki hidrojen sülfürün etkili olduğunu belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!