İSKİ'deki zehirlenme için soruşturma başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

İSKİdeki zehirlenme için soruşturma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2001 00:00


İSKİ'nin Tuzla Atıksu Arıtma Tesisleri'ndeki çamur yoğunlaştırma ünitesinde dün yapılan onarım sırasında 1 mühendis ile 2 işçinin öldüğü olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Tuzla Cumhuriyet Savcısı Ahmet Selvi ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi'nden 3 kişilik bilirkişi heyeti, bugün olay yerine gelerek inceleme yaptı.

Savcı Selvi ve heyet tarafından tesislerdeki tüm alet ve edavat belirlenirken, üç kişinin öldüğü ünitede gaz ölçümü de yapıldı. Tuzla Cumhuriyet Savcısı Selvi, heyetle birlikte bugün genel bir tespitte bulunduklarını ve bütün delillerin toplandığı belirterek, bilirkişi raporunun 15 gün içinde tamamlanacağını söyledi.

İSKİ çalışanlarının ifadelerinin alınmaya başladığını da anlatan Savcı Selvi, olayda ihmal olup olmadığının raporun tamamlanmasıyla ortaya çıkacağını kaydetti.

Savcı Selvi, olayda ölen Yüksel Yağlı ve Ali Sevilmiş adlı işçiler ile makine mühendisi Ali Murat Aköz'ün cesetlerinin, ölüm nedenlerinin belirlenebilmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildiğini sözlerine ekledi.

Bilirkişi Heyeti Başkanı Dr. Kudret Rodopman da, yaptıkları ilk incelemeler sonucunda, ''güvenlik önlemlerinde biraz eksiklik bulunduğu'' izlenimini edindiklerini, ancak bunun kesin olarak 1-2 gün içinde söylenebileceğini bildirdi.

Bu arada tesis yetkilileri de, 3 kişinin öldüğü çamur yoğunlaştırmaünitesinde biriken çamurlu suların pompalarla çekilmesinin ardından, İGDAŞ yetkililerinin ünitedeki gazın tahliyesine başladıklarını söylediler.

Öte yandan, kurtarma çalışması sırasında gazdan etkilenen Güngör Öztürk, İbrahim Günaydın, Kadir Demirel ve Sinan Cavat adlı işçilerin tedavisi SSK Göztepe Eğitim Hastanesi'nde sürüyor. Hastane yetkilileri, bu işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, ancak hidrojen sülfür gazı zehirlenmesi olduğu için 72 saat müşahade altında tutulmaları gerektiğini belirttiler. (İstanbul/aa)

İSKİ'nin arıtma tesisi 3 can aldı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!