Duş almak hem vücudumuza hem de psikolojimize iyi gelir. Bazılarımız çok sık duş almayı sevmez, kimileri sabah kalkar kalkmaz duş almadan kendine gelemez kimileri ise gece duş almadan yatağa girmez. Peki günün hangi saati alınan duş daha faydalı? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Cilt SağlığıUzaya gitmek, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yaşamak çok az kişinin yaşayabildiği, geri kalan herkesin de merak ettiği muhteşem bir tecrübe. Astronotlar ne yiyip içiyor, nasıl uyuyor, nasıl spor yapıyor, kirli çamaşırlarını nasıl temizliyor? Üç ayrı ülkeden üç astronot anlattı...
#UzayEnerjiye olan talep gün geçtikçe yükselirken doğal kaynaklar üzerindeki baskı da giderek artıyor. Kaynaklar hızla tükeniyor, çevre kirleniyor, iklim değişiyor, enerji faturaları da kabarıyor. Daha temiz, daha yaşanabilir yarınlar için de öncelikli konu enerji tasarrufu. Zira israf edilen her enerji sürdürülebilir bir dünya hedefinden bizi daha da uzaklaştırıyor. Peki tasarruf bilincine sahip bir birey olarak ne gibi alışkanlıklara sahip olmalıyız? Daha temiz ve güvenli yarınlar için günlük hayatımızda nelere dikkat etmeliyiz? İşte madde madde tasarruf önerileri...
#TelevizyonSon dönemlerde sosyal medya fenomenlerinin ‘cilt bakım rutini’ videolarını çok fazla görür olduk. Bu videolarda fenomenler cilt bakımı için çok fazla ürün kullanıyor; yüz maskeleri, temizleyiciler, tonikler, nemlendirici kremler, serumlar, göz altı kremleri, dudak kremleri, C vitaminleri, E vitaminleri derken liste uzayıp gidiyor. Cilt bakım rutinimizde gerçekten bu kadar fazla ürün kullanmamıza gerek var mı?
#Cilt BakımıSon dönemlerde sosyal medya fenomenlerinin ‘cilt bakım rutini’ videolarını çok fazla görür olduk. Bu videolarda fenomenler cilt bakımı için çok fazla ürün kullanıyor; yüz maskeleri, temizleyiciler, tonikler, nemlendirici kremler, serumlar, göz altı kremleri, dudak kremleri, C vitaminleri, E vitaminleri derken liste uzayıp gidiyor. Cilt bakım rutinimizde gerçekten bu kadar fazla ürün kullanmamıza gerek var mı? Bu soruyu konunun uzmanlarına sorduk, cilt bakım rutininin doğrusunu öğrenirken videolardaki yanlış yönlendirmelerin neden olabileceği olumsuz etkileri de konuştuk.
#Cilt BakımıKanal D’nin sevilen dizisi “Üç Kız Kardeş” yeni sezona başlıyor. Dizide hikâye, kült film “Selvi Boylum Al Yazmalım”ı hatırlatan bir noktaya geldi. İzleyici merakta: Türkan (Özgü Kaya) ilk aşkı Somer’i (Berker Güven) mi seçecek, yoksa zor günlerinde yanında olan, onu tüm kalbiyle destekleyen seven Kartal’ı (Gökberk Demirci) mı? Sizin yorumlarınızı alalım...
#Üç Kız KardeşSaçlar yıkandıkça yenilenir, uzar ve canlanır. Bu canlanma ve yenilenmedeki en önemli faktör ise saç yıkama yöntemi ve sıklığı… Kimileri alışkanlık gereği her sabah saçlarını yıkayarak güne başlarken, kimileri de Semiramis Pekkan’ın sosyal medyayı ikiye bölen açıklamalarında olduğu gibi haftada bir saçını yıkıyor. Peki saçlar ne sıklıkla yıkanmalı? Saç tipine göre saç yıkama sıklığı değişiyor mu? Saçları yıkarken yapılan hatalar neler? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkSaçlarımızın yepyeni rengiyle aynaya bakarken hissettiğimiz o duygunun tarifi yok. Bir müddet sonra ışığını yitiren, kuruyan ve kırılan saçların da yine pek yabancısı değiliz. Bu olumsuz döngüyü kırmak ise bizim elimizde. Boyama işlemi sonrası saçlarımızın bakımı aksatmamak, yepyeni bir rutinin takipçisi olmak şart. Birkaç basit ipucuyla, boyalı saçların beslenmesini ve düzenli bir şekilde uzamasını sağlayabiliriz.
#SaçDeprem Bölgesi, 20 milyar doların üzerinde ihracatıyla özellikle tekstil ve hazırgiyimde dünyanın önemli üretim üslerinden biriydi. GAİB Başkanı Ahmet Fikret Kileci, şubat ayında bölgede yüzde 44’lük bir ihracat kaybı olduğunu, göç oranının ise yüzde 25’i bulduğunu belirterek, ‘‘Bu yıl hedefler tutmayacak ama tüm olumsuzluklara rağmen geçen yılki rakamlarımızı yakalayacağımızı düşünüyorum’’ dedi.
#Ahmet Fikret KileciGenellikle saç derisinde ortaya çıkar diye bildiğimiz kepek, kaşlar için de bir sorun. Özellikle yaz aylarında daha sık yaşanan bu durum; kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülmelerle kişiye rahatsızlık veren ve görünümü olumsuz etkileyen bir sorun halini alıyor. Peki kaşlarda kepek neden oluşuyor? Ne gibi zararlara neden oluyor ve nasıl önlem almak gerekiyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkMaskelerimiz virüsten korunmak için en güçlü silahlarımızdan biri. Omicron ile bulaşıcılığın tavan yaptığı bugünlerde maske kullanımı daha da hayati hale geldi. Ancak artık alışkanlık haline gelen ve normal görülen bazı maske kullanım hataları Covid'e davetiye çıkarıyor...
#KoronavirüsYenidoğan bebeklerde konak oldukça yaygın görülen bir cilt sorunudur. Çoğu zaman zararsız görünen konak sorunu bebeklerde nasıl geçer, neden olur özellikle yeni anne baba olmuş kişiler tarafından araştırılır. İŞte bebeklerde konak hakkında bilmek istedikleriniz...
#Bebeklerde KonakKediler sık sık yıkanması uygun olan canlılar değildir. Ancak bazı durumlarda kedilerin yıkanması gerekebilir. Bu tür durumlarla karşılaşılması durumunda, kedileri uygun ve gerekli koşullarda yıkamak gerekir. Hem kedinin sağlığı hem de kişi açısından bazı durumlara dikkat etmek önemlidir. Kedileri yıkamanın belli bir sınırı bulunur. Bununla beraber kediler her yıkandığında, deri altlarında bulunan yağ tabakası incelir ve zayıflar. Bu durum da kedi sağlığı açısından çok olumsuzdur. Peki kedi nasıl yıkanır? Kedi normal su ve şampuanla yıkanır mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KediSoğan, yemeklerin baş tacı olmazsa olmazıdır. Soğanın içerisinde bulunan vitamin ve mineraller aynı zamanda pek çok hastalığa da iyi gelmektedir. İşte, doğal bir antibiyotik olarak bilinen soğan suyunun faydaları, neye iyi geldiği, hazırlanışı ve kullanımı ile ilgili tüm detayları.
#Soğan SuyuHavalı bir görüntü için havalı saçlar önemli! Saçlarımızın ihtiyacıysa her mevsim değişiyor. Peki bahara girerken dökülme ve matlık gibi sorunlarla karşılaşmamak için neler yapabiliriz? Saçımızı sık yıkamamak, havayla temasını kesmemek, bol su içmek, kurulamak için havlu kullanmak ve bakım yapmak bunlardan bazıları...
#GazetehaberleriÇinli kadınlar kusursuz ciltleri ve parlak saçları ile dikkat çeker. Güçlü ve sağlıklı saçlarının sırrı eski Çin köylerinden geliyor. “Uzun saç köyü” olarak da bilinen köyde yaşayan Yao kadınları, uzun ve parlak saçlarıyla ünlü. Bu bölgede yaşayan kadınların çoğu 2 metreden uzun saçlara sahip.
#Yao Kadınları“Vücudumuzun en büyük organı sayılan cildimizin bebekler için önemi, bir örtü olmaktan çok daha fazlasıdır. Yeni doğan bir bebeğin derisi; duyarlı, ince ve kolay zedelenir yapıdadır. Bu nedenle; yıkanması ve bakımı da ayrı bir özen gerektirmektedir” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, açıkladı.
#BebekYalnızca göbek deliğinde yaşayan yaklaşık 2.368 bakteri türü vardır ve yine de bu bölgenin hijyeni ihmal edilmektedir. Kulak kirinizi temizlemek için pamuklu çubuklar tehlikelidir ve kullandığınız yüz temizleyici cildinizin yapısını bozabilir. Görünüşe göre vücudumuzdaki bazı alanların temizliği hakkında yanlış bilgilere sahibiz. Peki ya doğruları neler?
#Vücut TemizliğiDiş fırçalarımızın kıllarında, bulaşık süngerimizde sağlığımıza zarar verebilecek onlarca mikrop bulunur. Hayatımızdaki istenmeyen mikroplar temizlemeyi hiç düşünmediğimiz birçok yerde saklanabilir ve düzgün bir şekilde temizlemek zor olabilir. Bu nedenle evlerimizde bakteri üremesinin farkında olmalı ve bununla etkili şekilde nasıl mücadele edileceğini bilmek çok önemlidir.
#TemizlikSarkık kaşlar ve yatay alın kırışıklıkları, alın kaldırma veya "kaş kaldırma" ile düzeltilebilir. Yüzünüzün bu yapısı, ne kadar mutlu ve dinlenmiş hissederseniz hissedin, yorgun, kızgın veya üzgün görünmenize neden olabilir.
#Alın Ve Kaş Kaldırma EstetiğiAraştırmalara göre yağ üreten bezlerin bulunduğu bölgelerde kırışıklıklar çok derin ve uzun olmuyor. Ayrıca bu bölgelerde cilt daha pürüzsüz ve kalın. Ama bu cilt tipi çeşitli sorunlara da yol açabiliyor. İşte onlardan bazıları için çözüm önerileri...
#Yazar