Hepatit C haberleri sayfasında Hepatit C hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1130 Hepatit C haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yapılan bazı araştırmalara göre kanser vakalarının %20 kadarının, Epstein-Barr virüsü ve hepatit B gibi bulaşıcı ajanlara bağlı olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin yakın tarihli bir raporu, dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 13'ünün enfeksiyonlara bağlı olduğunu, bazı tahminlerin yüzde 20'ye kadar çıktığını açıkladı. Yani enfeksiyonların neden olduğu kanserler düşündüğümüzden çok daha yaygın. Peki hangi enfeksiyonlar kansere yol açabilir?
#KanserHepatit C nedir ve belirtileri nelerdir? sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Hepatit C Virüs (HCV) enfeksiyonu sonucunda meydana gelen bir karaciğer hastalığıdır. Hastalık, bir kaç hafta sürebilen hafif bir formdan hayat boyu süren ciddi hastalığa kadar değişen hastalıklara yol açabilir. Akut veya kronik bir hastalığa kadar ilerleyebilen virüs etkileri, virüs bulaştığı andan itibaren altı aylık bir süreç içerisinde semptomların gözlemlenebildiği etkilerdir. Genellikle kan yolu ile bulaşan hastalık, hafif atlatılabileceği gibi oldukça ağır sonuçlara da sebep olabildiği için tedavisinin dikkatli ve detaylı bir şekilde ilerlemesi gerekir.
#Hepatit CGünümüzde çok sayıda bulaşıcı hastalık olduğu bilinmektedir. Bu bulaşıcı hastalıkların sayısı eskiye göre azalsada halen devam eden bulaşıcı hastalıklar olduğu görülmektedir. Bulaşıcı hastalıklara yakalanmamak için korunma yollarını denemek gerekmektedir. Bulaşıcı hastalıklar nelerdir ve nasıl bulaşır? Bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Bulaşıcı HastalıklarHepatit C, kontrol altına alınmadığı taktirde olumsuz sonuçlar doğurabilen bir RNA virüsüdür. Hastaya bulaşmasının ardından uzun süreli karaciğer yetmezliği ile birlikte kronik karaciğer hastalığı, karaciğer sirozu hatta karaciğer kanserine bile neden olabilen Hepatit C, öpüşme, tokalaşma, aynı tuvaleti veya havluyu kullanma, aynı kaptan yemek yeme gibi durumlarda bulaşabilmektedir. İşte, Hepatit C hakkında bilinmesi gerekenler ve bulaşma yolları hakkında detaylı bilgiler
#HepatitHepatit C, bir RNA virüsü olan sarılık mikrobudur. Hastaya bulaştıktan sonra uzun süreli karaciğer harabiyetiyle kronik karaciğer hastalığı, karaciğer sirozu hatta karaciğer kanseri oluşabilir. Hepatit C mikrobu kan ve kan yoluyla bulaştığı için öpüşme, tokalaşma, aynı tuvaleti veya havluyu kullanma, aynı kaptan yemek yeme gibi durumlarda asla bulaşmamaktadır. Hepatit C’nin başka bir bulaş yolu ise aynı manikür, pedikür malzemelerinin birden fazla kişide kullanılmasıdır. Tıpkı iyi sterilize edilmemiş cerrahi malzemeler gibi bu malzemeler de kişiden kişiye bulaşı kolaylaştırmaktadır. Hepatit C nadiren akut, kısa dönemli sarılıkla bulgu verirken çoğunlukla sinsi ilerlemektedir. Hepatit C’si olduğu bilinen hastaların bu mikroptan tamamen kurtulmak için bir gastroenteroloğa başvurması ve tedavi olması gerekmektedir.
#Hepatit CHepatit C virüsünün neden olduğu karaciğer hücresinin hasarına ve tahribine yol açan karaciğer iltihabıdır. İnkübasyon süresi 2–26 hafta arasında değişir. Temas sonrası serokonversiyon süresi 8–9 hafta olup, 6 aya kadar uzayabilir. Akut ve kronik hepatite neden olabilir. Peki Hepatit C virüsünün belirtileri nedir ve kimler risk altındadır? İşte detaylar
#Hepatit CYeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, 290 milyon kişinin hepatitli olduğundan habersiz olarak hayatını sürdürdüğünü belirterek Dünya Hepatit Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.
#HepatitTürk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Oğuz: "Şu anda elimizde bulunan ilaçlar mikrobu karaciğerden tamamen atamıyor ve ya da uzun yıllar sonra atabiliyor. En doğru olanı mikrobu vücuda almamak. Bunun için aşılanmak önem taşıyor. Hepatit B önlenirse D de ortadan kalkar. Korunmak için hepatit B'ye karşı aşı yaptırılmalı" dedi.
#Hepatit CDünya üzerinde 300 milyon Hepatit B, 100 milyon ise Hepatit C hastası olduğunu söyleyen Memorial Şişli Hastanesi Gastroenteroloji-Hepatoloji Bölümü ve Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, "Bu insanların yaklaşık yüzde 80’i yani 300 milyonu hastalığından habersiz. Vakıf olarak ’Kayıp Milyonlar’ temasıyla hastalık konusunda farkındalığı amaçlıyoruz" dedi.
#HepatitDÜNYA üzerinde 300 milyon Hepatit B, 100 milyon ise Hepatit C hastası olduğunu söyleyen Memorial Şişli Hastanesi Gastroenteroloji-Hepatoloji Bölümü ve Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, "Bu insanların yaklaşık yüzde 80'i yani 300 milyonu hastalığından habersiz. Vakıf olarak 'Kayıp Milyonlar' temasıyla hastalık konusunda farkındalığı amaçlıyoruz" dedi.
#Hepatit BHepatit C virüsünün neden olduğu karaciğer hücresinin hasarına ve tahribine yol açan karaciğer iltihabıdır. Çoğunlukla sessiz ve herhangi bir belirti vermeden seyreden ve yavaş ilerleyerek geç dönemde ciddi karaciğer hasarına neden olabilen bir hastalıktır. Peki Hepatit C Nedir?
#Hepatit Cİstanbul'un Silivri ilçesinde jandarma ekipleri tarafından, 5 otel ve 7 alkollü eğlence mekanına eş zamanlı düzenlenen operasyonda zorla fuhuş yaptırılan 84 yabancı uyruklu kadın yakalandı. Kadınlardan 13'ünde AIDS, Hepatit C gibi bulaşıcı hastalıklar tespit edildi.
#AIDSYapılan bazı araştırmalara göre kanser vakalarının %20 kadarının, Epstein-Barr virüsü ve hepatit B gibi bulaşıcı ajanlara bağlı olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin yakın tarihli bir raporu, dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 13'ünün enfeksiyonlara bağlı olduğunu, bazı tahminlerin yüzde 20'ye kadar çıktığını açıkladı. Yani enfeksiyonların neden olduğu kanserler düşündüğümüzden çok daha yaygın. Peki hangi enfeksiyonlar kansere yol açabilir?
#KanserBugün 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü... Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. Rahmet Güner, “Bu yıl Dünya Sağlık Örgütü sloganını ‘Hepatite Karşı Harekete Geçme Zamanı’ olarak belirledi. Dolayısıyla bir an önce aktif bir şekilde viral hepatitlere karşı harekete geçmeliyiz. Hastalar hepatiti gizleme yoluna değil, hekime ulaşma yolunu tercih etmeli” dedi.
#Dünya Hepatit Günü14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü vesilesiyle kriterlerini, öncesi ve sonrasında neler gerektiğini ve kan bağışlamanın faydalarını uzmanlara sorduk: “Yaşlanmayı geciktirir, bağışıklığı destekler ve yeni kan üretimini uyararak vücut verimini arttırır.”
#Kan Bağışı‘Sinsi hastalık’ olarak bilinen hepatitin son yıllarda bulaşıcılığı arttı. Dünya Sağlık Örgütü'nün yayımladığı rapora göre, hepatit dünya çapında bulaşıcı ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer aldı. Her gün 6 binden fazla kişiye viral hepatit bulaştığı açıklanan raporda, yılda 1,3 milyon kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Peki hepatitin bulaşıcılığı neden bu kadar arttı? Türkiye’de durum nasıl? Belirtileri neler? Prof. Dr. Alper Yurci ile mercek altına aldık.
#SağlıkYıllar, yıllar önce... Gittiği bir maçta stadyumdaki kamera onu yakaladı önce. Gençti, çarpıcı bir güzelliği vardı. Üstelik o gençliğinin verdiği umut dolu halini de gülüşüne yansıtıyordu. Keşfedilmesi uzun sürmedi elbette.
#Pamela AndersonKaraciğer fonksiyon testlerinin kısaltması KCFT olarak adlandırılmaktadır. Bazı durumlarda KCFT değerlerinde değişmeler yaşanabilir. Yüksekliği ve düşüklüğü dikkat edilmesi gereken bir konudur. Peki KCFT nedir? KCFT değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere KCFT testi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
#Kcft NedirDünya genelinde her yıl yaklaşık 1.3 milyon insan Hepatit B ve Hepatit C virüslerinin yol açtığı siroz, karaciğer kanseri gibi nedenler ile hayatını kaybediyor. Hepatit virüslerinde en iyi önlem ise virüsün bulaş zincirini kırmak. Manikür, pedikür salonlarından dövme, piercing yapılan işletmeler gibi birçok yerde, yıllardır uyarılmasına rağmen hepatit virüsleri ile hala karşılaşmak mümkün.
#SağlıkGösteri dünyasının ünlülerinin birçoğunun kaderi... Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar hayatlarının hemen hemen her anını göz önünde yaşamaktan bir türlü kurtulamıyorlar. Aşkları, evlilikleri, hamilelikleri hatta bazılarının en özel anları bile!. Ama elbette o özel anların bu kadar göz önüne çıkması, skandallara da yol açıyor. Sonra ne yaparlarsa yapsınlar o skandal bir türlü hafızalardan silinmiyor. Zaten magazin basını da buna izin vermiyor. Uzun sözün kısası, adı bu tür bir skandala karışan ünlü, hayatının sonuna kadar unutmak ve unutturmak istediği o olayla birlikte yaşıyor.
#Pamela Anderson"O, kalbi ellerinde yaşayan bir kadın... Bugüne kadar yaptığı evlilikler hep kötü bitmiş olsa da ben biliyorum ki o iflah olmaz bir romantik..." Bu sözler yönetmen Ryan White'ın... Sözünü ettiği kişi ise popüler kültürün yakın tarihinin en renkli ama bir o kadar da 'kalbi kırık' simalarından biri olan Pamela Anderson. Güzelliği baş döndüren gencecik bir kız olarak başladığı kariyerinin en parlak günlerini geride bırakan 55 yaşındaki Anderson'ın hayatı çok yakında bir dijital platformda seyirciyle buluşacak olan bir belgesele konu oldu.
#Pamela AndersonTürk Kızılay’ı Ege Bölge KanMerkezi Müdürü Dr. BarışDolaş, Kızılay’ın “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı”nıSağlık Bakanlığı adına vedenetiminde 2005 yılındanbugüne kadar başarıyla yürüttüğünü söyledi. “Kan acildeğil, sürekli ihtiyaçtır” diyenDr. Barış Dolaş, kan vermeyeuygun tüm vatandaşlarıdüzenli olarak Kızılay’a kanbağışı yapmaya davet etti.
#1Hepatit C nedir ve belirtileri nelerdir? sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Hepatit C Virüs (HCV) enfeksiyonu sonucunda meydana gelen bir karaciğer hastalığıdır. Hastalık, bir kaç hafta sürebilen hafif bir formdan hayat boyu süren ciddi hastalığa kadar değişen hastalıklara yol açabilir. Akut veya kronik bir hastalığa kadar ilerleyebilen virüs etkileri, virüs bulaştığı andan itibaren altı aylık bir süreç içerisinde semptomların gözlemlenebildiği etkilerdir. Genellikle kan yolu ile bulaşan hastalık, hafif atlatılabileceği gibi oldukça ağır sonuçlara da sebep olabildiği için tedavisinin dikkatli ve detaylı bir şekilde ilerlemesi gerekir.
#Hepatit CMargit Schreiner ‘Sevmek Dedikleri’nde gerçek sevgiyi tatmış bir kişinin aşka duyduğu özlemin ve aşkın imkânsızlığının araştırmasına girişiyor. Kitap unutulması zor bir cümleyle açılıyor: “Sonunda öldürürüz annelerimizi, çünkü artık yalan söylemek istemeyiz.”
#Margit SchreinerMerkezi Almanya’nın Giessen kentinde bulunan Türk-Alman Sağlık Vakfı, halk arasında sarılık olarak bilinen ve bir karaciğer hastalığı olan Hepatit C konusunda uyardı. HCV virüsünün neden olduğu hastalığın erken teşhisi konmadığı ve tedavi edilmediği zaman kronik bir hale gelmesi halinde siroz veya karaciğer kanserine neden olabileceği belirtildi.
#Almanya-Türk-Alman Sağlık VakfıPandemi nedeniyle hastanelere ‘mesafeli’ duran vatandaşlar, salgının yavaşlamasıyla birlikte teşhis ve tedavilerini erteledikleri hastalıklar için polikliniklerin yolunu tutuyor. Bu da hastanelerde yoğunluğa neden oluyor. Sorunun çözümü için uzman doktor kadrolarının iki katına çıkarılması kararı alındı.
#PandemiZührevi hastalıklar, korunmasız cinsel ilişkiye girdikten sonra gelişebilecek ciddi bir durumdur. Yaygın semptomları arasında genital bölge çevresinde kaşıntı ve yanma bulunur. Zührevi hastalıklardan korunmak için ne ve neden olduğunu bilmek oldukça önemlidir. Peki, Zührevi hastalıklar nedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkGünlük hayatta insanlar bazen birçok hastalık ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu hastalıklar insan vücudunda genetik bir şekilde ya da kronik tarzlarda ortaya çıkıp kişin tüm sosyal hayatını olum şekilde etkilemektedir. Bunun yanı sıra kişilere kan yolu ile de hastalıklar bulaşabilmektedir. Bu bakımdan kan yoluyla bulaşan hastalıklar hakkında pek çok konu merak edilir. Peki, Kan yoluyla bulaşan hastalıklar ve belirtileri nelerdir? Kan yoluyla bulaşan hastalıklardan korunma yolları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkGünümüzde çok sayıda bulaşıcı hastalık olduğu bilinmektedir. Bu bulaşıcı hastalıkların sayısı eskiye göre azalsada halen devam eden bulaşıcı hastalıklar olduğu görülmektedir. Bulaşıcı hastalıklara yakalanmamak için korunma yollarını denemek gerekmektedir. Bulaşıcı hastalıklar nelerdir ve nasıl bulaşır? Bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Bulaşıcı HastalıklarClara Shellman, kişisel bakımı için bir salona gidip pedikür yaptırdı. İşlem sırasında parmağı kesilen kadın günler sonra ayağında sorun yaşamaya başladı ve hijyenik olmayan koşullar yüzünden ayağının enfeksiyon kaptığını öğrendi. Maalesef doktorlar bacağını kesmek zorunda kaldı. Size çok uzak bir ihtimalmiş gibi gelebilir ama durum hiç de sandığınız gibi değil. Sağlıksız koşullarda yapılan pedikürlerin tehlikeleri neler? Clara Shellman'ın üzücü hikayesinden yola çıkarak uzmanlarla konuştuk...
#Ayak BakımıTiroid hormonunun iki formundan biri olan serbest T4 yani diğer adıyla tiroksin, tiroid bezlerimizin düzgün çalışıp çalışmadığını ifade eder. Tiroid bezlerimiz tarafından üretilen serbest T4 (tiroksin) nedir, normal değeri kaç olmalı? Serbest T4 düşüklüğü ve yükseliği ne anlama gelir? İşte merak edilenler...
#Sertbest T4Kolestaz çok yaygın olarak rastlanılan bir rahatsızlık değildir. Hem hamilelik döneminde hem de hamilelik dönemi dışında kolestaz sıkıntısına rastlanılabilmektedir. Kolestaz nedir? Kolestazda ne yükselir? Gebelik kolestazı bebeği nasıl etkiler? Kolestaz ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek ve gebelik döneminde yaşanan kolestazın bebeği nasıl etkileyeceğini detayları ile derledik.