Hastalık Belirtisi haberleri sayfasında Hastalık Belirtisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2098 Hastalık Belirtisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kavurucu sıcaklarda kimimiz yazlıklarda, kimimiz tatil yöresinde veya hafta sonları şehirdeki turistik mekanlarda deniz veya havuzun keyfini çıkarmaya devam ediyoruz. Ancak aşırı sıcak hava, fazla terleme ve hijyen koşullarındaki olumsuzluklar nedeniyle jinekolojik problemlerin de daha sık görüldüğü bir dönem. Peki neler yapmalı, nelerden kaçınmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gülfem Şişmanoğlu, yaz aylarında en sık görülen dört kadın hastalığını ve bu sorunlara karşı hangi önlemleri almanız gerektiğini anlattı, önemli bilgiler verdi.
#Kadın2 yaşındaki Felicity Watkins eğlenmeyi, oyun oynamayı çok seviyordu. Ancak iki ay önce felç geçirmesi ardından teşhis edilen hastalığı artık sevdiği her şeye engel oluyor. Yoğun uğraşlar sonucu küçük kızın domuz gribi, AIDS gibi viral enfeksiyonların tetiklediği Gullain Barre Sendromu olduğu teşhis edildi.
#Hastalık BelirtisiVanessa Boyd daha 16 yaşındayken baş dönmesi, uyuşma, bulanık görme gibi sebeplerle hastaneye gitti. Vannessa'ya depresyonda olduğu ve anksiyete bozukluğu olduğu söylendi. Genç kadın 12 yıl boyunca bu yanlış teşhis ile hayatına devam etti. Genç kadına doğru teşhis ise ancak 28 yaşına geldiğinde koyuldu.
#Depresyon BelirtileriGeçen yıl haziran ayında Londra'dan gelen bir haber dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişinin yüreğini sızlattı... 1990'lı yıllarda, o insanın içine işleyen sesiyle "Nothing Compares To You" adlı şarkısıyla hafızalara kazınan İrlandalı şarkıcı Sienad O'Connor, evinde ölü bulunmuştu. Bu korkunç haberi daha da trajik hale getiren ise ünlü şarkıcının henüz 56 yaşında olmasıydı..
#Sinead O'connorOcak ayından bu yana "dünyanın en yaşlı insanı" unvanını elinde tutan 117 yaşındaki Maria Branyas Morera, hafta başında hayatını kaybetti. Dünya savaşlarından, pandemilerden ve nice zorluktan sağ çıkan Morera'nın ne kanser ne kalp hastalığı ne de en ufak bir demans belirtisi göstermesi uzmanları bile şaşkına çeviriyordu. Peki Morera'nın bu kadar uzun yaşamasının sırrı neydi?
#SağlıkGünlük hayatın koşuşturmacasında, masum görünen bazı belirtileri dikkate alınmayıp ötelenebildiği ya da başka hastalıklarla karıştırılabildiği için teşhisi genellikle gecikebilen MS (Multipl Skleroz) hastalığının görülme sıklığı ülkemizde giderek artıyor. Son yıllarda toplumsal farkındalık artışıyla birlikte MS’in giderek erken evrede teşhis edilebildiğini belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, 29 Mayıs Dünya MS Günü kapsamında hastalık hakkında bilinmesi gereken 9 önemli noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#MSFrancesca'nın 51 yaşındayken sürekli tatlı yemeye başlaması ailesinin dikkatini çekmiş, hatta zaman zaman gerginliklere yol açmıştı. Bunun bir hastalık belirtisi olduğunu ise çok sonra anlayacaklardı. Peki neydi Francesca'nın hastalığı? Şeker ihtiyacının yanı sıra hangi semptomları gösteriyordu?
#DEMANSDoğum sonrası uzun süre adet görmedi, anormal kanamaları oldu. Doktora gitti ancak jinekoloğu endişelerini yersiz buldu. İki kez yaptırdığı smear testi negatif çıktı ama ilk semptomları yaşadıktan tam 14 yıl sonra üçüncü evre rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Avi Grant-Noonan, HPV aşılarının önemine dikkat çekmek için yaşadıklarını herkesin duymasını istiyor.
#KanserProfesyonel dansçılık kariyerinde elde ettiği başarılarla Guinness Rekorlar Kitabı’na bile girmişti. Daha sonra bu başarısını televizyon ekranlarına taşıdı ve ekranın en ünlü ve sevilen yüzlerinden biri haline geldi.
#AMY DOWDENKızının 2007'deki doğumunun ardından uzun süre adet görmedi, sonra ara ara kanamaları oldu ve bir jinekoloğa gitti ancak doktoru ona endişelenmemesini söyledi. Birkaç kez rutin smear testini kaçırdı, daha sonraki yıllarda iki kez yaptırdığı smear testi negatif çıktı ama ilk semptomları yaşadıktan tam 14 yıl sonra üçüncü evre rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Genç kadın HPV aşılarının önemine dikkat çekmek ve hayat kurtarmak için hikayesini herkesin duymasını istiyor.
#Kadın SağlığıSon dönemde internet sitelerinde ve sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan, herkesin öneminden bahsettiği bir hormon var. Seviyelerinin yüksekliği ya da düşüklüğüyle ilgili pek çok şey söyleniyor. Peki halk dilinde "stres hormonu" olarak bilinen kortizol, vücudumuzda ne işe yarıyor? Kortizol düzeylerindeki değişimler günlük hayatımızda nasıl karşılıklar buluyor?
#Kortizol20’li yaşlarında nadir bir kanser olan uveal melanom (gözde ortaya çıkan tümör) teşhisi konan ve tedavi gören Katie Ortman Doble, kanseri yendiğini sanıyordu. Ta ki hayatının aşkı ona evlenme teklifi ettikten sadece bir hafta sonra doktorlar 16 aylık ömrü kaldığını söyleyene kadar… Dört klinik deneye katılan ve sayısız ameliyat geçiren Katie, romantik-dram filmlerini aratmayacak hikâyesini anlattı.
#LınkedinDr. Hatice Banu Kenar, “Neurofeedback, Türkçe adıyla nöro geribildirim zihinsel sağlığı anlamamıza ve geliştirmemize hattatedavi etmemize yardımcı olan bir yenilik olarak öne çıkmaktadır” dedi. Dr. Hatice Banu Kenar yöntem hakkında bilgiler verdi.
#1Değerli okurlar... Bu haftaki yazımda sizlere, son birkaç yılda gerek sosyal medya gerek diğer yayın araçlarında uzmanlar tarafından sıkça altı çizilen ve bu doğrultuda toplumsal hafızada da yer eden bir kişilik tipinin, ‘narsisizm’in özelliklerinden bahsederek bu konudaki farkındalığı daha da artırmayı hedefliyorum.
#Serenad AltanGeçen yıl temmuz ayında sanat dünyasının en çok üzen ölüm haberlerinden biri gelmişti... 1990'lı yıllarda Nothing Compares 2 U adlı şarkısıyla müzik dünyasında fırtınalar estiren İrlandalı Sinead O'Connor, yalnızlıktan kaçmak için taşındığı Londra'daki evinde cansız bir halde bulunmuştu.
#Sinead O'connorHem küresel sosyetenin hem de gösteri dünyasının en gözde isimlerinden biri olan Paris Hilton bir kez daha gündeme damga vurdu. Bunun nedeni de yakında bir yaşına girecek olan oğlu Phoenix ile birlikte çektirdiği ve Instagram sayfasında paylaştığı yeni yıl pozları.
#Paris HiltonTürk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
#MaskeTÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, ?Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
#Prof. Dr. Serap Şimşek YavuzBir haftadır kuvvetli yağmurlarla birlikte soğuk havalar da sert yüzünü göstermeye başladı. “Üşüyorum” diyenlerin sayısı bir anda arttı. Kışın yaklaşmasıyla üşümeyi "Soğuktandır" diyerek olağan bir durum olarak görebiliyoruz ama üşüme hissi bazı önemli hastalıkların işareti olabilir. Peki her üşüme hastalık belirtisi mi? Hangi belirtiler endişe verici? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkGünlük yaşantımızda vücudumuzda zaman zaman morluklara rastlarız. Bunlar bazen fark etmeden elimizi kolumuzu bir yerlere çarptığımızda olur, bazen de hiçbir yere çarpmasak da oluşabilir. Anlam veremediğimiz morluklar için ‘Neden oldu acaba? Bir yere çarptım da farkında mı değilim?’ diye düşünürüz. Peki o sebebini bilmediğimiz morlukların bir hastalık belirtisi olabileceğini biliyor muydunuz? Hangi morlukları dikkate almalıyız? Hastalık belirtilerini çarpmaya bağlı morluklardan nasıl ayırt edebiliriz? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkBebekler bazen doğumla birlikte bazen de doğum sonrasında göz sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Gözlerde ortaya çıkan bazı belirtiler, ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Fotoğraflarda bir gözün beyaz ışık saçması, hatta şaşılık bile bu belirtilerden biri… Peki bebeklerin gözlerinde fark edilen hangi değişiklikler hangi hastalığa işaret ediyor? Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Elvan Yalçın ile konuştuk.
#Bebek Sağlığı“Sürekli diyet ve spor yapıyorum ama hiç kilo veremiyorum!” şikâyetlerini çevremizde sıkça duyuyoruz. Bu durum “Aydede Yüzü” olarak da bilinen Cushing sendromu hastalığının habercisi olabilir. Bridget Houser’ın yaşadıkları da buna çok iyi bir örnek...
#SağlıkDünyada 10 binde 1, Türkiye’de ise 6 binde 1 görülüyor! SMA, son yıllarda en çok karşılaştığımız hastalık. Tedavisi çok zor olan SMA, gebelik öncesi yaptırılacak test ile önlenebilir bir hastalık oluyor. Üstelik bu testi Sağlık Bakanlığı yeni evlenen, bebek isteyen ve hatta bebek bekleyen çiftlere ücretsiz olarak yapıyor. Bu test için nereye başvurmak gerekiyor? Sonuçlar ne zaman çıkıyor? SMA taşıyıcısı çiftler için çözüm yolları neler? İşte SMA hastalığı ve testi hakkında merak edilen tüm sorular ve cevapları...
#SMAAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Türkiye'de de görülen Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirterek, "Virüs o kadar değişti ki ilk hazırlanan aşıların şu anki mevcut değişmiş olan varyantlara, örneğin Eris varyantına karşı etkinliği çok azaldı. Dünyada yeni aşılar geliştirildi. En yeni aşı bu ve eylül ayından itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa'da kullanım onayı aldı ve kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.
#Prof. Dr. Alpay AzapAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Türkiye'de de görülen Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirterek, "Virüs o kadar değişti ki ilk hazırlanan aşıların şu anki mevcut değişmiş olan varyantlara, örneğin Eris varyantına karşı etkinliği çok azaldı. Dünyada yeni aşılar geliştirildi. En yeni aşı bu ve eylül ayından itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa'da kullanım onayı aldı ve kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.
#KoronavirüsDünyada 10 binde 1, Türkiye’de ise 6 binde 1 görülüyor! SMA, son yıllarda en çok karşılaştığımız hastalık. Tedavisi çok zor olan SMA, gebelik öncesi yaptırılacak test ile önlenebilir bir hastalık oluyor. Üstelik bu testi Sağlık Bakanlığı yeni evlenen, bebek isteyen ve hatta bebek bekleyen çiftlere ücretsiz olarak yapıyor. Bu test için nereye başvurmak gerekiyor? Sonuçlar ne zaman çıkıyor? SMA taşıyıcısı çiftler için çözüm yolları neler? İşte SMA hastalığı ve testi hakkında merak edilen tüm sorular ve cevapları...
#SMASağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 9 kişide Eris varyantının görüldüğünü açıkladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ceyhan, varyantın ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyledi. Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi.
#Eris VaryantıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 9 kişide Eris varyantının görüldüğünü açıkladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ceyhan, varyantın ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyledi. Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi.
#Eris Varyantı