Yumurta, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezidir. Yumurtayı hemen hemen herkes çok severek tüketir. Bu nedenle de haşlanmış yumurta ve tavafa yumurta yemek kilo aldırır mı pek çok kişi merak ediyor. Haşlanmış yumurta, özellikle de diyet ya da spor yapan kişilerin her zaman tükettiği bir besindir. Yumurta kilo aldırır mı verdirir mi tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamKahvaltı günün en önemli yemek saati olarak kabul edilmektedir. Kahvaltı yapan kişiler eğer diyet yapıyorlarsa kahvaltıda tükettikleri yiyeceklerin kaç kalori olduğu bilmek istemektedir. Kahvaltıların vazgeçilmezi haşlanmış yumurtada bunlardan bir tanesidir. Haşlanmış yumurta kaç kaloridir? Haşlanmış yumurtanın beyaz kısmı kaç kaloridir? Sizler için haşlanmış yumurtanın kaç kalori olduğunu ve besin değerlerini derledik.
#Kaç KaloriVeganlık, dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi olmaya başladı. Bu beslenme modeli kısa vadede insan sağlığına pek çok fayda sunabiliyor ancak uzun vadede önem kazanacak bazı hususları da göz önünde bulundurmak gerekiyor…
#VeganlıkYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 10 aylık bebek ne kadar uyur, 10 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 10 aylık bebek kilosu, 10 aylık bebek bakımı, 10 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 10. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekSahurlarda çoğu zaman akşamdan kalma yemekleri yiyor veya masayı şarküteri ürünleri, peynir, zeytin ve reçelle donatıyoruz. Hatta mutlaka çay demliyoruz. Oysa bu tip beslenme bizi gün içinde daha çok susatır ve acıktırır. Ramazanda zorlanmadan oruç tutmak istiyorsanız tavsiyelerime kulak verin.
#SahurKalp-damar sağlığına iyi geliyor, kötü hücrelerle savaşıyor, antikanserojen etki gösteriyor. Metabolizmamızın düzenli çalışmasına da yardımcı olan fındığı, biraz meyve ve bitki çayıyla birlikte doyurucu bir ara öğüne çevirebiliriz. Lor peyniri, kuru üzüm ve fındıklı salatayı da akşam menülerinize eklemenizi öneririm.
#FındıkSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayKilosunu kontrol altında tutmak isteyen kişilerin ve zayıflamak isteyen kişilerin diyet yaptıklarını söylemek mümkündür. Yumurta ise diyet esnasında oldukça fazla tüketilmekte olan besinler arasında yer almaktadır. Omlet kilo aldırır mı? Yulaflı, kaşarlı, peynirli, patatesli, mantarlı ve sucuklu omlet yemek kilo yapar mı? Diyet sırasında omlet tüketmek kilo aldırır mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı Yaşamİf diyeti, sıklıkla araştırılan diyetlerden biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan diyetler arasındadır. bu bakımdan İf diyetinin ne olduğunu öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. İf Diyeti nedir? Nasıl yapılır? Ne kadar süre yapılmalıdır? İf diyeti listesi hakkında tüm detayları derledik.
#İf DiyetiOruç tutmak için önce vücudumuzu, aç kalacağımız saatleri düşünerek doğru hazırlamamız gerekir. Sahurda iftardan kalan tuzlu, bol yağlı ve kalorili yemeklerden vazgeçin. Yumurta tok tutar, domates ve salatalık su ihtiyacınıza cevap verir, yoğurt ve süt sinirleri gevşetir...
#OruçYediklerimiz ‘ilacımız’ olsun istiyorsak seçimlerimiz de mevsime göre değişmeli. Market ve pazar tezgâhlarına bugünlerde yeşil renk hâkim. Karalahana, pazı, roka, ıspanak... Her biri birbirinden faydalı bu yeşilliklerin sağlığımız için önemi nedir, günlük beslenme rutinimizle nasıl bütünleştirebiliriz; bir bakalım...
#IspanakYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriYemek yedikten kısa bir sonra açlık hissedilebilir. Doyma hissi olmayınca da sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı oluşabilir. Bu da kilo artışına sebep olur. Peki bu durumla nasıl başa çıkılabilir? Gün boyu tok tutan besinler nelerdir? Uzmanlar, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Tok Tutan BesinlerDiyetisyen olan Çiğdem Koçak, yılbaşı dolayısıyla uygulanacak 4 günlük sokak kısıtlamasında mutfağa girme hissine yol açan 'duygusal' açlığa izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Yılbaşı denilince akla gelen yağlı yemekler yerine fırınlanmış sebzeli yemekleri öneren Koçak, kuru yemiş, meze ve alkol tüketiminin de sınırlandırılmasının önemini anlattı.
#YılbaşıADANA'da diyetisyen olan Çiğdem Koçak, yılbaşı dolayısıyla uygulanacak 4 günlük sokak kısıtlamasında mutfağa girme hissine yol açan 'duygusal' açlığa izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Yılbaşı denilince akla gelen yağlı yemekler yerine fırınlanmış sebzeli yemekleri öneren Koçak, kuru yemiş, meze ve alkol tüketiminin de sınırlandırılmasının önemini anlattı.
#Çiğdem KoçakPandemi sürecinde evde geçirilen vakitte yemek yeme alışkanlıkları değişti ve birçok kişi hamur işlerine, abur cuburlara, tatlılara yöneldi. Tüm bu yemekler ise fazla kilo olarak geri döndü. Pandemi kilolarından hızlıca kurtulmak isteyenler son zamanlarda 'şok diyetlere' başvuruyor. Nedir bu şok diyetler? Nasıl yapılır ve en önemlisi ise şok diyet yapmak doğru mu? Gelin beraber bakalım.
#Şok DiyetSalgının oluşturduğu panik ve stres genellikle yeme alışkanlıklarını değiştirdi. COVID-19 pandemisinde birçoğumuz mutfakta yemek işlerine ağırlık verdik. Ancak glisemik indeksi yüksek olan makarna, pirinç, un, şeker gibi besinlerin fazla miktarda tüketimi hazırladığımız hamur işleri, tatlılar, çeşit çeşit yemekler, ihtiyacımız olan enerjiden daha da fazlasını almamıza yol açtı.
#Pandemi Kiloları Nasıl VerilirEvlere kapandığımız pandemi sürecinde beslenme alışkanlıklarımız da değişti. Hareketsizlik ve sürekli evdeyken gelen sık yeme isteği, birçoğumuzun kilo almasına neden oldu. Peki bu pandemi kilolarından nasıl kurtulabiliriz?
#Pandemi Kiloları Nasıl VerilirSağlık Bakanlığı, salgın nedeniyle evde kalma süresinin uzamasının normalden fazla yemek yemeye neden olabileceğine dikkat çekti. Bakanlık, “Aldığınız kaloriyi kontrol edin, haftalık mönü planı yapın” sözleriyle vatandaşları uyardı ve örnek mönüler hazırladı.
#Gazetehaberleri