Hasanpaşa köfte, sosu ve patates püresiyle akşam sofranızı şölene dönüştürecek. Saray mutfağından günümüze gelen bu lezzet pek çok kişinin vazgeçilmezi. Ayrıca yanına da mis gibi tereyağlı pirinç pilavı çok yakışıyor. Peki Hasanpaşa köfte nasıl yapılır? İşte Hasanpaşa köftesi tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
#Hasanpaşa Köfte Nasıl YapılırMasterChef'te üst tura çıkan isimler dün gece belli oldu. 2. eleme turu heyecanına devam eden MasterChef Türkiye'nin 29 Temmuz akşamı ekranlara gelen son bölümünde, üçlü düelloda yarışmacı adayları bir üst tura çıkmak için mücadele verdi. Somer, Mehmet ve Danilo Şef'in karşısında hünerlerini gösteren yarışmacılardan başarılı olanlar 3. turu garantiledi. Peki, MasterChef'te Hasanpaşa köfte, çökertme kebabı, balık çorbası ve saç tava yemeklerini kimler kazandı? İşte, dün gece MasterChef'te kazanan yarışmacılar.
#MasterchefMasterChef ana kadro yarışı ile dün akşam heyecan dolu anlara şahit etti. MasterChef Türkiye 2021'de ana kadroya yedeklerden girecek 3. isim bu gece belli oldu. On iki yedek yarışmacı, ana kadroya girmek için karşı karşıya geldi. İlk olarak esnaf lokantalarının vazgeçilmez yemeği olan Hasanpaşa köfte yapmaya çalışan yarışmacılardan kazananlar final etabına çıktı. Peki, MasterChef'te ana kadroya kim girdi?
#Masterchef'te Ana Kadroya Kim Girdi?Hasanpaşa köfte, esnaf lokantasının sevilen ve en çok tüketilen lezzetlerinden biri. Osmanlı'dan günümüze uzanmayı başaran Hasanpaşa köfteyi her evde bulunan malzemelerle yapabilmek mümkün. Peki, Hasanpaşa köfte nasıl yapılır? İşte adım adım Hasanpaşa köfte malzemeleri ve yapım aşamaları…
#Hasanpaşa Köfte Nasıl YapılırZuhal Topal'la Sofrada birincisi, 1 Mayıs Cuma akşamı ekranlara gelen yeni bölümün ardından belli oldu. Her hafta farklı gelinlerin yemek yaptığı Zuhal Topal'la Sofrada 395. bölümde, kayınvalidelerin yaptığı puanlama sonucu Zuhal Topal'la Sofrada haftanın kazananı açıklandı. Gelinlerin yemek yaptığı kayın validelerin ise puan verdiği Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasının final akşamında, en fazla puanın sahibi olan isim 15 bin TL'yi almaya hak kazandı. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada haftanın birincisi kim oldu? En yüksek puanı kim aldı? İşte, 27 Nisan 1 Mayıs Zuhal Topal'la Sofrada puan durumu ve kazananı...
#Zuhal Topalla Sofrada BirincisiMevsimlerdeki değişim Ege adalarının işine yaradı, turizm sezonu kasıma kadar uzadı. Su yüzülecek kadar sıcak, sokaklar saatlerce yürüyecek kadar ılık. Yazın sık sık ziyaret etsem de plajlarından ayrılamadığım Kos’u bu kez çarşı-pazar gezip antik kentlerinden lokantalarına detaylı bir rehber hazırladım.
#KosMersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı restorana düştü. Ataşehir ve Şanlıurfa’da da şubeleri olan Yusuf Can Güçtekin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekan eşsiz manzarası ve lezzetiyle İstanbul’daki bir çok restoranın önüne geçiyor. Ertesi gün ise Bafra pidesinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Bafralı Fatih Aşçı’nın sahibi olduğu mekandaydım. İyi ki de davetine icabet etmişim, çok memnun kaldım. Çarşamba günü, Konya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Küçükçekmece’deki Erol Tuzlu Bey’in işlettiği Has Konya Mutfağı’nda harika lezzetleri deneyimledim. Kebap denilince İstanbul’da akla gelen ilk yerlerden birisi Aksaray’daki Horhor semti. Burada lezzetine bayıldığım Neden Urfa Baboş Kebap’ı yazmadan edemeyeceğim. Son olarak ise Kadıköy’deki Haçapuri pideyi size anlatacağım… Yıllardır hizmet veren bu mekanda da lezzet tavan yapmış.
#KebapYine farklı türlerde konserler, sergiler ve atölyelerle dolu bir hafta sanatseverleri bekliyor. Bu sabah bebeğinizle birlikte Çaykovski dinlemeye ne dersiniz? Yanıtınız ‘evet’se sizi Zorlu PSM Sky Lounge’a alalım. Bale tutkunlarına önerimizse AKM’deki ‘C-19’ temsili.
#KonserHasanpaşa köftesini hem tadıyla hem de görüntüsüyle ayrı seveceksiniz. Osmanlı mutfağından günümüze gelen bu yemek tek başına bile oldukça doyurucu. Peki Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır? İşte Hasanpaşa köftesi tarifi... Mutlaka denemelisiniz.
#Hasanpaşa KöftesiDiğer bir adı Hasanpaşa köftesi olan çanak köfte, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen sofralarımızın gözde yemekleri arasında yer alıyor. Siz de akşam yemeği için görkemli bir menü hazırlamak istiyorsanız, çanak köfte yapımında gerekli malzemeler ve detayları haberimizde bulabilirsiniz.
#Çanak KöfteSıradan köfte tariflerinden sıkılanlar için lezzetli ve bir o kadar da şık bir tarifimiz var: Sandal köfte. Sandal şekli verilen köfteler, garnitür ile buluşup üzerine kaşar rendelendikten sonra fırına veriliyor, tadına doyum olmuyor. Peki, sandal köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım sandal köfte tarifi
#Sandal Köfte Nasıl YapılırBir şehrin atardamarları, o güzelim ve yer yer gizli yerleri, işinin erbabı tarafından anlatılabilir ancak. Servet Kavasoğlu işte böylesi bir değerdi aynı zamanda. Ne yazık ki geçen mart aniden aramızdan ayrıldı gitti. İstanbul Life dergisi, bu ay okurlarına çok özel bir kitap armağan ediyor: Kavasoğlu’nun 2013-2017 arasında dergi için kaleme aldığı ‘Çarşı-Pazar İstanbul’ köşe yazılarını...
#Servet KavasoğluKURDUĞU yemek şirketini 2002’de yabancılara satan Necat Aydın’ın oğlu Bahadır Aydın, 2010’da girişimciliğe Parıltım Yemek ile adım attı. Kız kardeşi Büşra Aydın’ın da desteği ile sadece 7 yılda, 25 vilayette, 150 bin kişiye yemek üreten 230 milyon lira cirolu dev bir oyuncu olmayı başardı.
#GazetehaberleriGeçmişte, Suriçi’nin bazalt taşından yapılmış, yüksek tavanlı tarihi evlerinde soba, şömine kullanılmazmış. Ocaktan mangala çekilen kömür yeterliymiş. Birkaç hafta önce şehre günübirlik yolum düştü. Şairlere adanan üç tarihi yapıyı, Ahmet Arif, Cahit Sıtkı Tarancı ve Esma Ocak evini gezdim. Geçen gelişlerimde ne çok ayrıntıyı kaçırdığımı fark ettim.
Ramazanda iftar ve sahur sofralarına her gün yeni çeşitler koymak maharet ister. Bu yıl ramazana özel çok yemek kitabı yayınlandı. Kitapların kimileri Osmanlı mutfağını günümüze taşıyor, unutulmuş tarifler veriyor. Bazıları daha pratik olma çabasında, her gün iftar ve sahur için uygulanabilecek mönüler öneriyor.