‘Servet’-i İstanbul

Güncelleme Tarihi:

‘Servet’-i İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 10:37

Bir şehrin atardamarları, o güzelim ve yer yer gizli yerleri, işinin erbabı tarafından anlatılabilir ancak. Servet Kavasoğlu işte böylesi bir değerdi aynı zamanda. Ne yazık ki geçen mart aniden aramızdan ayrıldı gitti. İstanbul Life dergisi, bu ay okurlarına çok özel bir kitap armağan ediyor: Kavasoğlu’nun 2013-2017 arasında dergi için kaleme aldığı ‘Çarşı-Pazar İstanbul’ köşe yazılarını...

Haberin Devamı

Her gününü büyük bir merak ve heyecanla yaşayan, neşesi hiç bitmeyen, önyargısızca deneyimlemekten çekinmeyen birinin rehberliğinde İstanbul’u gezmek isterseniz, bu ay kendinize bir İstanbul Life dergisi alın deriz. Servet Kavasoğlu’nun, dört yıl boyunca dergi için kaleme aldığı yazılar, zamansız vefatının ardından bir araya getirilerek kitaplaştırıldı ve bu ay dergiyle birlikte dağıtılıyor.

‘Servet’-i İstanbul

 

Kentinizi mahalle mahalle tanıyın

Yazılar, semtlere göre tasnif edilmiş. Kitabın sonunda balıkçılara, şarküterilere, ayaküstü döner ve köfte adreslerine ayrıca yer verilmiş. Bir de tüm yazılar gözden geçirildikten sonra öne çıkan 24 lezzet durağının listesi eklenmiş.

Haberin Devamı

Kitap yalnızca bir restoran seçkisi veya turistik İstanbul rehberi değil. ‘Servet Abi’ her bölümde bir semti ziyaret ediyor, semtin tarihinden öne çıkan mimari yapılarına, sosyal dokusuna, kendine özgü tatlarına kadar gözüne takılan, ilgisini çeken, denediği ne varsa anlatıyor. Fatih’teki Kadınlar Pazarı’nda, kamyon kasasında satılan narları bile...

Lezzet Keşifleri, Yemek Molaları için TIKLA!

‘Servet’-i İstanbul

Semtlerin seçimi, alışılageldik rehberlere kıyasla daha demokratik. Kitapta Boğaz’ın köyleri de var, Beyoğlu, Kadıköy gibi popüler semtler de, eski Suriçi mahalleleri de, Levent veya Maltepe gibi hafta sonu gezisi güzergâhının dışında kalanlar da.... Aynı eşitlik yazılara konu edilen mekânlar için de söz konusu. Büfeler, yüzyıllık markalar, avuçiçi kadar dükkânlar, esnaf lokantaları veya yeni nesil kahveler bir arada tanıtılıyor.

‘Servet’-i İstanbul
Servet Kavasoğlu, Doğan Burda Dergi Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Üretim Direktörü’ydü.

Haberin Devamı

SERVET ABİ'DEN 20 ÖNERİ
Bunları mutlaka deneyin

Şekerci Ali Muhittin Hacı Bekir’de helva.
Kadıköy Baylan’da turta yanında espresso.
Kadıköy Özcan Turşucusu’nda Çubuk turşusu.
Beşiktaş 7-8 Hasanpaşa Fırını’nda acıbadem kurabiyesi ile vişneli mekik.
Samatya Kuleli Meyhanesi’nde balık çorbası.
Beyoğlu Nizam Pidecisi’nde
Doktor Nizam pidesi üzerine fırın sütlaç.
Beyoğlu Tunç Balık’ta satılan çiroz ve lakerda.
Fatih Kömür Lokantası’nda paça çorbası.
Kadınlar Pazarı’ndaki Şeref Büryan’da büryan kebabı.
Kadınlar Pazarı’nda satılan zivzik narı.
Üsküdar 53-54 Fatma Abla’nın Karadeniz Sofrası’nda etli karalahana sarması.
Erenköy Tilla Lokma’da İzmir lokması.
Yeşilköy Ogün Restoran’da lipsos buğulama.
Aksaray’daki Hatay Medeniyetler Sofrası’nda kabak borani ve medeniyetler güveci.
Kıztaşı Barbaros Yoğurtçusu’nda manda yoğurdu.
Rumelikavağı Ayder Restoran’da hamsi tava.
Feriköy Çukur Ciğercisi’nde tava ciğeri.
Eyüp Akmanoğlu Fırını’nda Eyüp halkası.
Levent Tadal Pastanesi’nde açma.
Balat Köfteci Arnavut’ta köfte.

Haberin Devamı

‘Servet’-i İstanbul

Kilitli Poşet İle İlgili 5 Muhteşem İpucu | Yaparım Bilirsin

 

BAKMADAN GEÇME!