10 Kasım Cuma son ders zili çaldığında, hafta sonlarıyla beraber toplam 9 gün sürecek ilk ara tatil resmen başlayacak. İlköğretim ve lise öğrencilerinin dönem ortasında vereceği bu kısa molayı ailece geçirilecek unutulmaz anılarla dolu, ömür boyu hatırlanacak bir seyahat fırsatına dönüştürebiliriz. Jürimiz çocuklarla kaliteli vakit geçirirken yeni deneyimler yaşayıp yeni yerler ve kültürler keşfedebileceğimiz yurtiçi ve yurtdışından öneriler verdi.
#Pınar TAHİRLERİnsan olmak ve âşık olduğu prense kavuşmak için yaptığı anlaşma sonucu sesini kaybeden denizkızı Ariel... Hans Christian Andersen’in ünlü masalını bu kez canlı aksiyon uyarlaması olarak izliyoruz. Müzikal formatındaki filmin en önemli özelliğiyse ana karakter Ariel’in Afro-Amerikan olması...
#Uğur VardanBazı ebeveynler çocuklarına günlük, bazıları da haftalık harçlık veriyor. Çocuğun harçlığını değerlendirmeyi öğrenmesi ise onun yaşamını planlayabilmesi açısından çok önemli. Uzmanlar “Çocuklarınıza yaşına göre önce günlük, sonra haftalık, ergenlikte de aylık harçlık verin” diyor. Çocuklara ne kadar harçlık verilmeli? Harçlığın verilme sıklığı ne olmalı?
#AnneMasal Müzesi, çocuklara yönelik kurulan bir müzedir. Türkiye’de ilk olması bakımından ayrı bir öneme sahiptir. Kitaplarla ve oyuncaklarla çocuklara masalları sevdirmek amacıyla kurulmuştur. Masal Müzesi hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Masal MüzesiKasım tatili bitiyor, pazartesi günü okullar yeniden açılıyor... Çocukların dersleri, okulla ilgili sorunları derken, velilerin çocuklarıyla ilgili sorumluluk alması ve çocuğun okuldaki durumundan haberdar olması çok önemli! Konuyu, Hürriyet Kitap’tan çıkan 200 Adımda Ergenlik Rehberi kitabımda Çocuk Gelişimi Uzmanı Prof. Dr. Arzu Yükselen ile konuşmuştuk. Dikkat çektiği iki önemli nokta vardı: Bunlardan ilki velinin çocuğun okuldaki durumunu anlaması ve ilgi göstermesi, öteki ise çocuğunun okuldaki gelişiminden haberdar olmasıydı. Oysa son zamanlarda pek çok okul ‘veli toplantısı’ yapmıyor, anne baba öğretmenle doğrudan ‘Whatsapp’ üzerinden iletişim kuruyor. Ancak uzmanlar yüz yüze iletişimin ve sınıf değerlendirmesinin de önemine dikkat çekiyor.
#Ömür KurtUluslararası alandaki en güçlü çizerlerimizden Selçuk Demirel, son çalışması ‘Birdenbire İstanbul’da kentin var olan güzelliklerine kendince yeni güzellikler ekliyor. Demirel’in usta işi resimlerine İstanbul sevdasına tutulmuş şairlerin, yazarların metinlerinin eşlik ettiği bu özel eser, şehrin vefa dolu belleğine yeni bir estetik ve derin not olarak kayda geçiyor.
#Selçuk DemirelGünlük burç yorumlarınızı okudunuz mu? 22 Şubat 'ta aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın, 22 Şubat günlük burç yorumlarını açıkladı! Aygül Aydın, 22 Şubat günü Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor detaylı olarak anlattı. İşte, 22 Şubat 2022 Salı günlük burç yorumları...
#BurçlarGünlük burç yorumlarınızı okudunuz mu? 13 Şubat'ta aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın, 13 Şubat günlük burç yorumlarını açıkladı! Aygül Aydın, 13 Şubat Pazar günü Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor detaylı olarak anlattı. İşte, 13 Şubat Pazar günlük burç yorumları...
#BurçlarGoogle ana sayfasını açan kullanıcılar bugün Sadri Alışık doodle'ı ile karşılaştı. Sadri Alışık'ın hayat verdiği Turist Ömer karakterinin ön plana çıktığı doodle tasarımını İllüstrasyon Sanatçısı Sedat Girgin'in çizdiği öğrenildi. Komedyen Cem Yılmaz da Sedat Girgin'in çizimini içeren bir paylaşımla Sadri Alışık'ın doğum gününü kutladı. Peki, Sadri Alışık doodle'ını tasarlayan Sedat Girgin kimdir?
#Sadri Alışık DoodleKüçüğüm’ün çizeri Albertine, çocuk edebiyatının Nobel'i olarak kabul edilen Hans Christian Andersen 2020 Ödülü’ne değer görüldü. Ödülün sahipleri bu yıl çevrimiçi gerçekleştirilen Bolonya Çocuk Kitapları Fuarı'nda açıklandı.
#Hans Christian Andersen ÖdülüAvrupa’da seyahate çıkma nedeni olabilecek birçok müze var. Uzun yıllar bu müzelere ve onlara olan ilgiye özenerek baktım. Neyse ki bizde de son yıllarda müzelerimiz hızla değişip güzelleşmeye, uğruna yola çıkmaya değer bir içerik ve sunuma ulaşmaya başladı. Bu güzel gelişmenin son halkasıysa Eskişehir’de açılan Odunpazarı Modern Müze. Eskişehir denince anlatacak çok şeyim var. “Gidin ve mutlaka görün” diyeceğim liste uzun. O listeden başta diğer müzeler olmak üzere sevdiğim maddeleri seçtim sizin için ama önce şehrin kazandığı en yeni güzelliği yani ‘Modern Müze’yi anlatarak başlamak istiyorum. Çünkü bu öyle bir müze ki artık sadece onu görmek için bile günübirlik de olsa gidilir!
#EskişehirHans Christian Andersen Ödülü sahibi İtalyan yazar Angela Nanetti’nin romanı ‘Mistral’, İtalya’da bir adada ailesiyle yaşayan ve adını yörenin sert esen, kuru ve soğuk rüzgârı mistralden alan bir çocuğun delikanlılığa uzanan yıllarını anlatıyor.
#Hans Christian Andersenİstanbul Modern Sinema, “İplikten Çözülenler” sergisine paralel hazırlanan İp Dokunur! adlı programı sinemaseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Programda bu hafta, en iyi köstüm ödüllü Black Panther, Makineler, Nefesim Kesilene Kadar, Sunset, Lanetli Kumaş, Kırmızı Pabuçlar, Sanatçı Yok, Dans Eden Yün Yumağı, Gün Batımı ve İpler izleyiciyle buluşuyor
#EtkinlikSumru Yavrucuk, projeleri ve başarılı oyunculuğuyla gündeme gelmeye devam ediyor. Altın Portakal, Afife Jale ve Avni Dilligil başta olmak üzere çok sayıda ödülü olan Sumru Yavrucuk, Yabancı Damat, Sevgili Dünürüm, Fatmagül’ün Suçu ne gibi birçok başarılı dizi projesinin kadrosunda yer aldı. İşte, Sumru Yavrucuk’un hayatına ilişkin bilgiler
#Sumru YavrucukDünyaca ünlü Japon romancı Haruki Murakami, kişisel arşivini mezunu olduğu Waseda Üniversitesine bağışladı. Murakami'nin el yazmaları, çalışma notları, mektupları ve 10 bin parçalık plak koleksiyonundan oluşan kişisel arşivi, mezunu olduğu Waseda Üniversitesinde muhafaza edilecek
#MurakamiÜlkemizin büyük değerlerinden yazar ve şair Sunay Akın, oyun ve oyuncaktan sonra Türkiye’nin ilk masal müzesini de İstanbul, Kartal’da kurdu. “Burası geleceğin, çocuklarımızın hayalleri ve oyunlarında olduğunu bilenlerin müzesi” diyen Akın’la buluştuk, Masal Müzesi’nin yolunu tuttuk. Ağaçlar içindeki bir masal evini andıran bu müzeden içeri adım attığımızda kendimizi masal kitaplarının sayfaları arasında bulduk.
#Ömür KurtÇocuklar sanatçı olsun diye neredeyse hepimiz seferber olduk ve topyekûn mücadele veriyoruz. Peki, bir sanat eserinden keyif almak öğretilebilir mi gerçekten? Bunun için Mavisel Yener’in altı yaş ve üstü çocuklar için hazırladığı ‘Sanata İlk Adım’ dizisine bakmanızda fayda var.
#KitapsanatGeri dönüşü olmayan çocukluk ülkesinin, hafızalarımızdaki yerini hiç kaybetmeyen hikâyeleri, kahramanları, renkleri vardır. Bu izler, çocukken okuyup geçen onca seneye inat etkisi içimizde canlı kalan, bizi büyüten kitaplarda yaşar... Edebiyat ve sanat dünyasının usta isimleri, bizim için ‘çocukken ellerinden tutan’ kitapları anlattı...
#Kitapsanat