Türkiye'nin üç tarafını çeviren denizlerimizde en fazla avlanan balık olan hamsi, küçücük boyuna rağmen tam bir lezzet deposu. Özellikle Karadeniz mutfağında reçeli bile yapılan hamsi, kış aylarında havalar ve sular soğuduğunda lezzetinin zirvesine ulaşıyor. Sizin için hamsiyle yapabileceğiniz leziz yemek tarifleri derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Hamsi Nasıl PişirilirTezgahların en çok aranan balığı hamside bolluk sezonu yaşanıyor. Balıkçı tezgahlarını hareketlendiren 'denizlerin kuru fasulyesi' olarak da bilinen hamsideki bolluk vatandaşların ilgisini artırdı. Pek çok vatandaş hamsinin nasıl pişirildiğini ve hamsi tava yapmanın püf noktalarını araştırıyor. Peki, hamsi nasıl pişirilir? Hamsi tava yapmanın püf noktaları neler?
#Hamsi Nasıl Pişirilir?Av yasağının kalkması ve havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte tezgahlarda hamsi bereketi yaşanmaya başladı. Hem ekonomik hem lezzetli olan hamsiyi, nasıl pişireceğini merak eden vatandaşlar, en lezzetli hamsi tariflerini araştırıyor. Özellikle hamsi tavanın nasıl yapıldığını ve püf noktalarını merak eden vatandaşlar konuya dair internette araştırma yapıyor. Peki, hamsi nasıl pişirilir? Hamsi tava nasıl yapılır?
#HamsiBalık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliBir masanın etrafında toplanıp panzerotto yediğimiz samimi akşam yemeklerinde içim huzurla dolar. İtalya’nın en popüler sokak lezzetlerinden biri bu... Domates ve mozzarella peyniri dolgulu; biraz pişiyi biraz çiböreği andıran bu çıtır hamuru yediğimde nerede olursam olayım kendimi Puglia’da hissederim.
#PanzerottoGünümüzde pek çok köpek türü bulunmaktadır. Her bir köpeğin özelliği de farklılık gösterir. Pug ırkı köpekler de evde kolaylıkla beslenebilirler. Pug Köpek özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür, nasıl eğitilir? Pug cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Ringa balığı; bir tür yem balığıdır. Clupeiae (Hamsigiller) familyasına aittir, Kuzey Pasifik – Kuzey Atlantik Okyanusları sığ bölgelerinde ve Baltık Denizi sularında bulunmaktadır. Güney Amerika’nın batısında bulunan balıkçı bankaları çevrelerinde yaşam döngüsünü sürdürmektedir. Taze olarak tüketilebileceği gibi tuzlama olarak da yapılmaktadır. Boyu 30cm kadar basık karınlı, sırtı gri mavidir. Ringa balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ringa balığı faydaları ve özellikleri hakkında detaylarıyla derledik.
Balıkların birbirinden önemli faydaları bulunmaktadır. Besin değeri yüksek olan balıklar arasında palamut balığı da bulunmaktadır. Palamut balığının pişirme yöntemleri ise oldukça merak ediliyor. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığı nasıl temizlenir ve avlanır detayları ile derledik.
Balık çeşitleri protein, karbonhidrat ve yağ asidi bakımından en zengin gıda ürünlerimiz arasındadır. Elbette ki her balık türü bazı özelliklerinden dolayı besin ögesi olarak kullanılamamaktadır. Bu yüzden bazı balık türlerini de akvaryumlarda görmekteyiz. Örneğin Japon balığı denilen balık türü akvaryumda beslenebilmektedir. İstavrit, hamsi, dil balığı, uskumru gibi balık çeşitleri ise besin bakımından zengin olduğu için yenebilmektedir. Bu amaçla yazıda sizlerin bilgi sahibi olması için detaylı olarak tral balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir, nasıl avlanır, faydaları nelerdir, besin değerleri nedir, özellikleri nelerdir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Balık türleri; damakta bıraktıkları lezzetin dışında, sağlığa olan yararları sebebi ile sık sık tüketilen besinlerden birisidir. Balıkların içerisinde yer alan zengin omega 3 ile büyüme çağındaki çocuk ve yaşlı bireylerin tüketmesi gereken besinler içerisinde bulunmaktadır. Peki çaça balığı (Papalina) nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Çaça balığı faydaları ve özellikleri nedir tüm detayları ile derledik.
Dünyada eti çok lezzetli olan ve yenebilen birbirinden çeşitli balık türleri vardır. Bir balığın pişirme püf noktası için ilgili balığı iyi tanımanız gerekmektedir. Bu şekilde üst seviyede bir lezzet ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olacak şekilde gümüş balığı nedir, halk arasında başka ismi var mıdır, eti yenir mi, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararları var mıdır, besin değeri nedir detayları ile derledik.
Dünyanın büyük bir kısmını kaplayan sular içlerinde milyonlarca canlının yaşadığı yerler olmaktadır. Su altında yaşayan canlıların çoğu insanlar için önemli bir besin kaynağı olarak ifade edilmektedir. Balıklarda bu canlılardan biri olmaktadır. Mersin balığı da bu balık türlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Peki, mersin balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Mersin balığının faydaları nelerdir detayları ile derledik.
İnsan vücudu için faydaları saymakla bitmeyen balıklar sahip oldukları vitamin ve mineraller sayesinde oldukça önemli bir besin maddesi olmaktadır. Ballıklar sahip oldukları çeşitli özellikler bakımından birbirinden oldukça farklı özelliklerde canlılar olmaktadır. Kolyoz balığı da insanlar tarafından sıklıkla tüketilen balık türlerinden biri olmaktadır. Peki, Çiroz balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kolyoz balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? İşte, kolyoz balığı hakkında detayları derledik.
Ülkemiz tam bir balık cennetidir. Ülkemizde Eti yenen ve yenmeyen pek çok balık türü bulunuyor. Lüfer Pomatomidae familyasına sahip olan bir balık türüdür. Aynı zamanda balıkların babası olarak da bilinir. Etçil bir balık türüdür. Vücudu çok uzundur. İki adet sırt yüzgeci vardır. Lüfer Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Granyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Hamsi, palamut, lüfer, uskumru ve daha niceleri… Sonbaharla birlikte tezgahlarda sıkça rastladığımız balık, vücut direncimizi artıran etkisiyle, özellikle enfeksiyonların kapıda beklediği sonbahar ve kış mevsiminde bolca tüketmemiz gereken bir besin. Düşük yağlı ve yüksek kaliteli bir protein kaynağı olan balık aynı zamanda omega 3 deposu! Bunların yanı sıra A, D, B grubu (B2, B3, B6, B12) vitaminlerinden zengin ve fosfor, selenyum, çinko, iyot, kalsiyum ile magnezyum açısından iyi bir kaynak. Zengin içeriğiyle; kan basıncını düşürmeye, kalp krizi, felç ve Alzheimer riskini azaltmaya, hafızayı, kemikleri ve gözleri güçlendirmeye yardımcı olduğu, yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış.
#Balık Nasıl PişirilmeliBalık özellikle kış aylarında sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. Ancak balığı lezzetli tüketmek için doğru pişirme tekniklerine ve mevsimine göre balık seçimine büyük dikkat göstermek gerekiyor. Eğer siz de balığın zamanlamasına dikkat edenlerdenseniz, ocak ayında yemeniz gereken balıkları ve pişirme tekniklerini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...
#Balık Çeşitleriİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan KaraBalık mevsiminin sonuna yaklaşıyoruz. Havalar sıcak gittiği için sezon, balıkseverler için sıkıntılı geçti. Balık kaçtı ve doğru düzgün yağlanmadı. Ama kalkanın tam zamanı. Hamsi ve palamudun ardından mart ve nisan, bu üstü sivilceli, çirkin kralın zamanı.
#Serkan OcakBalık hem çok sağlıklı bir protein kaynağı olması hem de lezzetiyle sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle kış aylarında bollaşan ve ucuzlayan derya kuzuları, balık sevenlerin rüyalarına giriyor. Balığın lezzeti ve besleyiciliği açısından tazeliği kadar hangi teknikle pişirildiğinin de önemi var çünkü her balık her şekilde pişmez. Bunları bilmeden balık pişirmeye kalkıştığınızda, yanlış teknik uygularsanız tatsız tuzsuz ve sağlıksız bir balık yemeği elde edebilirsiniz. Peki hangi balık nasıl pişirilmeli? İşte denizlerimizde ve balıkçı tezgahlarında en sık karşılaştığımız türler için pişirme önerileri…
#BalıkKaradenizliler kusura bakmasın, ne Osmanlı’da ne Cumhuriyet Türkiyesi’nde kimse hamsiyi balık yerine koymamış. Karadenizlilerin baş tacı bu küçük balık, ne yazılara konu olmuş ne ziyafetlerin mönüsünde yer almış. Kelimenin tam anlamıyla yok sayılmış. Taa ki Sultan Süleyman’a kadar.
#HamsiArtür Büyüktaşçıyan ekonomi okudu. Bir şirkette yönetici olarak çalışırken hobisi fotoğrafçılığa yöneldi. Artık uzman bir reklâm fotoğrafçısı. 15 yıldır moda, stil, endüstri, belgesel ve yemek fotoğrafı konusunda çalışıyor. Sanat tarihi, yemek ve hobi kitapları basan bir kitabevinin editörlüğünü de yürütüyor. Aynı zamanda da iyi bir balıkçı. Büyüktaşçıyan bütün bu özelliklerini birleştirince ortaya ‘Balıktan Hikâyeler’ kitabı çıktı. Bu kitapta balığa dair her şey var.