Hamilelik Dönemi haberleri sayfasında Hamilelik Dönemi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1332 Hamilelik Dönemi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hamilelik döneminde kadının yaşam kalitesinin hem anne adayının hem de fetusun sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirten Çocuk Gelişimi Uzmanı Gökçe Gülen Akçin, “Kadına uygulanan aile içi şiddet; fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik ve duygusal travma olarak tanımlanabilir. Hamilelikteki şiddet bebeği de etkiler. Özellikle de beyinde zararlı etkilere yol açacağı, bebeğin duygusal gelişiminin de etkilenebileceği biliniyor” dedi.
#Çocuk Gelişimi UzmanıHamilelik döneminde bacaklarda kramp, varis, şişme veya kaşıntı gibi rahatsızlıklar genelde tehlikeli olmamalarına rağmen, altlarında yatan nedenleri ortaya çıkarmak için mutlaka bir uzmana başvurmalıdır. Kalp ve Damar Cerrahı Op.Dr. Orçun Ünal, hamilelikte en sık yaşanan bacak şikayetleri hakkında önemli bilgiler verdi.
#HamilelikKoronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.
#Dt. Rukiye ParlakHamilelik döneminde alınan fazla kilolar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Arzu Kublay, “Aşırı kilo artışı, bebeğin de yapmış olduğu baskıyı artırarak idrar kaçırma ve daha pek çok ürolojik hastalığa zemin hazırlıyor” dedi.
#Op. Dr. Arzu KublayAnne karnındaki bebeğe kan verme konusu, bebek için bazı durumlarda hayati önem taşıyan ve birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kadın Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Ekiz kan verme işlemi ile ilgili merak edilen tüm detayları açıkladı.
#Hamile SağlığıSoğuk hava iyice etkisini gösterdi. Kış mevsiminde grip ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları artış gösteriyor. Özellikle hamileler durumdan çok daha fazla etkileniyor. Peki, kış aylarında nezle veya grip olan hamileler ne yapmalı? Hamileler kış hastalıklarından nasıl korunmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sibel Malkoç, kış hamilelerine önerilerde bulundu.
#HamileHamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve dönüm noktası sayılabilecek kadar önemli bir dönemdir. Şüphesiz, her anne adayının önceliği bu dönemi hem bebeği hem de kendisi için sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde geçirmektir. Ancak beden sağlığına gösterilen hassasiyetin ruh sağlığı için de gösterilmesi büyük önem taşımaktadır.
#HamilelikGebelik ile birlikte anne adayında birçok değişiklikler meydana gelir. Bazen anne adayları bu durumdan dolayı kaygılanır. Bu değişiklikleri bilen ve farkında olan anne adayları ise artık rahatlamıştır ve kaygıları da azalır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali İrfan Güzel gebelikte anne adayında meydana gelecek değişimleri anlatıyor.
#HamilelikHamilelik döneminde anne ile bebek arasındaki iletişimin bebeğin tüm hayatını etkilediğini belirten Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı, sevgi dolu bir nesil yetiştirmek için anne karnındaki bebekle iletişimin önemine değindi. Prof. Dr. Kafkaslı, "Anne ve baba adayı bebekleriyle iletişim kurması için herhangi bir cihaz gerekmiyor. Sizi duyan bebeğinizle konuşarak, müzik dinleterek, hikaye okuyarak sevgi dolu pozitif bir bebeğiniz olmasını sağlayabilirsiniz" dedi.
#Hamilelik DönemiUyku hepimiz için en temel ihtiyaçlardan biri... Hamilelik döneminde pek çok kadın uyku sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır, anne adaylarının uyku düzeni ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#HamileUltrasonda bebek ilk defa kaçıncı haftada görülür? Ultrasonda gebelik kesesi ne zaman belli olur? İlk ultrason muayenesi ne zaman yapılmalı? Anne baba adaylarının merak ettiği soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Parvana Seyidova yanıtladı.
#Hamilelik DönemiHamilelik süreci, hormonal ve fiziksel değişimler nedeniyle anne adayları için sıkıntılı geçebiliyor. Bu süreçte anne adaylarının en çok yaşadığı mide bulantısı, kusma, aşerme hatta anne adayı gibi karında şişme baba adaylarında da görülebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Parvana Seyidova, halk arasında sempatik baba sendromu olarak bilinen Kuvad sendromu hakkında bilgi verdi.
#Kuvad SendromuHamileliğin ilk üç ayında bebeği besleyen plasenta oluştuğundan, vücutta kan yapımı ve kalbin kanı pompalama hızı artar. Anne adayları bu dönemde yorgunluk hisseder ve daha fazla uyur. İlerleyen gebeliklerde ise birtakım problemler ortaya çıkacağını vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Sibel Sürmen Usta, kaliteli bir uyku için yatış pozisyonlarını ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#SağlıkBol su tüketmesi gereken hamilelerin ve emziren annelerin oruç tutmasının sakıncalı olabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Şebnem Tandoğan, “Eğer oruç tutulacaksa, doktorunuza danışarak, riskleri bilerek ve kontrollü şekilde oruç tutmalısınız” dedi; hamilelerin oruç tutup tutmaması gerektiği ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#HamileAnne adayı için her yönüyle dikkat ve bakım isteyen bir süreç olan gebelik döneminde cilt çok hassaslaşıyor ve bu nedenle farklı cilt problemleri ortaya çıkabiliyor. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Hülya Sağlam, gebelikte en sık görülen 7 cilt sorununu ve çözümlerini anlattı.
#Hamilelik DeğişimleriHamilelik bir biyoloji harikasıdır. Ancak yeni araştırmalar bu başarının bir bedeli olabileceğini gösteriyor. Bilim insanları, daha önce hiç hamile kalmamış kadınlara kıyasla hamile kalmış kadınların daha fazla biyolojik yaşlanma belirtisi gösterdiğini tespit etti. Araştırmaya göre, bir kadın ne kadar çok kez hamile kalmışsa, biyolojik yaşlanma hızı da o kadar hızlı oluyor. İşte çok ilginç detaylar…
#HamilelikSadece birkaç ay önce verdiği röportajların birinde ailelerini deha da büyütmeyi düşünüp düşünmedikleri konusundaki soruya “Şimdilik böyle bir plan yok ama kocam ve ben söz konusu olunca bu işler belli olmaz, sürpriz yapabiliriz” demişti.
#Alec BaldwinFibrinojen vücutta üretilir. Pıhtılaşma süreci için oldukça önemli bir proteindir. Kanın pıhtılaşma süreci için oldukça önemli olan Fibrinojen değeri yüksekliği ve düşüklüğü dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Peki Fibrinojen nedir? Fibrinojen değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere bu konuyu detaylıca açıkladık.
#Fibrinojen NedirHamileyken denize girmek zararlı mı sorusu sık sık uzmanların da gündeminde yer alır. Hamilelik dönemi yaz dönemine gelen anne adaylarının kafasında pek çok soru işareti var. Özellikle ‘hamileyken denize girilir mi?’, ‘yüzersem bebeğime zarar gelir mi?’ soruları sık sık gündeme geliyor. Peki, anne adaylarının hamilelik döneminde denize girmesi sakıncalı mı?
#Hamilelikte Deniz Girilir MiHamileyken denize girilir mi sorusu sık sık uzmanların da gündeminde yer alır. Hamilelik dönemi yaz dönemine gelen anne adaylarının kafasında pek çok soru işareti var. Özellikle ‘hamileyken denize girmek zararlı mı?’, ‘yüzersem bebeğime zarar gelir mi?’ soruları sık sık gündeme geliyor. Peki, anne adaylarının hamilelik döneminde denize girmesi sakıncalı mı?
#Hamileyken Denize Girilir MiHamileyken denize girmek zararlı mı sorusu sık sık uzmanların da gündeminde yer alır. Hamilelik dönemi yaz dönemine gelen anne adaylarının kafasında pek çok soru işareti var. Özellikle ‘hamileyken denize girilir mi?’, ‘yüzersem bebeğime zarar gelir mi?’ soruları sık sık gündeme geliyor. Peki, anne adaylarının hamilelik döneminde denize girmesi sakıncalı mı?
#Hamileyken Denize GirmekHamilelik ve doğum konusunda endişeli olmak son derece normal. Neredeyse her hamile kadın, doğum sırasında yaşanabileceklere dair bir dereceye kadar endişe duyuyor. Ancak bir kesim için bu endişeyle başa çıkmak çok daha zor. Biz de Bir Sorudan Fazlası serimizde bilim insanlarının "tokofobi" adını verdiği doğum korkusuyla başa çıkmakta zorlanan kadınları dinledik.
#SağlıkBolu'da, Yuva Köyü'nde yaşayan 148 kişinin içme suyundan zehirlendiği olayda yaşamını yitiren Eyüp Ertem'in (49) otopsi raporunda yüksek oranda arsenik olduğu belirtildi. Rapora göre Ertem'in ölüm nedeninin arsenik karışmış kirli su kaynaklı olduğu ortaya çıktı.
#BoluBolu'da, Yuva Köyü'nde yaşayan 148 kişinin içme suyundan zehirlendiği olayda yaşamını yitiren Eyüp Ertem'in (49) otopsi raporunda yüksek oranda arsenik olduğu belirtildi. Rapora göre Ertem'in ölüm nedeninin arsenik karışmış kirli su kaynaklı olduğu ortaya çıktı.
#BoluBolu'da sudan zehirlenme vakalarının yaşandığı yuva köyünde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 148 kişi de zehirlenmişti. Bir köyü saran zehirlenme vakasının üzerinden 4 ay geçti. Kimisinde görme kaybı, kimisinde kalp yetmezliği çoğunda ise böbrek yetmezliği meydana geldi. Bir kadın erken doğum yapmak zorunda kaldı. Yuva Köyü sakinleri yaşadıklarını CNN TÜRK'e anlattı. Zehirlenmeyle ilgili yanıtsız birçok soru var. Su nasıl kirlendi? Soruşturmada son durum ne? İşte detaylar...
#BoluBolu'da sudan zehirlenme vakalarının yaşandığı yuva köyünde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 148 kişi de zehirlenmişti. Bir köyü saran zehirlenme vakasının üzerinden 4 ay geçti. Kimisinde görme kaybı, kimisinde kalp yetmezliği çoğunda ise böbrek yetmezliği meydana geldi. Bir kadın erken doğum yapmak zorunda kaldı. Yuva Köyü sakinleri yaşadıklarını CNN TÜRK'e anlattı. Zehirlenmeyle ilgili yanıtsız birçok soru var. Su nasıl kirlendi? Soruşturmada son durum ne? İşte detaylar...
#BoluKadınlarda doğurganlık yaş aralığı 21 ve 30 yaş aralığı olarak kabul edilmektedir. Bu yaş arası dönemler kadınlar için en ideal ve doğurganlığın en yüksek olduğu dönemlerdir. Bu dönemden önce veya daha sonra hamilelik dönemlerinde bazı riskler ile beraber risksiz hamilelik geçiren pek çok kadında bulunmaktadır. İşte kadınlarda doğurganlık yaş aralığı ve sınırı.
#Kadınlarda Doğurgalık YaşıBöğürtlen çayı nezle, soğuk algınlığı ya da grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Kan şekerinin de düzenlenmesini sağlayan çay ara öğünlerde kuruyemiş ile tüketilebilir. Böğürtlen çayının faydaları ve neye iyi geldiği ile ne zaman içilmesi gerektiği hakkında detayları derledik.
#Böğürtlen Çayı“Kayınvalidem hamile olduğumu öğrendiğim günden beri ayağımdaki çoraptan içimdeki atlete kadar her şeyin hesabını soruyor. Sanki karnımdaki bebeğin sahibi o, ben de bebeğin taşıyıcı anneymişim gibi davranıyor. Onun için artık varsa yoksa torunu…” Bu cümleler size de tanıdık geliyor mu? Benzer durumun parçası olan iki taraftan kişilerle konuştuk...
#HamilelikCinsel soğukluk, kadında cinsel isteksizlik durumunu oluşturan cinsel işlev bozukluklardan bir tanesidir. Azalmış cinsel istek, yeterli cinsel uyarı olmasına rağmen cinsel fantezilerin ya da cinsel aktivitede bulunma isteğinin az olması veya hiç olmamasıdır. Bunu tanı yapan kıstas sürekli veya yineleyici olması, tıbbi bir nedene bağlı olmaması, belirgin baskı ve kişiler arası zorluklara yol açması olarak belirtilebilir. Peki, cinsel soğukluk nedir, neden olur? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#FrijitHamilelik dönemi anne baba için çok heyecanlı olduğu kadar merak edilen konuların fazla olduğu bir dönem. Bunlardan biri de bebek gelişiminin nasıl olduğu sorusu. Anne karnında bebek gelişimini takip etmek için belli görüntüleme teknikleri kullanılıyor. Detaylı ultrason, bebeğin tüm organlarını görüntüleme şansı veriyor. Peki detaylı ultrason ne zaman yapılır? Detaylı ultrason kaçıncı haftada çekilir? İşte o sorunun cevabı...
#Detaylı Ultason Ne Zaman YapılırHem doyurucu hem de zararsız en önemli yeşillikler içerisinde semizotu gelir. Özellikle salatası yapılması ile beraber sofraların vazgeçilmez kültürleri arasında yer alır. Bununla beraber semizotunun gaz ve şişkinlik yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, semizotu gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.
Taşıdığı önemli besin kaynakları ile beraber pırasa önemli sebzeler içerisinde gelir. O yüzden mutlaka dengeli bir şekilde tüketilen önemli yeşillikler arasında bulunur. Fakat aynı zamanda gaz ve şişkinlik yapıp yapmayacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, Pırasa gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.
Enginar faydalı yanları ile önemli bir besin kaynağı olarak öne çıkar. Özellikle bitkisel kaynaklı olarak düzenli şekilde tüketilmesi gerekir. Ancak aynı zamanda enginarın şişkinlik ya da gaz yapıp yapmayacağı merak edilen konulardan biridir. Peki, enginar gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Yetişkinlerde, annede ve bebeklerde) tüm detayları ile derledik.
En çok tüketilen tatlı kaynakları içerisinde şüphesiz çikolata gelir. Ancak aynı zamanda çikolatanın sıcak ve soğuk üzerinden gaz ve şişkinlik yapıp yapmayacağı merak edilen konulardan biridir. Özellikle hamilelik dönemi için bu durum önemli bir yer taşıyor. Peki, sıcak ve soğuk çikolata gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Yetişkinlerde ve bebeklerde) detayları ile derledik.
Dünya çapında en sevilen ve tercih edilen meyve türleri içerisinde ananas gelir. Tropikal bir meyve olması ile beraber ayrıca gaz yapıp yapmayacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, ananas gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Bebeklerde ve emziren annede) detayları ile derledik.
Hamilelik dönemi boyunca farklı zaman dilimlerinde ağrı ve sancılar yaşanabilir. Ancak özellikle ilk aydan itibaren bunun olup olmayacağı pek çok kişinin merak ettiği konular içerisinde geliyor. Peki, 1 aylık hamilelikte karın ağrısı olur mu ve neden olur detayları ile derledik.
Hamile kalabilmek ve hamilelik dönemi konusunda progesteron hormonu önemli yer taşır. Aynı zamanda bunun hamilelik için elverişli olarak verildi bir değer aralığı bulunur. Peki, Progesteron kaç olursa hamile kalınır? Gebelik için progesteron hormonu değeri kaç olmalıdır tüm detayları ile derledik.
Hamile kalma süreci birçok farklı aşamaya sahip bir durumdur. Bu durum bilerek ve isteyerek ya da kaza ile meydana gelebilmektedir. Özellikle pek çok kişi kıyafetler üzerinden sperm bulaşması ile birlikte hamile kalıp kalmayacağını merak ediyor. Peki Kıyafetlerden geçerek dışardan bulaşan sperm ile hamile kalınır mı ve gebelik oluşur mu tüm detayları ile derledik.